Обама и Саркози се засипаха с похвали в тв интервю

"Приятелството между Франция и САЩ е неразрушимо"
Обновена: 5 ное 2011 08:52 | 5 ное 2011 08:52,
30
Обама и Саркози се засипаха с похвали в тв интервю
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ обсипа с похвали френския си колега Никола Саркози и приветства вечното приятелство между Вашингтон и Париж в съвместно интервю, излъчено във вечерните новинарски емисии на двете основни френски телевизии Те Еф 1 и Франс 2. 

Двамата президенти дадоха интервюто в кметството на Кан, където вчера и онзи ден във фестивалната палата премина срещата на върха на Г-20, в която участваха Обама и Саркози. "Аз и Никола поддържаме чудесни отношения и те винаги са били такива. Това е резултат от факта, че споделяме отговорности и водим една и съща борба в много трудно време", заяви Обама. 

"Никола винаги е бил открит партньор, който много работи, много е енергичен. Независимо дали по въпроси на икономиката или на сигурността, той е абсолютно първостепенен партньор", добави президентът на САЩ.

"Нямаше да успеем в Либия без водачеството на Никола и НАТО, нямаше да сме в толкова силна позиция в Афганистан без водачеството на Никола Саркози и другите партньори от коалицията ни", увери Обама. 
 
Отношенията между САЩ и Франция отиват отвъд отношенията между двамата им лидери. Американците изпитват огромно уважение към приятелството между двете ни страни, подчерта Обама. 
 
Саркози също не спести похвали към американския си колега, който по думите му е "човек, който може да бъде убеден и смел човек". 
 
"Приятелството между САЩ и Франция е жизненоважно, но приятелството не са само добрите моменти", отбеляза Саркози, цитиран от БТА.  "Приятелството между САЩ и Франция бе изградено в кръв", заяви Саркози пред френски и американски военнослужещи в сградата на кметството на Кан. 
 
Французите стояха редом до Америка по време на Войната за независимост (1775-1783 г.). Век и половина по-късно американски войски помогнаха за освобождаването на Франция от нацистка Германия, а през 2011 г- двете страни участваха в кампанията срещу либийския лидер Муамар Кадафи, посочи той. 
 
"Приятелството между Франция и САЩ е неразрушимо", заяви Саркози. Обама не е обикновен президент на САЩ за французите. Той е президентът Обама, който отново направи САЩ обичани и уважавани от целия свят, отбеляза Саркози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Само интереса клати феса!Разделяй и владей!КУРтоАЗИЯ!Следва Иран,преди Сирия!САЩ,Англия и Исраел са готови!За това са тия четки.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що ми се струва, че френските банки малко са сгафили и сега има нужда от бекъп след резила с Гърция
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Саркози е голям подлизурко
27
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Как няма да се обичат та нали Франция им помогна във войната за независимост и беше първата страна признала новата държава а една достопочтенна дама от камък е първото нещо което са виждали милионите на път за свободата , самата френска революция е плод на американската и макар че тук е пълно с *** да ви кажа че косвено и нашето национално освободително движение е следствие от революцията и наполеоновите войни.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааа на *** клоуна ще му трябва за иран.Западните медии писаха че сащ и англия подготвят въздушна атака на иран и френските рафали няма и да стигнат до там,самолетоносача им шарл де Гол е още в ремонт след пристигането си от Либия но ще им трябват парички.Друго по важно е че в Либия сарко изпрати армията си защото барак взе нобеловата награда за мир и не трябваше да трепе.Барак води компания за изборите и с помоща на клоуна даде сигнал на хамериканците:ето,показах ви че работя само за вас
25
5
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
*** обсипа с комплименти клоуна след като предишния ден му го обиди за физиката му с думите :надявам се и вярвам че дъщерята на сарко плича физически на майка си а не на баща си....тая *** се взема за по хубав,естествено че французите го плуха по блоговете а аз съм утвратен от хамериканската наглост.За тях европейците сме роби които само изпълняват заповеди.САЩ командва цяла Европа,откачихме от Русия но се закачихме на още по лоши и опасни
24
3
 
2
 
! Отговори
NERON преди 12 години
SARKOZI I NEGURA MUSOLMANIN BARAK HUSEIN SEGA SI DELKAT LIBIA ,TOLKOVA LI STE TUPI 4E NE MOJE DA OSUZNANIETE POSLANIETO NA TAZI SRE6TA .KATO NAVREMETO V QLTA : STALIN 4UR4IL I AMER.PREZIDENT SE PODELIXA SVETA E SEGA STAVA TO4NO SU6TO. PRERAZPREDELNIE NA PETROLA PO SVETA . AMERIKA VZEXA IRAK ,KYVEIT SEGA FRANSETATA LIBIA . A NASH BOKO S PRUST V GUZA.6TE IDVA RED NA SIRIA ,ALJIR, I T.N DOKATO POD4INIAYT VSI4KI PETROLNI DURJAVI. TOVA I DECATA GO VIJDAT . VIVA LA LIBERTA -JALKO KLI6E ZA OLIGOFRENI
23
7
 
1
 
! Отговори
njakoi si преди 12 години
Аз те виждамтам на ъгъла, пред порти с надпис- ЕС, с прокъсани ***, с блуждаещ поглед и.. със фес?!?Аз те виждамтам на ъгълазамислена, самотна и отчаяна..Това си ти Българио, незнайно как и от кого омаяна,наметната със дрипи втора употреба, със коричка хляб в стомахът свитс лице замислено, изпито и със гръб превит..Това си ти Българио, измамена, ограбена, изплютаи наместо възмутена, гневна, лютаси обезверена и уплашена, и тиха..Докога, Българио ще траеш и търпиш да те размятат смешно по тепиха?докога злокобно ще мълчиш?На какво си мислиш, че играеш?Кога оковите си ще строшиш?Окови сложени от чужда вяра,от лъжци, от човекоубийци и злодей!!Програмирали и причинили ни кошмара,а нарекли се спасители и корифеи!Оставили, обрекли, майки и бащи,на глад, мизерия, на студ, на мрачни дни.Българио, не преход ти е нужен,нужен ти е Изход- Живот във мир и правда, Вяра в БОГА, чест,а не живот изпълнен със измама, живот нещастен и злочест!Затуй стани,Българио и се ядосай!Стани като ЕДИН! Излизай мирно на Протест!Изедниците до един анатемосайСтани, Българио, ако е останала във тебе ЧЕСТ!Окупирай, София, и Пловдив, Варна, ПлевенРусе, Търново, Бургас и Сливен, Шумен, Добрич, Панагюрище, Балчик,Калофер, Смолян, Ловеч и Белоградчик,Окупирай спортни зали, министерства, магистрали, нека всичко спре!Стани Българио, към тебе днес стои послание едничко!Стани Българио и окупирай ВСИЧКО!!..ако ли не, сведи главата до земи, сниши се, запълзи,превърни се в червей сгърчен, жалък и ***.И това е изход, тъжен но уви,на ход си ти Българио, самичка избери.
22
1
 
0
 
! Отговори
dollar преди 12 години
I need a dollar,dollar is what i need
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А накрая се съблекли и си го турили един на друг, пред камерите.
20
1
 
5
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Не знам какво му е важното на тази новина, но смятам, че новината , че ще има вече такса електромер и пада забраната ЕРП-таят да искат такса електромер е по-важна и заслужава повече обществено внимание и дискусия... за да не остане на тъмно. Иначе тези двамата да си се обичат, но в България си имаме много по-важни проблеми , свързани с оцеляването ни тук
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кого се е метнал Обама Голите снимки на майка му из нета показват красива бяла жена .А той направо плаши
18
4
 
2
 
! Отговори
туй то преди 12 години
Обамата прави предизборни четки на Саркото, щото като дойде противникът му на власт и ще им изстинат отношенията... демек, няма да има кой вече да облизва америк.*** - те това *** са си ***...Ами ние какво да правим с еврейската хегемония ... целия свят е под военния ботуш на американското еврейско лоби ...!??
17
2
 
2
 
! Отговори
abdul преди 12 години
Ейй ся франсетата ако вземат и американски да проприказват..
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Френско-хамериканската дружба е следствие от англо-хамериканската недружба от време около бурбътъ за независимост...От време оно е долу горе започват и нашите беди следствие от тая любов и омраза....Я питайте некое франсе колко обича некое англе....
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе квото и да си говорим, не е като ония времена! Ехх, каква дружба беше. Например Брежнев и Тато. Т'ва е дружба - силна мъжка целувка, малко езици ... а тия сега .... лигавни!
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има три вида 'дружба'1. Френска2. Турска3 Българо - съветска
13
6
 
10
 
! Отговори
зов за помощ преди 12 години
Да ви го ръгна в дружбата *** ***! Ваща мама недоправена! Поздрави!
12
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от българо съветската дружба, отношенията между САЩ и Франция са изградени на съвем друга основа. Докато България беше в поза партер с хванати палци на краката, Франция и САЩ винаги са били равноправни партнцьори.Руснаците не го разбират този начин на 'дружба'. Те го разбират по друг начин. Начинът по който котката гледа мишката.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кЪт сА обичат да сЪ земЪт ,то при тяхното племе педерасията си е издигната направо в култ