Новият лидер на Северна Корея празнува рожден ден в неделя

Никой не знае на колко става Ким Чен Ун
Обновена: 7 яну 2012 10:02 | 7 яну 2012 09:55,
138
Новият лидер на Северна Корея празнува рожден ден в неделя
Ким Чен Ун Снимка: Reuters

 

Новият севернокорейски лидер Ким Чен Ун ще празнува в неделя рождения си ден, но възрастта му не беше официално оповестена, съобщи Франс прес. 

Церемониите ще бъдат дискретни заради неотдавнашната кончина на баща му Ким Чен Ир. Северна Корея - една от страните с най-много тайни в света, не е направила никакво официално съобщение за церемониите, които ще бъдат организирани по повод рождения ден на новия лидер, отбелязва агенцията. 

Ким Чен-ун е роден на 8 януари, но Пхенян не разкри годината на раждането му. Анализатори смятат, че той е на повече от 25 години и на по-малко от 30. 

Рождените дни на баща му Ким Чен-ир и на дядо му Ким Ир Сен бяха най-важните празници в годината за Северна Корея. Ким Чен-ир почина на 17 декември 2011 г. на 69-годишна възраст, напомня Франс прес, цитирана от БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма страшно - в знак на приятелство и вечна дружба ще му пратим диетолог от Варна да го постегне малко за пред хората
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале какви пържоли биха станали от това северно прасенце !
90
3
 
4
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Едно време са управлявали силните,сега управляват тюфлеците хахахаах
89
3
 
7
 
! Отговори
Алилиии преди 12 години
на 25-30г и вече такъФ плондер... тоа плюска за 30те милиона дето умират от глад. Бах ти кумализмо,не че жифкоф беше демократ по сравнение с теа избушеняци, ама таа азятщина трето поколение *** - не е лесно. Тоа на 45г че е мрътав от преяждане.
88
3
 
6
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
САЩ например ги уважавам заради НАСА и някои други цивилизовани неща, както уважавам Англия заради научните им насоки и хумора им, французите заради част от културата, и т.н. не заради Хилари, Камила или Карла да речем. относно страха - повече ме е страх от фанатиците и мароканските скакалци, щото са невразумяеми и ненаказуеми
87
4
 
10
 
! Отговори
d преди 12 години
На мен ми прилича на 15 годишен пикльо на когото са му взели играчката
86
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 87. Точно защото страхът и уважението са две съвем различни неща на САЩ им е налага да използват военна сила. И пак не ги уважават. И не само това, омразата къв тях в световен план нараства постоянно имено защото мислят че като бият някой ще ги уважава. Това е все едно баща който бие детето си и то докато е малко се подчинява защото го е страх от бой. И като порасне пребива баща си! Ако го уважава дали ще го направи?!
85
1
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Налага се. Почти всичко отива за армията, защото на юг е зависнала 30 000 американска армия и 700 000 южнокорейска. След войната там е подписано само примирие, тоест те се намират още във война.Севернокорейците едва ли ще се месят във вътрешните работи на други държави, но САЩ със сигурност ще го направят, само да има малко охлабване на режима. Примерите със Садам, Кадафи и Мубарак едва ли са много окуражаващи за севернокорейските лидери.
84
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхът и уважението вървят ръка за ръка. Ня тоя принцип, ако САЩ бяха уважавани, нямаше да им се налага да използват военна сила. Бий за да те уважават.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#84 цитирам ти статистика. пък като отида там да не би да очакваш да чуя нещо различно от пропаганда? ако ти е толкова свидна СК, ходи поживей в тяхната провинция, макар че се съмнявам някой да ти позволи да видиш какво се случва там.
82
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 79. Грешиш, светът не ги уважава, а се страхува от тях. Това са две съвсем ралични неща. Защото не се знае в кой момент какво ще им скимне на ошишканите им ръководители. И защото народа се подчинява безприкословно на всяко нареждане, без да се замисля, първосигнално. Ето затова се следи постоянно какво става там. Това не е уважение!
81
9
 
8
 
! Отговори
Пътешественик преди 12 години
Никога не са измирали 3.5 милиона севернокорейци от глад. Не пиши глупости. Поне веднъж *** там, преди да пишеш!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#75, мда, интересно как така от лоша реколта ориз през 90те години умряха към 3,5 млн. севернокорейци. Не съм чувал южната им съседка да се е оплаквала от подобен проблем. още повече през 2011 са изнесени данни за това, че 1/3 от децата им са недохранени и трябва да получават помощи от Китай, ЮК, САЩ, т.н. и това е само един от проблемите на тази страна, от която всяка година бежанците към Китай стават все повече, да не говорим за това колко са изпозастреляни на границата.
79
0
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
ако това ти е представата за световно уважение - мерси, по-добре нищо да не публикуват
78
2
 
2
 
! Отговори
PAC 3 преди 12 години
Американските военноморски сили спасиха екипаж на ирански риболовен кораб, който пирати са държали в плен повече от месец. Това предава Ройтерс, позовавайки се на изявление на американската военна флота. Действието е отклонение в ескалиращата гневна реторика между САЩ и Иран. Спасителната операция е проведена рано сутринта в Арабско море, когато ударна група на самолетоносача USS Джон К. Стенис са заподозрели, че малка лодка край кораб с ирански флаг е пиратска лодка. Групата се е прехвърлила на иранския кораб и е попаднала на 15 пирати, които не са оказали съпротива при задържането им.По ирония на съдбата това е същия кораб, към който Иран отправи предупреждение във вторник да не се завръща в Ормузкия проток. Предупреждението беше част от ескалиращото напрежение между Иран и САЩ заради обвиненията срещу иранската ядрена програма.Във Вашингтон говорителят на Държавния департамент реагира необичайно въодушевено спрямо случилото се.Тя обаче отказа да коментира дали случилото се ще намали създаденото напрежение.
77
4
 
8
 
! Отговори
?! преди 12 години
какъв празник, какви церемонии - то още 40 дена от смъртта на баща му не са миналии да вземе да отслабне малко, че не пасва на пейзажа с поданиците си
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито и да са , светът ги уважава - даже някой само да пръдне и веднага пускат новина за това. За наш Б.Б едва ли ще има новина ,за рождения му ден, по чужда медия. Честит имен ден на именяците .
75
2
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
каква глад бе, тоя на снимката гладен ли е останал според теб :D
74
3
 
6
 
! Отговори
taka vijdam neshtata преди 12 години
Kade otide ravnopravieto v taka narechenia komunizam ???Zashto dokato onia si sedi v obzavedenia palat ot tatko mu naroda umira ot glad ?Tova li e ravnoprvie .Dori i niakoga teoriata na Marks otchasti da e bila eventualno prava te i malkoto normalni neshta sa gi osakatili totalno . Tova ne e komunisticheska darjava , tova e vsichko drugo , no ne i takava . Komunizmat v Severna Koreia e edna oligarhia. A afrikanskia narod do goliama tepen jivee po-dobre ot tiah ....
73
13
 
9
 
! Отговори
Пътешественик преди 12 години
В Северна Корея няма глад. Имаше няколко гладни години, свързани с лоша реколта на ориз, всичко останало е западна пропаганда, западът много го е яд, че копче не може да каже на корейците.