Русия и ЕС постигнаха съгласие по "пътната карта" за безвизовия режим

Документът предстои да бъде одобрен на срещата на върха ЕС–Русия
17 ное 2011 17:58, Елка Василева
14
Русия и ЕС постигнаха съгласие по "пътната карта" за безвизовия режим
Снимка: Reuters

Русия и ЕС постигнаха съгласие по пътната карта за безвизов режим и тя може да бъде одобрена през декември. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след срещата си в Москва с върховния представител на ЕС по външната политика Катрин Ащън, предаде ИТАР-ТАСС.

Лавров каза, че преговарящите са подготвили "пълноценен документ", който Москва се надява да бъде одобрен на срещата на високо равнище в Брюксел. Документът съдържа конкретни стъпки, които трябва да бъдат направени. Когато това стане, ще може да започнат преговори за безвизов режим, каза Лавров.

Още по темата

Русия многократно е отбелязвала необходимостта от отмяна на визовия режим с ЕС, посочва РИА Новости. Според руските власти това значително ще разшири търговско-икономическите и хуманитарните връзки на Русия със страните от ЕС.

Решението за започване на диалог за съставяне на пътна карта и създаване на преговарящи групи за преминаване към безвизов режим беше прието след срещата на върха Русия-ЕС през декември 2010 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: РусияЕСбезвизов режим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Ха сега видяхте ли от къде изгрява слънцето а ?Европа просто е нищо без енергийните източници който и дават Руснаците.САЩ затова драпат да окупират всичко което може и където има нефт и изкопаеми ....
12
3
 
4
 
! Отговори
!!!!!!! преди 12 години
Абе какви глупости говорите ,не стига че зап. ЕУропа реве от мюсюлманските имигранти ами сега остава и руснаци,които се славят като изнасилвачи ,убийци и КАНИБАЛИ дори .Е не говоря за всички де ,много ясно ....... .
11
1
 
6
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
Крайно време беше, защо да се лишаваме от руските туристи? И защо не се направи досега? Имало е тайни договорки, корупция, та туристите да се пренасочват другаде. Рускините да ходят при ман***фите в турция - СРАМ. От някоя която е била с чечене, повече жена не става. Такива са само за краткосрочни връзки.
10
2
 
3
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Руснаците няма да се сдобият с безвизов режим за Европа, защото лично Странджата е забранил!Явно, интелектуалният идеал на Странжата е научното светило Христо Стоичков...Ех, Странджа... Алма ти матер и да ти хоноря каузата...
9
0
 
3
 
! Отговори
trgdjkd преди 12 години
До "Странджата"От безкрайно време дразниш със своите списования бедния български народ, към който е ясно, че не се причисляваш. Ти си един от тези на които им е широко около врата. Твоят врат ще да е много дебел.
8
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
# 7"приклан ***"... "вдяната ***"... - абе, що не се прегледаш?...
7
5
 
16
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Ех бедни ми Сранджа, пра пра дядо ти ревеше като приклан *** "Здраствуйте братушки", а ти сега грухтиш като вдяната ***. Да беше поживял 2-3 месеца в Москва и ще забравиш за хамериканците и хевропейците. Или *** в Петербург и се пробвай да свалиш мацка. За тях ти си *** - пристанищна ***! Да не говорим че куклите от Рига, Талин и Вилнюс ще те сложат в чорапогащите си,ако евентуално те забележат.
6
6
 
7
 
! Отговори
Няма да стане преди 12 години
Играят си игрички големите. Рашата ще види Европа през крив макарон. Престъпност и корупция не се бори с мераци.
5
5
 
7
 
! Отговори
Водка "Путинка& преди 12 години
Ясно е че ЕС ще клекне за безвизовия режим с Русия.Щото иначе бай Путин ще им спре кранчето с газта и нефта и гледай кво става тогава:-).По-лошото обаче ще е ако Русия спре на нас кранчето...
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-после , Странджа ще можеш да идеш без виза в любимата ти Русия и да праснеш нещо русо, че тука само *** ***.
3
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Руските *** ще получат безвизов режим... - пиянките не!...
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност ЕС са Франция, Германия и Великобритания, останалите страни в съюза са просто сателити и васали.
1
8
 
27
 
! Отговори
Аз преди 12 години
ЕС ще клекне пред Русия и ще я обслужва както Путин си поиска.