Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"

Нют Гингрич смята, че е "илюзия" мирът в Близкия изток
10 дек 2011 13:53,
143
Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"
Нют Гингрич. Снимка: Reuters

Нют Гингрич, претендент да бъде номиран за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, нарече палестинците "измислен народ", който "иска да унищожи Израел", пишат днес "Ню Йорк таймс" и "Гардиън".

В интервю за кабелния телевизионен канал "Джуиш ченъл" Гингрич заяви, че според него идеята за постигане на траен палестинско-израелски мир и "илюзия".

По думите му палестинска държава никога не е имало и че Палестина е географско наименование на район в границите на бившата Османска империя.

"Затова смятам, че ние измислихме палестинския народ, докато всъщност палестинците са араби и исторически винаги са били част от арабската общност. И са имали възможност да се заселят на много места. По редица политически причини ние поддържаме войната срещу Израел още от 40-те години на миналия век", твърди Гингрич.

По-рано тази седмица Гингрич бе приветстван от републиканците си заради критиките срещу близкоизточната политика на президента Барак Обама, който според претендента на републиканците "се огъва прекалено силно в полза на палестинците".

Той намекна, че ако бъде избран за президент, ще промени досегашната политика на САЩ по отношение на палестинския въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баба ми е по-възрастна от държавата наречена Израел! Израел съществува от 1947 година , земите са дадени от Великобритания (още една ционистка държава).Хората се оправдават че пишело в библията... и кво като пише в библията... ако в библията пишеше че българите са борсуци какво щеше да стане?!? Този сигурно е заклет еврейн (или служи в интересите на такива) като го гледам как коментира... евреите са най-долните и коварни хора на света (дори не съм националсоциалист или хитлерист за да го призная
52
4
 
7
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 12 години
Нима само заради турската политика!? А базата '' Бондстийл''? Имаше някакъв ценен минерал или метал, не помня точно какво беше, което най-много го имаше точно на територията на Косово! Това, което е изгодно на световният жандарм е ''истинско'', а това което не е изгодно е ''измислено''!
51
4
 
12
 
! Отговори
? преди 12 години
"По думите му палестинска държава никога не е имало и че Палестина е географско наименование на район в границите на бившата Османска империя."то и с Македония е така но никой нищо не казва....тази *** наричаща себе си политици трябва да бъде изтрита
50
5
 
16
 
! Отговори
ринго преди 12 години
точно един от тази тюрлю гювеч държава САЩ дава определения кой е народ и кой не .Евреите да се върнат в Египет където преди да избягат са били роби .Да вземат най краткият път че много работа ги чака там скапано племе .Най виновен е император ТИТ че ги е разселил а не ги е довършил на место в територията Палестина дето са се заселили след като никой не ги е искал и са бродили из пустинята 40 години.Местните са ги допуснали и ето ти ...собствена земя.Така я карат до днес с грабеж на чуждото
49
5
 
5
 
! Отговори
за 49 преди 12 години
Косоварите бяха признати заради турската политика.
48
5
 
8
 
! Отговори
славянин преди 12 години
За този и другите му приятели палестинците са измислен народ, но ''косоварите'' са съвсем истински! Затова и ги признаха (а и за някои други неща)!
47
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оринтералците много завиждат, че Израел е асоцииран член на ЕС, а те не са. Затова ползват всеки повод да мрънкат и против евреите и против ЕС. Щото там не ги пуснаха. И правилно постъпиха.
46
2
 
6
 
! Отговори
Бъди реалист преди 12 години
До 39 Aма не можаха да му го вкарат я ги гледай на каде литнаха , а пък на нашите като се надуп*ха им го вкараха Кузлодуй, Кремиковци да не ги изреждам всичките аааа чакай на ред е БДЖ и Пощите а на какъв хал е народа мизерия до шия
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бройте го избран.
44
3
 
12
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Този ще стане президент на САЩ когато цъфнат налъмите. И вържат. Най-измислената нация са американците, а в Европа - белгийците, нашите столичани.
43
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но най-измислената държава е Пуйкистан.
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турците на евреите не могат да им стъпят на малкия пръст. Много ги е яд по тоя повод, тези завистливи ориенталци, обаче няма какво да се прави, евреите са умни, а те не са.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДИН ГОЛЯМ ЗА ТЕБ БЕ АМЕРИКАНЕЦО
40
1
 
5
 
! Отговори
УУУББББРРРРЕЕЕЕ преди 12 години
Тука е голем смяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяях
39
6
 
2
 
! Отговори
за 35 преди 12 години
И не ми говори за нашия. Нашият си е наш, а вашият е тоя дето уж не се ду*ел.
38
5
 
9
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Балканжиите пак един подир друг ни показват преимуществото на байгановската аналитична мисъл!!!Тук пак ще има обяснения,колко е мизерна и видите ли ,колко слепи са американци,руснаци,африканци и азиатци и турци все искат да са ''белот ''партнери,докато байганьо чака в ъгъла със *** салам!!?
37
7
 
5
 
! Отговори
за 35 преди 12 години
За еврофонодевете Ердоги се дупеше, ама го ритнаха по дупето с членството. Затова беше борбата за ЕС, но не мина номера.
36
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тоз форум опасни агенти има, хаха: персийци, тракийци, балезтинци, turkey... Има и двама Българи, които не плюят по Евреите, а мангалофилската *** ни слага минуси. ХахаТака е- до това водят азис и туските сапунерки... Заминавайте си за ориента, като толкова ви харесват мангасарито! :)
35
4
 
12
 
! Отговори
До 25 Смешника преди 12 години
До 25 *** е нашия до сега не видях Ердгоган да цепи басма на някого ,шапка не сваля. Не се дупи за милостиня от еврофондовете
34
7
 
5
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Turciq e demokrati4na strana. Koy kydeto iska si jivee. To da ne e komunisti4eski bulgaristan.