30 хиляди на опозиционен поход срещу Путин в Москва

Протестната акция засега протича спокойно, полицията бди
Обновена: 10 дек 2011 15:27 | 10 дек 2011 15:03,
186
30 хиляди на опозиционен поход срещу Путин в Москва
Снимка: Reuters

На митинга на опозицията в Москва се събраха повече от 30 хиляди души, предаде ИТАР-ТАСС.

От сцената на Блатния площад (Болотная площадь) вече говориха петнайсетина оратори - представители на всички опозиционни партии, включително и радикални.

На самия площад няма нито един полицаи, но кръжат полицейски хеликоптери.

Още по темата

Протестиращи обаче е имало не само на площада, който се намира на остров в река Москва, но и по съседните улици и на крайбрежния булевард.

Представители на националистически движения в един момент са се опитали да запалят фойерверки, но други участници са ги приканили да ги загасят. Самите митингуващи са пресичали опитите за провокационни прояви.

Над 10 хиляди протестират и в Санкт Петербург, предаде АФП. От полицията посочват, че разрешения митинг на Пионерския площад преминава без инциденти и арести.

Това е първият общонационален протест срещу 12-годишното управление на Владимир Путин на фона на засилващите се признаци за нарастващо недоволство от изборите, спечелени от неговата партия "Единна Русия".

Един от водачите на либералната опозиция Борис Немцов подчерта пред журналисти, че протести има в 90 града в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
4
 
! Отговори
за 117 преди 12 години
Скалата "ляво-дясно" в политиката е основана на икономически различия. Националистите не се вписват в нея, те са отделно политическо течение, съществувало преди леви и десни, когато национализмът е бил единствено политическо учение и верую за жител да дадена страна или регион. Национализмът се представя като "крайнодесен" за да се оприличи с нацизма и да се дискредитира по този начин. Това е положението.
118
10
 
8
 
! Отговори
Путин президент! преди 12 години
Тези *** които протестират, са добре платени от американската терористична организация ЦРУ.Но ще духат супата, защото Путин ще бъде още дълго време на власт и ще продължи все така брутално да изнасилва американските *** и техните ***.
117
1
 
4
 
! Отговори
армаган ми е... преди 12 години
Пра дядо като видеше онея с ***--бягаше ,Дядо ,като видеше джандарите --бягаше ,Тати като видеше милинцифаиките --бягаше,,,,,А ,познаите ,мен какво са ме научили да правя ?
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВИЛНО МИТИНГИ В РУСИЯ ДО ДУПКА ДОКАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ УЛТРА ДЕСНИ НАЦИОНАЛИСТИ ПАТРИОТИ КАТО ТЕЗИ НА БАРКАШОВ КОИТО ИСКАТ ДА ИЗМЕТЪТ РУСИЯ ОТ ОСТАНАЛАТА ТАМ ЧИФУТСКА ГМЕЖ, ДНЕС НАЙ МНОГО ПРОТЕСТИРАЩИ СА БИЛИ ДЕСНИ НАЦИОНАЛИСТИ И КРАЙНО ЛЕВИ КОМУНИСТИ КОИТО ИСКАТ ЕДНО ДА ИЗБЕСЯТ НЕО-ЛИБЕРАЛСТВАЩАТА ЦИОНИСТКА *** И АЗ НАПЪЛНО ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ ПРОТЕСТИ
115
1
 
9
 
! Отговори
питащ преди 12 години
До 103 Хей, приятел гледай си в собствената копанка. Как преминаха в БГ изборите? Забрави ли вече? Колко народ беше в забранителни списъци, колко народ беше напазаруван, че накрая двама герберски депутата броиха бюлетините. Да гледаме по-добре собствения си свинарник.
114
0
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Зависи какво имаш в предвид. Ако е за номера по време на избори да . Но ако чакаш народ на улицата си се обьркал ,бьлгарина предпочита на наведе глава и да бяга колкото може ,даже и не се обрьща ..тука вече няма младежи всичко избяга навьнка,останаха тези дето по някакьв начин са закрепостени и са си казали: да става каквото ще .То даже вчера ставаше на вьпрос ,че Боико ич не му пука дали ще има стачка или не....щото като изпрати 50 милиционера и всичко ще се разбяга.
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука като се организират протести Бойко кво вика? Вика, че тези протести били платени от опозицията. Еми и в Русия Путин вика същото - платени са от чужди сили. Това е положението.
112
1
 
6
 
! Отговори
до111 преди 12 години
Да ама в Русия като духне вятьра ,тука веднага се обличаме да не настинем....
111
3
 
4
 
! Отговори
ZASRANTSI преди 12 години
Rusia ne e BALGARIA niTO RUmania
110
7
 
2
 
! Отговори
шити гийзър преди 12 години
Само вижте историята на Рассия последните 3 века. Ако на българина му трябват 100 години да си смени чипа, на руснака минимум 1000! Едно е сигурно, с магическа пръчка промяна няма да стане и дори и да свалят Путин, руснаците в болшинството си са с толкова промит мозък, че който и да дойде след него, няма да разполага с необходимото време да ги цивилизова достатъчно.
109
1
 
3
 
! Отговори
coming soon преди 12 години
Скоро и в България!
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 105. PRIEMA SE NA PARVO 4ETENE. TI SHTE SI OT PARVITE DETO SHTE PODVIAT OPASHKA
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Протестите са организирани от руски комунисти.
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно ,че Путин е любител на Ч.К. кютека,ама руснаците не са бьлгари и току му спретнат една революциика--ами ако оцелее ще му се наложи в Китаи да ходи....и тои е фен на милиционерските номера...
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия винаги се случва това, което никой не очаква :) и поради тази причина Путин ще бъде отнесен точно тогава когати си мисли, че всичко му е в кърпа вързано :) и вероятно първите области, които ще се отцепят от Руската Федерация ще са тези, които никой не допуска :)
104
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Моля коментар # 101 да му се присъди Нобелова награда за простотия...
103
6
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
Ало путинистите! Шепа хора ли се били събрали в Москва да протестират?Вчера бяха шепа хора, сега са 30 000, утре може да са и повече от 3 милиона!!!Не са *** тези дето възхваляват Русия, путинисти са!
102
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите в Русия тотално фалшифицирани, има в и-нета достатъчно доказателства и за това хората излязоха да протестират - на тях им откраднаха гласовете... Партия ЕР не би могла да получи повече от 28-30 % !!!
101
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Демократичните промени в Русия се развиват с "бурни" темпове... - преди две години единственото разрешено място за протест беше... - метрото, а сега вече са ги вкарали на остров в Москва река... - не дай си боже след някоя и друга година протест да има и на самия Кремълски плошад - под носа на таварисшч Ленин...
100
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do kometari kato 99. KATO ZALIUSKAT BOMBITE I RAKETITE TOGAVA SHTE VI PITAM KOIA GORA SHTE XVASHTATE