Белгия отказа да отвори трудовия си пазар за българи и румънци

Ограниченията остават в сила до края на 2013 г.
20 дек 2011 16:00, Елка Василева
30
Белгия отказа да отвори трудовия си пазар за българи и румънци
Снимка: Reuters

Белгийските власти отказаха да отворят своя пазар на труда за работници от Румъния и България, тъй като твърде много граждани от двете страни, които вече работят в Белгия, мамят системата за социални помощи, предаде „ЕурАктив”.

Още по темата

Въпреки че се очакваше противното, едно от първите решения на новия белгийски премиер Елио ди Рупо беше да удължи ограниченията за българските и румънските работници до края на 2013 година.

Решението е смятано за проблем за България и Румъния, които настояваха да бъдат отменени всички оставащи ограничения за работа на техните граждани в страните от ЕС.

Белгия е обезпокоена от факта, че много българи и румънци, които вече работят в страната, използват различни трикове, за да се възползват от социалната система. Сред тях са търсенето на защита от банкрут на новосъздадена компания или наемането и последващо уволнение на роднини от фирма, наскоро създадена в Белгия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: белгияЕлио ди Рупо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
andriyan преди 12 години
jiveia v belgia ot 18 god.izvectna mi e cictemata im mnogo dobre .no dobre e nach boiko kato idva v belgia da ni pokani na razgovor ta da mu kajem ictinata .che i 2013 pak niama da ni pucnat.prexvarliaiki i cobctvenita ci nerecheni problemi varxo emigrantite.che ima mnogo bokluchi ot nac taka cie .no po po prouchvane na profecor ot univirciteta v gent nai mnogo predctaplenia ctavat tam kadeto ima nai mnogo bezrabotni a ne tam kadeto ima nai mnogo emigranti.a naznachavat belgiici na rabota camo a
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз предпочитам Турско робство вместо Европейско и Руско
25
0
 
4
 
! Отговори
а преди 12 години
Егоисти!
24
1
 
5
 
! Отговори
biser преди 12 години
хаиде ББ отвори 3-ти - 4-ти блок за социално славите и безработните а младенов да им спретне на демокрациите едно дело за дискриминацииика щотото издават и визи и разрешителни за работа даже и за два часа като са на зор даже и паспорти а нас все едно сме животни а кака Кунева с евро ценостите си в затвора за нехаиство що не договори 7-годишни периодчета за хемо зеленчук 20годишни мръвки и гено-модифицирани цвштя и форажи
23
2
 
3
 
! Отговори
от Хана !!! преди 12 години
През пра-бьлгарската ми мотика е !
22
1
 
5
 
! Отговори
Charleroi преди 12 години
KOITO E BIL I V MOMENTA E V BELGIA MOJE DA KAJE KOI SEDYT NA SOCIALNI POMOSHTI TOVA SA ARABITE 99.99 procenta. NEZAVISIMO OT ETNOSTA BG GRAJDANITE SI RABOTYT ZA MIZERNITE 50.60 EVRA NA DEN ZASHTO LI ZARADI SHIBANATA DEMOANARHIA V BG HAIDE SLAGAITE MINUSITE DA EIIIIB.......A I ZAPADA I PARITE NO SAM PRINUDEN DA BACHKAM V TAZI SHIBANA EVROPA
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е да не искат да ни "интегрират" ***.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то в Холандия и Белгия вече не е за ходене! Пълно е с какви ли не, но не и с холандци и белгийци. На един бял- десет цветни с по десетина деца, чрез които им точат социалните помощи. Тук засега сме по-добре. Да се хващаме да си работим земята, да започнем да печелим от културния туризъм и да направим курортите си луксозни. Можем да бъдем по-богати и от швейцарците. Трябват ни само интелигентни управници-патриоти. Българинът не е глупав, като види, че има смисъл, ще работи за двама!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анка преди 12 години
Разбира се, че заради *** не ни искат в Белгия!Получават добри социални, за децата им многобройни също! Поогледайте се! Всички *** излезли зад граница се връщат и купуват апартаменти, коли!Пищни сватби.Тук не плащат нищо, ползват всичко! Не им трябва образование, трудов стаж, все някаква социална пенсия ще падне!А ти блъскай, докато умреш! Та тия *** не са забогатяли от работа!Тук-там ,ако има някой свястен, започват да го влачат от телевизия на телевизия, че да кажем: Брей, виж ти!
18
1
 
15
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Добре.За сметка на това да ги отварят за африканци и ислямисти, които после да ги взривяват."Акълът прави - главата тегли"...А може ли да приемат и ***? Отстъпвам доброволно правото ми на работно място в Белгия на десет *** от България, които да ги натурализират за белгийци.
17
7
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 12 години
До:14Поне нас целия ЕС дори целият свят знае що за хора сме ама вас тепърва ще научат. За наркотици осъждат българи, за сводници пак българи, за кражби на банкомати както казах пак българи, измами в интернет пак българи скоро имаше новина от САЩ! В Бразилия пак станахте известни с наркотрафика ония вашият шампион. Спокойно и за вас света научава що за стока те! ххахахахаха
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ме фара за трудовия пазар на Белгия.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Emi tykmo Belgia shte si opravia dupkite v sistemata :)
14
1
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Вярно е ,10 по-интелигентните престъпления ги вършат българи. Да окрадеш банкомат трябва и акъл, не е като да пратиш чаветата да бъркат в джобове и да викат " чичо дай 20 стотинки" ,така ли е?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pod trudov pazar kakvo se razbira? :) obshti rabotnici :D
12
0
 
7
 
! Отговори
)) преди 12 години
ха сега познайте кои са тия румьнски и български граждани дето мамели системата за социални помощи - хак им са мангалята айде да ги интегрират ся дето много даваха акъли )))
11
0
 
11
 
! Отговори
Историк преди 12 години
В кметството на Гент (честно казано, не съм 100% сигурен, може и да е Брюж!) има фриз, на който е изобразен Балдуин Фландърски. Всички белгийци трябва под строй да посетят това място и гидове да им разказват историята. Нека да не им спестяват как Калоян го е "ощастливил", преди да го хвърли от високото! Времената се менят и винаги ще се менят.
10
5
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 12 години
До:9Виж колко българи хванаха заради кражба от банкомати! :) хахахахаха вие и нас минахте!
9
2
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
До *** 6 Дали нас или вас не искат? Или по-скоро нас заради вас, ***? В Германия им е писнало от малолетни *** джебчийки от България и Румъния. Арестуват ги и ги пускат защото нямат право да вкарват деца в затвора. Гадното е че не гледат етноса към който принадлежат а държавата от която идват.
8
3
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Гледай да не изпуснеш някоя чиния че ще те изгонят от работа!