Путин: В Русия няма политически затворници

НАТО никому не е нужен, да се разпусне, смята руският премиер
Обновена: 6 фев 2012 17:22 | 6 фев 2012 17:22, Елка Василева
180
Путин: В Русия няма политически затворници
Снимка: Reuters

Политически затворници в Русия сега няма, а амнистия за углавни престъпления в скоро време е нецелесъобразна, заяви премиерът на Русия Владимир Путин на среща с политолози.

„Да се проведе амнистия за углавни престъпления и така нататък, не знам своевременно ли е това? Трябва ли да се прави това сега? Трябва да се подобрява ситуацията в системата на местата за изтърпяване на наказанията, в затворите, да се помисли за хуманизиране на нашето законодателство. В някой момент може да се проведе вероятно и амнистия, но мащабна амнистия сега – във връзка с какво?“, каза Путин.

„Не разбирам добре какво се разбира под политическа амнистия. У нас според мен няма политически затворници и слава Богу. Макар че говорят за това, без да посочват фамилни имена. Поне да бяха показали един човек, който лежи по политически причини“, допълни руският премиер, цитиран от РИА Новости.

Путин добави, че някои опозиционни активисти „са били прибрани за 15 денонощия, но вече отдавна са на свобода“.

Списък от 40 души, осъдени по политически причини, ще бъде предаден в най-скоро време на властите от организаторите на митингите „За честни избори“, пише Lenta.ru. Това беше обявено на митинга на 4 февруари на Блатния площад в Москва. Искането да бъдат освободени политическите затворници беше един от главните лозунги на митинга в събота и на предишните подобни акции.

В списъка, съставен от опозиционерите, са включени бившият шеф на ЮКОС Михаил Ходорковски, бившият ръководител на Менатеп Платон Лебедев, осъденият за убийството на мирни чеченци бивш офицер от вътрешните войски Сергей Аракчеев и активистката на „Другата Русия“ Таисия Осипова.

Путин, който е и кандидат за президент, не подкрепя предложението на лидера на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски да бъде оказана помощ на ЕС в замяна за разпускането на НАТО. Той обаче е съгласен, че Алиансът  не е нужен, тъй като е „рудимент от студената война“.

„Владимир Волфович /Жириновски/ предлага да бъде оказана всестранна подкрепа на ЕС. Откъде накъде? Това са богати страни, по-богати от нас“, каза Путин.

В  същото време той се съгласи с мисълта на Жириновски, че НАТО трябва да бъде разпуснат. „Мисля, че това не е реалистично искане днес, макар че е правилно. Защото блокът НАТО никому не е нужен, това е рудимент от студената война. Браво на Владимир Волфович“, добави Путин с усмивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
18
 
! Отговори
do 148 преди 12 години
НАМЕРИХА ЛИ ГИ?-НЕ ,няма какво повече да говорим...Саддам беше коп*ле,ама американско коп*ле,изби ги с помощта на американците,ДОНАЛД РЪМСФЕЛД МУ СТИСНА РЪКАТА,КОМПРЕНДЕ ЯНКИ,айде бегай от тука...
105
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сашо, благодарение на Сталин, от България не са отнети територии след войната. Даже ни оставят и Южна Добруджа, така че, загиналите 10 хиляди български войници не са умрели напразно. Така е в политиката, след като , нашите управници водят прогерманска политика, няма начин как Русия да ни подкрепи за сметка на сърбите, който явно са си направили по-добра сметка тогава.
104
2
 
3
 
! Отговори
Е преди 12 години
Дори и да има политзатворници,на кой му пука за оранжевите плъхове?
103
8
 
1
 
! Отговори
руси русев преди 12 години
набирам работници за коми, заплата 30000 рубли бруто. работници за строителството заплата 25000 рубли бруто. работници за фабрики в москва заплата от 15 до 25000 рубли бруто. Изискванията са възраст от 22 до 55. Задграничен паспорт( визата се издава със съдействие от наша страна) След облагане с данъци и такса за общежитие посочените суми намаляват с до 20 %. Бройките са ограничени но все още има места.
102
13
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
харесвам руснаците, работя с тях и имам много приятели сред тях. Може да се каже че държат много повече на приятелите и един на друг отколкото българите. НЕНАВИЖДАМ РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА!!!!
101
12
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Ако руснаците милееха за България нямаше да са против България да се нареди между победителките а не сред победените ВСВ макар че Украйна и Белорусия са били ЗА. Май напразно са загинали 30 000 български войници в тази война?? И щяхме да си имаме Македония и Беломорска Тракия които са си български а не да си изтегляме войските от там по заповед на руснаците!!! Сталин бе нарочил Тито и сърбите да станат водеща сила в една единна балканска федерация в която трябваше да бъдем и ние. МНОГО ВИ МОЛЯ КОГАТО ПИШЕТЕ ЗА ЛЮБОВТА НА РУСНАЦИТЕ ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ РУСКИЯ НАРОД И РУСКАТА ПОЛИТИКА СПРЯМО НАС.
100
1
 
0
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Никога!
99
10
 
4
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
chicago докато Русия се управлява от хора като Путин или от хора от бившето КГБ няма да са в НАТО и все ше са в конфронтация .. сега е модерно да се казва как Китай след години ще са водещи в Света НИКОГА НЯМА ДА СА ВОДЕЩИ ако няма демокрация и свобода.. това важи и за Русия Русия има потенциал но никога няма да са водещи защото не са свободни и те затова и са комплексиран народ Имам много приятели в Русия и я харесвам като страна но там просто са големи националисти и все някой им е виновен
98
1
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 12 години
Путин добави, че някои опозиционни активисти са били прибрани за 15 денонощия, но вече отдавна са на свобода. Добре би било да приберат Гоце Триперо, гея Станишев , Доганчо и компания за 15 дена в кауша пак после те нека се жалват докато Бойко обяснява че няма политически затворници в БГ ))))) Егати и оправданието Смех
97
5
 
2
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
*** Садам точно със химически отъжия потуши въстанието което избухна след първата война в залива.Не случайно на едно моменце което ти защитаваш му викаха Али Химика :) ама ти *** няма как да признаеш това.. или какво сега ще кажеш че той имаше ама всичко използва каквото можа изби и не му останаха химически оръжия ами още по зле бе *** селски .. вие дето уж не сте комунисти уж не сте русофили ама се държите като такива.. Аз харесвам Русия но ненавиждам путин и политиците и
96
4
 
6
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Другарю Путин, в Русия няма политически затворници щото ги трепите,няма и в Китай и в Северна Корея. НАТО ще го има и един ден и Русия и Китай ще бъдат вътре.Защото противопоставяне не е нужно на никого .Злото за света е надигащия глава ислям.Няма нищо лошо най мощните държави да са заедно.
95
4
 
3
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
До 142 Мръхльо Садам имаше оръжия за масово онищожиение това че не са ги намерили не означава че не ги е имал .. Само *** може да пише подобна глупост .. САДАМ не само имаше но го и използва срещу собсвения си народ.Запасите си от химическо оръжие една страна може да сабере в един камион да ги хварли в залива или зарови и десетилетия да не се намерят те нямат излъчване няма как да се засечат ама ти си *** .. Садам изби стотици хиляди ама ти си облъчен от Риа Новсти ***
94
2
 
4
 
! Отговори
Sasho do 140 преди 12 години
Мдааа всеки си говори глупости без факти във форума. Ще ми е интересно да ми обясниш каква помощ получи Сърбия от руснаците в Косовската криза че май забравих?? Чел сам по дебелите книги че руснаците отсъдиха Македония на сърбите след Балканската война. После по комунистическо биеха македонците с палки в "Родната Милиция" за да се пишат македонци, а не българи в паспортите. Та те на една Сърбия не помогнаха макар че са по близки с нея та на нас!!! Я стига сме седяли по булевардите с китки в ръце в очакване на поредния "освободител" ми да се захващаме сами да си решаваме проблемите.
93
2
 
5
 
! Отговори
do 139 преди 12 години
Да вярваш на ФОКС НЮЗ и на онзи побърканяк О'Райли е все едно да вярваш на Вальо Топлото,зрителите на Фокс нюз още смятат ,че Саддам е имал оръжия за масово унищожение...
92
4
 
17
 
! Отговори
До 135 преди 12 години
Нина,бил съм в Русия,гледам и руска телевизия.Българите са много уважавани в Русия,приемат ни за свои.Всеки руснак знае къде е България на картата,като отидеш там не гледат на теб като на някой африканец,каквато ще е ситуацията,ако отидеш в Америка.Руския народ обича българския.А това е мн важно.При някакво напрежение у нас,Русия би се застъпила,първо заради интереси,а после заради подкрепата от народа си.Каквато подкрепа USA например няма да види,защото за тях ние сме едни анонимници.
91
1
 
17
 
! Отговори
ПоПоводИнформ.война преди 12 години
По повод информационната война.Съвсем наскоро по фокс нюз показаха кадри от ожесточените протести в Русия срещу лошия Владимир Путин.Но някой по-наблюдателен е забелязал из кадрите за масовите безредици в Русия..табелка с гръцки надпис.Оказа се,че това са кадри от Гърция,а не от Москва.След като изляха поредните помии по Русия наглите американски л**** се извиниха,че били объркали и това не било Русия,което показали.След дъжд качулка,мн добре им е било ясно от къде са кадрите.
90
1
 
11
 
! Отговори
Бъдещето преди 12 години
***,които мечтят да бъдат обладани от някой *** пед*раст в Америка,там ги има много такива,четете и мислете.Прогнозите на икономисти са за възход на Русия,Индия,Китай и Бразилия.Г8 ще претърпи сериозни промени през следащите години.Но за разлика от моментното положение,те ще са на върха без купища дългове и "демоНкрации",без "гей паради" и разни подобни.
89
5
 
2
 
! Отговори
Нина преди 12 години
На тях и азбуката им е малко и религията, и верността през соца и нищо не оцениха.
88
0
 
10
 
! Отговори
Бъдещето преди 12 години
***,които мечтят да бъдат обладани от някой *** пед*раст в Америка,там ги има много такива,четете и мислете.Прогнозите на икономисти са за възход на Русия,Индия,Китай и Бразилия.Г8 ще претърпи сериозни промени през следващите десетилетия.Но за разлика от моментното положение,те ще са на върха без купища дългове и "демоНкрации",без "гей паради" и разни подобни.
87
12
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Кой ви каза, че русите ви обичат, руския народ силно мрази българите-факт. За Русия вие може да направите много, но те няма никога да го онецнят. Русите мразят слаба България, но уважават силна Германия, САЩ и т.д.