Кметът на Лос Анджелис гони от парка "Окупирай LA"

Движението пробудило съвестта, но пък изпотъпкало тревата
26 ное 2011 09:30,
28
Кметът на Лос Анджелис гони от парка "Окупирай LA"
Снимка: Reuters

Кметът на Лос Анджелис предупреди протестиращите от движението "Окупирай Ел Ей", че трябва да напуснат лагера си на моравата пред кметството до 08.01 часа по Гринуич в понеделник, като се аргументира с интересите на общественото здраве и сигурност.

Кметът Антонио Виляраигоса, който изразяваше симпатии към целите на протестите от началото им преди седем седмици, обяви решението си на пресконференция.

Още по темата
Той заяви, че движението е "пробудило съвестта на страната", но също така е изпотъпкало тревата в парка.

"Движението е на кръстопът. Време е "Окупирай Ел Ей" да премине от окупирането на парче паркова територия към разпространяване на посланието за икономическа справедливост и привличане на повече хора към борбата за възстановяване на баланса в американското общество", каза той.

"Лагерът от 485 палатки не може да остане, защото е невъзможно да се поддържат хигиената и сигурността, а тревата трябва да бъде възстановена, паркът трябва да бъде почистен и отново отворен за обществен достъп", обясни кметът.

Представител на Общото събрание на "Окупирай Ел Ей", който бе сред публиката по време на пресконференцията, прекъсна кмета, като извика, че протестиращите няма да се подчинят.

Виляраигоса обачи ги призова да започнат да събират палатките си и изрази надежда, че операцията ще премине мирно, за разлика от други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Баба Цоцолана преди 12 години
Драги ми Патилане,Те се бунтуват (или поне една част от тях), ясно е че слугите на системата които ги устройва статуквото ще я бранят (полицай, съдий, служители на закона, облагодетелствани). Виждаш с каква решеност организирано се смазва протеста "Окупирай". Тъжно е колко слаб отзвук имат тези събития в България. Форумите са пълни с невежи партийци, анархисти, утописти и всякакви други *** но не и с разумни, модерни хора разбиращи какво всъщност се случва...
25
0
 
2
 
! Отговори
До No 17 преди 12 години
Не е лошо да напънеш мозъчето си и да съчиниш нещо ново - това го "пействаш" пети път! И как да спазя добрия тон? Сетих се: "Не си ***!"
24
2
 
1
 
! Отговори
+++ преди 12 години
ne e evrein, meksikanec e.
23
4
 
1
 
! Отговори
Gen преди 12 години
Аз пък окупирах дивана пред телевизора със един шестак Хайнекен. Нека да ми е зле.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КМЕТЪТ ЕСТЕСТВЕНО Е МРЪСЕН ЕВРЕИН.ТО В ГЕТОТО САЩ ВСИ4КИ СА ЕВРЕИ И СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕИ.РЕДНО Е ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО НА СЕЩ-СЪЕДИНЕНИ ЕВРЕИСКИ ЩАТИ.
21
5
 
3
 
! Отговори
Новият Световен Ред преди 12 години
Средствата на Новия Световен Ред са: 1. Международна армия. 2. Международна полиция. 3. Световна инвестиционна банка. 4. Световно правителство под флага на Обединените Нации. 5. Световна банка за опазване и съхранение на планетата, което значи всички "зелени движения ще бъдат обединени под покрива на тази институция или ще бъдат принудени да изчезнат. 6. Световна религия, при която доктрините на досегашните църкви, ще бъдат разрушени из корени и заменени с една Нова световна религия на "Ерата на Водолея. 7. Световна класификация за седемте раси, включваща определяне положението на човеците роби, предназначени да изпълняват определени задачи, независимо дали искат или не. 8. Концентрационни лагери квартири на Обединените Нации за тези, които не възприемат Новата система. 9. Световна земеделска система и Система за осъществяване на контрол върху храните и витамините.Новият Световен Ред планира също премахване на националните валути, както и въвеждане трансфер по електронен път в сферата на търговията с помощта на т.нар. високо технологични магистрали.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ционистките евреи започват да завладяват света на принципа "Разделяй и владей". Тяхното служене не е на Бога, а се явява служене на Златния телец. По тази причина те умело използват определени тайни, които им дават възможност да трупат материални богатства и с тях да завладяват света, в по-голяма част с войни и други средства. В началото на миналия век те разработват специална програма с така наречените Протоколи на Сионските Мъдреци. Ако човек отвори тези протоколи ще се удиви от мъдроста на съдържанието им, но само в една посока, която е ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА. И те го правят превъзходно, поне до този етап. Обединена Европа е техен проект от началото на миналия век, по подобие на САЩ. Но целта е пак богатства за определени кръгове и нищо друго, като се дава привест на личното щастие, което произхожда от богатството. В момента нещата на земята и човечеството се променят по план и те се ръководят от Бог. Тайните ръководители, не зависимо как се наричат те, прекрасно разбират това положение. Силата, която им е дадена от Бога, отслабва като за сметка на това се дава възможност и сила на друг народ, който се казва "РУСКИ НАРОД". Именно Руският народ ще бъде водещ във всичко, колкото и невероятно да изглежда това за сега, тъй като той е избран от Бога. За България нищо друго не остава освен да се изпълнява програмата, която е за Руския народ, като братски славянски народи. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ, за сега, е без бъдеще за своето развитие. Тези неща се прозряват от все повече хора.
19
6
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Най-важното обаче е да проумеем, че главната цел, която стои зад изкуствено предизвиканата икономическа криза, която в скоро време ще прерасне в истинска катастрофа, е изпълнението на последните етапи от налагането на плана Нов световен ред. Не случайно името на този план е обявено върху банкнотата от един долар, тъй като парите са основно средство, чрез което той се провежда. Novus Ordo Seclorum или Нов Cветовен Ред е кодовото наименование на плана, изписано на латински под тайнствения символ на египетската пирамида. Аnnuit Coeptis или Нашето начинание (план) е успешно е другият надпис изписан на латински над върха на пирамидата, в който е изобразено окото на Луцифер или Сатана! Този детайл, говори твърде много за произхода, целите и намеренията на този план....
18
5
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Бе не знам от кого се ръководят и двете свръхдържави, ама едната не се навоюва! Не случайно цялата им военна символика е основана на хищни, грабливи птици - кондори, раптъри, фалкъни и кви ли не още мършояди. Една мършоядна държава, както едно мършоядно животно, никога не се наяжда и все дебне за поредната жертва. Една държавна доктрина, разплискала като драйфня до всяко кьоше на земята националните си интереси под формата на ударни групировки, никога не спира да търси поводи да ги използва!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Най-демократичната" държава в света - световния сатрап САЩ!Носителите на "демукратичните" ценности - не ме гледай какво върша, слушай ме какво те будалкам
16
6
 
5
 
! Отговори
До Патилан преди 12 години
Българските комунисти включително и новата им формация наречена ГЕРБ най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница.Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?
15
10
 
5
 
! Отговори
Окупирай Къци преди 12 години
Едно е образовани хора с ясно изразена гражданска позиция,друго е мърляви хипита,които са гледали прекалено много 'V като Вендета'.Ако си недоволен от системата - влизаш в нея и я променяш.Мързеливци и комунисти доникъде няма да стигнат-само ще пречат на нормалните хора,които изграждат икономиката,а през почивните дни не могат да отидат дори в парка.
14
4
 
1
 
! Отговори
до Гацо преди 12 години
Е, те и двете свръхдържави се управляват от *** и добре че си ти, та да им отвориш очите?! Плашиш хората с големите злини, че днес да търпят уж "по-малките"?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново под небето случвало се е и преди и какво от това
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда... а тези движения, когато станат достатъчно силни и многобройни, ще предизвикат вътрешни размирици и ще дадат основание на правителството "да вземе мерки да гарантира мира и спокойствието на американските граждани в един труден за нацията момент". Даже и филм си бяха направили на тази тема преди време.
11
6
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Това, което хората по света не забелязват, е войната, която бавно пълзи към нас. Докато ни забълвичкват с кризата в Европа и ни плашат с тероризма, янките притягат примката около Русия и Киттай и една сутрин ще се събудим с "непредизвиканата с нищо провокация" на едната от тях и "легитимният отговор" на някоя от пръснатите по цял свят флотилии на Щатите...!Трябва да е много сляп човек, че да не види накъде някой много умело насочва нещата...
10
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Има по сериозни неща от ютуб , но трябва да се четат
9
2
 
0
 
! Отговори
kj преди 12 години
Има едно филмче "Война срещу демокрацията",там се казва всичко в yuotube
8
3
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Do 1 и като как ще се променят , с нов залп на Аврола ли , та нали сме се пекли на този огън , лесно е да се отрича , труфното се състои в решението на проблема , а той няма да дойде от улицата.
7
4
 
11
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Хрумвало ли ви е да се запитате, защо световната валута с която се котира и търгува нефта е $ USA ? А защо 70 % от американските ценни книжа емитирани от ФЕД се търгуват изън борсовите пазари на USA ? А знаете ли към днешна дата какво е златното покритие на IN GOD WE TRUST ? Тоя часовник горе цъка по 150 000 $ в секунда. Все едно отброява края на света.С такава скорост се печатат обезценени хартийки в САЩ. Затова щатите дават мило и драго сделките с нефт, да се в долари. Ако това спре, САЩ просто ще обяви фалит и хаоса ще започне. Войните са единственото, което крепи американската икономическа система.Това е робовладелска икономика от асиро - юдейски тип и няма да се откаже, докато не лапне целия свят и се самоунищожи или просто се самоунищожи.В останалите системи злото също го има, но е по - маскирано. Законното лихварство, видимо и агресивно в щатите и невидимо. САЩ с 14, 4 трилиона долара дълг, с фалшиво жезнено равнище, с потребление 3 пъти по-голямо от произведеното, с гигантски военен бюджет. Това е световният октопод, тоя който ще убие целия свят. Има една поговорка "Ако тръгнеш след муха, ще те заведе на ***".Или американците трябва да се разбунтуват и да унищожат системата или всички си отиваме заедно!!!