Всеки 15-и американец живее в дълбока бедност

Около 20,5 милиона американци влизат в категорията на най-бедните
Обновена: 3 ное 2011 20:31 | 3 ное 2011 20:30,
66
Всеки 15-и американец живее в дълбока бедност
Снимка: Reuters

Делът на най-бедните американци се е увеличил до рекорден максимум – всеки 15-и – като те пребивават най-вече в районите около големите градове, след като жилищният крах прогни много бедни от вътрешността на градовете към предградията и други отдалечени места, а в същото време намали заетостта и доходите, предаде Асошиейтед прес.

Нови статистически данни сочат, че около 20,5 милиона американци, или 6,7 процента от населението на САЩ влизат в категорията на най-бедните. Това са хората, чиито средства са 50 процента или по-малко от официалното ниво на бедност.

Живеещите в дълбока бедност представляват почти половината от общо 46,2 милиона души под прага на бедността. През 2010 година доходът на най-бедните бе 5,570 долара или по-малко на човек и 11,157 долара на 4-членно семейство, припомня АП.

Отчетеният дял от 6,7 процента е най-висок, откакто преди 35 години започва да се води статистика за показателя.

Освен това се наблюдава нарастване на концентрацията на живеещи в бедност, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Видял преди 12 години
Това,което съм видял в тази страна е наистина страшно! Хора, които спат в кашони, просят, вонящи, напикани. Но тва на е Америка. Свестните хора са повече от тук, повярвайте ми мили, родни патриотчета! Казвам го със съжаление! Аз съм последният американофил, но " истината ми е по-скъпа от Платон"!
60
2
 
2
 
! Отговори
realist преди 12 години
МОЯТА МОЛИТВА "Благословен бог наш..."О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата...Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове;не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята;не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси;не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи;не ти, боже на лъжците,на безчестните тирани,не ти, идол на глупците,на човешките душмани!А ти, боже, на разумът,защитниче на робите,на когото щат празнуватденят скоро народите!Вдъхни секиму, о, боже!любов жива за свобода -да се бори кой как можес душманите на народа.Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът!Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!...ХРИСТО БОТЕВ
59
5
 
5
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ЧУДНО, как тази информация за мизерията в САЩ са я допуснали за публикуване в този сайт. Той обикновено славославя "най- демократичната и най-благоденстващата страна на неограничените възможности -- САЩ -- мечта и блян на всички българи".Разбира се, доста са посмегчили и манипулирали информацията -- явно, ако публикуват цялата кошмарна истина за САЩ, собствениците на сайта моментално ще ги изритат. И ще си намерят други по-верни лакеи -- в България продажни журналисти колкото щеш.
58
9
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
виж се в ква мизерия живееш бе ***...виж се в какво гето живееш ти...за какъв фалит говориш...само да те светна че държавите от ЕС имат мн по сериозни проблеми с дълговете си при това техните държавни дългове са изсцяло външни а този на САЩ е 70% към Американски компании и частни лица...а и ние сме в кюпа с Европейците и скоро май ще духаме супата особено ако приемем еврото...така че не ги мисли отвъд океана...гледай какъв глад ще пада тука в Европа...
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе доста мизерно живеят тези 6,7 процента от населението на САЩ - едно 4-членно семейство с брутен доход от порядъка на 1800-2000 $ със сигурност няма достъп до здравеопазване например в САЩ.
56
6
 
16
 
! Отговори
ГЕТОTO USA преди 12 години
В ЕВРЕИСКОТО ГЕТО САЩ,КОЛКОТО И ДА РАБОТИШ ВСЕ БЕДЕН СИ И ПЪЛНИШ ГУШАТА НА ШЕПА ЕВРЕИСКО АМЕРИКАНСКИ ИЗМАМНИЦИ И УПРАВНИЦИ.А СЕГА СЛЕД ФАЛИТА НА ГЕТОТО ,МИЗЕРИЯТА И ГЛАДЪТ ЩЕ Е ТЯХНОТО ПРЕПИТАНИЕ.НЯМА САМО ДА ЯДАТ , ПИЯТ И ОГРАБВАТ СВЕТА ЗА ДА НАДУВАТ ТЯХНИТЕ МУТАНТСКО ИЗРОДСКИ НЕНАСИТНИ ТУЛОВИЩА .
55
13
 
4
 
! Отговори
Християнски войн преди 12 години
Поредните комунистически бълвочи на другарите от електронната медия. Абе другари червени *** не ви ли писна все със Щатите да се занимавате а? Американците живеят в ПЪТИ по-добре от много европейски народи, за разлика от руските "братушки" който умират от глад като улични ***.Вместо да се занимавате с Америка вземете да погледнете мизерията в Москва.
54
3
 
3
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
...па да дойдат в България.....
53
6
 
6
 
! Отговори
USA преди 12 години
В Америка работиш ли много никога няма да останеш беден! Тук имам предвид образование, упоритост и следване на правилно избран курс!Не всички американци са такива разбира се!
52
3
 
4
 
! Отговори
(rofl) преди 12 години
Тия бедни хАмери нека дойдат тук в Бг да видят на какво се казва бедност и как живеем с по 250$ на месец при условие че живота ни е в много пъти по-скъп от хАмерландия.Глад и мизерия е при нас каквито има само в черните държави , пардон в някой черни държави хората живеят по-добре.Та били бедни , знаем я тяхната бедност.Ние до нея да стигнем като стандарт ще сме ном. 1.
51
6
 
12
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗА РУСИЯ няма такава статистика. Причината е , че там всеки 15-ти руснак живее добре.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"През 2010 година доходът на най-бедните бе 5,570 долара".Тук вече спрях да чета и се усмихвам.Да им имаме "бедните" дет се вика.При положение че горива,ток,телефони,лекарства,дрехи са на 40% по-евтини от тука.
49
3
 
6
 
! Отговори
turbosmile преди 12 години
" Как ще ги стигнем Американците, че и надминем дори ..."Ами ето как - по бедност!
48
5
 
5
 
! Отговори
BBR преди 12 години
само са пропуснали да кажат че на всеки американец който живее под прага на бедността държавата му дава пари веднъж годишно за да мине над прага на бедноста. Отделно получават безплатна медицинска осигуровка и купони за храна. Като съберете всичко това на куп излиза че да си беден в САЩ не е толкова лошо. Да не говорим че повечето от тези хора си стоят по цял ден в къщи, не ходят на работа (за това са "бедни') и гледат телевизия на плазма която е почти колкото цялата им стена.
47
5
 
20
 
! Отговори
... преди 12 години
айде ние тука цъфнахме и вързахме и ся почнахме да мислим за Американците....още малко по бедни от нас ще ги изкарат горките....хубу 7% за мизерстващите...40 милиона за бедни...еми останалите 270 млн. как са?живеят с 3000-4000$ средни заплати...храната им облеклото им...горивото им е по евтино от нащо...до преди 2 месеца бях в САЩ и мога да ви кажа че сме поне 200 години след тях във всяко едно отношение...така че стига сте ги мислили.....
46
2
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
A? A tam shto ne se mrynka na pravitlestvoto kakto tuk? Mai si znaqt, che kato ne mogati ne znaqt...pari nqma kak da doidat...
45
10
 
10
 
! Отговори
ОТВОРЕНИ ОЧИ ! преди 12 години
С отворени очи към най- голямата истина- лъжата за богатството на САЩ !!!
44
3
 
6
 
! Отговори
vazrasten преди 12 години
ot svin6tinata bulgaria nadali ima po zle .
43
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един американец не може ли да качи поне 20кг на година и увеличи коремната обиколка с 15см се счита за беден.----------------- В Щатите само измежду бедните има дебели, защото ядат джънк фууд. Големите фирми изобщо не наемат хора с кофти метаболизъм, за да не им плащат болнични. Полицаите им спортуват редовно. Бачкаторите ясно, че няма как да надебелеят, като работят физическа работа. Това за дебелите американци е мит.
42
4
 
11
 
! Отговори
O.K. преди 12 години
Мизерия , мизерия , обаче южно американците и мексиканци все за пустата мизерия напират, в родните им страни мизерията и глада от 60% на горе.