Жестокост! Туристи броят ?15 000, за да убият жираф в Африка

Могат да си вземат и главата на животното срещу доплащане
Обновена: 18 яну 2012 07:05 | 18 яну 2012 07:04,
168
Жестокост! Туристи броят ?15 000, за да убият жираф в Африка
Снимка: Reuters

Туристи плащат десетки хиляди евро, за да убият жираф или слон по време на сафари в Африка.

Цената на въпросното удоволствие е 12 000 евро. Като се прибави обаче и таксата на клуба по сафари и професионалния гид, сумата набъбва до около 15 000 евро, пише британският "Сън".

Оказва се, че по-голяма част от "приключенците" предпочитат да застрелят жираф.

Повечето туристи искат само да се снимат с убитото от тях животно, но по-екстремните доплащат, за да могат да си вземат главата на жирафа като ловен трофей.

Природозащитници алармират, че има фрапантни случаи на семейства, които водят дори малките си деца и застрелват дивите животни пред очите им.

Новият вид лов се практикува най-вече в Северна Африка, Намибия и Зимбабве.

Мераклиите да застрелят жираф или слон пък са предимно от Русия, Германия, скандинавските страни и Великобритания.

От Лигата за опазване на жирафите обясняват, че от 1988 година досега популацията на тези животни е намаляла почти два пъти - от 140 000 до 80 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: сафари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
29
 
! Отговори
от Испания преди 12 години
А жирафите са толкова мили животни и невероятно приятни за пипане - имат кадифена къса козинка... Имам снимка с жив жираф,който галя. Не мога да си представя, че ще се радвам на такава до убито животно!
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИЗВЕРГИ!
25
1
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
истинските пичове ходят на лов за такива като теб. дай ми GPS кординати да те намеря и да ти пусна няколко грама олово в тъпата тиква.
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Богати нещастници
23
0
 
22
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Дори да предположим, че си прав донякъде (а ти не си), помисли дали няма разлика между това просто да консумираш месо, раззвъждано специално с тази цел- продаване и това да извършиш убийство, без дори да използваш за нещо трупа след това!! Ей така за удоволоствие- вадиш пушката и стреляш! Не мислиш ли, че има нещо садистко в цялата тази работа? Виж му на жирафа очите на снимката, бе, търбухче!! Как ти дава сърце да го убиеш?? Безпричинно, при това!!
22
2
 
13
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Глапако *** разликата е че прасетата се отглеждат от човека за храна а дивите животни са част от природата, която трябва да се пази!
21
4
 
9
 
! Отговори
нона преди 12 години
комплексари извратеняци чудовища - пожелавам им да умират бавно от спин или да ги гръмнат експресно на сафарито ... същото важи и за онзи ***-баничар с бялата мечка в канада....
20
2
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Пич бегай бързо към психобиспансера,ще те приемат веднага
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно че тези "мачовци" имат съъъъвсем малки яйца щом убиват за удоволствие. Нормалните ловджии убиват за да регулират популацията на животните и за храна а не просто заради самото убийство!
18
12
 
8
 
! Отговори
tarbuh преди 12 години
А да похапвате свинско или телешко нямате против, нали? С какво едно прасе е по-малко от един жираф? Това, че жирафите са по-редки не е оправдание и не прави един живот по-ценен от друг.
17
2
 
8
 
! Отговори
4ovecec преди 12 години
*** nyamat jal!
16
2
 
23
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Кафенце ***, говориш за Господ, а самият ти си толкова далеч от него, че представа си нямш!! В този ред на мисли- не намирам за особено жестоко да ти разцепя главата с една бухалка- ти май го заслужаваш, обаче, за разлика от животните, които ги убиват..
15
49
 
4
 
! Отговори
кафе преди 12 години
Не виждам нищо жестоко в убиването на животни за удоволствие. Виждам традиционното мизантропско поведение на българина, обаче. Господ си знае работата - с право сме бедни и нещастни. До малките злобеещи човечета по-долу : отвратителни сте. Мършата съчувства на мършата
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мераклиите да застрелят жираф или слон пък са предимно от Русия, Германия, скандинавските страни и Великобритания.ТОВА СА ИЗВРАТЕНИ *** С ПАРИ !
13
2
 
20
 
! Отговори
сутрешни размисли преди 12 години
Богатите са изчерпали всички други удоволствия и явно новото предизвикателство са убийствата. Може големите умове да са открили и напреднали много в техниката, но...губим човешките ценности, а това е страшно и няма да ни донесе нищо добро. Странно....в крайна сметка разумът ни води не към добро, а дава свобода на извратеностите, жестокостта и безчовечността. Колкото повече се отдалечеваме от Десетте Божии заповеди, толкова повече животът ни става...празен от смисъл
12
1
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Откъде да знаеш?? Може да имат лични сметки за разчистване, нещо да делят.. Шегата настрана- такива *** да се трепят помежду си само!!
11
1
 
51
 
! Отговори
пак от 11 преди 12 години
Иначе по темата. Аз бих отишъл там и бих се снимал с ЖИВО животно (предполагам на заден фон :))) Не разбирам изобщо идеята да се снимаш с труп на животинка, която няма шанс срещу пушката. Мъжество било!!! Нещастници
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Северна Африка няма жирафи. Има се предвид северна ЮАР. ***!
9
11
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
E to v Afrika osven negramotno naselenie i zarazni bolesti drugo nqma...
8
3
 
35
 
! Отговори
САФАРИ преди 12 години
МЯСТО ЗА РЕКЛАМА. ФИРМА "САФАРИ" ПРЕДЛАГА ОБСТРЕЛВАНЕ НА *** БОГАТАШИ КОИТО ХОДЯТ НА САФАРИ В АФРИКА.СРЕЩУ СКРОМНАТА СУМА ОТ ЕДНА КАРТИЧКА НА УНИЦЕФ "ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА" ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ОБСТРЕЛВАТЕ ХОРА ДОРИ СЕМЕЙСТВОТО ИМ КОИТО СКОРО ИЛИ НЯКОГА СА БИЛИ НА САФАРИ ВЪВ АФРИКА ЛИ КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТА.СРЕЩУ ОЩЕ 2КАРТИЧКИ МОЖЕТЕ ДА СИ ОКАЧИТЕ В ХОЛА КАТО ТРОФЕЙ ЗА ДОБРИ СПОМЕНИ