Гръцкият кабинет одобри новото споразумение с ЕС и МВФ

Вторият пакет от финансова помощ е за 130 млрд. евро
Обновена: 11 фев 2012 09:51 | 11 фев 2012 08:54,
74
Гръцкият кабинет одобри новото споразумение с ЕС и МВФ
Гръцкият премиер Лукас Пападимос Снимка: Reuters

Всички членове на кабинета на Гърция са одобрили законопроекта за новото кредитно споразумение с ЕС и МВФ,  предвиждащо строги мерки за икономии в замяна срещу втори пакет от финансова помощ от ЕС и МВФ на стойност 130 млрд. евро,  потвърди националната информационна агенция АНА. 

Новото споразумение беше одобрено единодушно от  Министерския съвет и веднага бе внесено в парламента, гласи официалното съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС. Агенция АНА  уточнява, че гласуването в пленарна зала може да се състои още днес. 

Още по темата

Според информацията на гръцката агенция на пленарното заседание депутатите щели да гласуват само за три члена от закона. Единият от тях е по програмата PSI, предвиждаща обмен с дисконтиране от частните кредитори на стари гръцки облигации срещу нови, а другият - за рекапитализация на банките, които ще загубят част от капиталите  си заради отписването на част от стойността на гръцките облигации в своите активи.

Третият е членът, упълномощаващ  премиера Лукас пападимос и финансовия министър  Евангелос Венизелос да подпишат споразумението без детайлизация на новите мерки за икономии, които ще бъдат включени в закон за реализирането на новото споразумение.

Този закон трябва да бъде  внесен в парламента в срок от 15 дни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Сами се превърнаха в работния *** на германците.--Пич, нямаш на представа колко си прав.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече има нова сравнителна скала на глупоста.*** - по-*** - най-*** - *** - грък.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130 милиарда заем, иначе обявяват фалит спират да плащат заплати и пенсии избухва гражданска война и се връщат в каменната ера, за където са си.
14
6
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Оставка на кой ? Tи ще искаш ли оставка на някой който ще ти осигури 130 милиарда ? --130 милиарда евро - ама заем, плюс мнооого лихви. Вземаш 130, връщаш 260 милиарда. Цели поколения гърци ще духат свирката на Германия, щото как се връщат такива гигантски суми, да не говорим, че заемите им с лихвите отиват някъде към 500 милиарда евро. Сами се превърнаха в работния *** на германците.
13
8
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Ти кво, май много завиждаш на дойчовците.И не четат Зю дойче цайтунг - такъв вестник няма. Има един с подобно име, но не същото.
12
4
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ НА ЕЛЛАДА са умни.--Ало, селския тарикат, пий си някъде ракията и престани да повтаряш тази глупост при всяка новина за Гърция. Първо издой кравата, изчеластри козата, тегли едит шут на жената, удари една селска каменарка - мир и хармония в душата! И стой далеч от компютъра! Ние белите хора ще се оправим и без теб.Има кой да осмисли света.
11
3
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Умни ,ама ума им е в гащите!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, какъв кеф са доставили на швабите? Немците не знаят какво е кеф - така ги селектират от малки. Отиде в Гърция на почивка и лежи на шезлонга със скъсаните си чорапи и чете Зю дойче цайтунг, а после си обуе сандалите(с чорапите) и ходи та пие една бира и пее патриотични песни.. А като му се размърда онова в гащите, не знае кво друго да прави освен да иде я в Куба , я в Тайланд да го почешат. Яа, Яа.
9
5
 
14
 
! Отговори
КНК преди 12 години
С гърците винаги се срещаме.Те бяха достигнали 1200EUR средна заплата,а ние 5 EUR (по времето на Жан Виденов).Сега те вървят към 700 EUR,а ние към 350.Ако продължават така,може скоро да се разминем някъде към 500 EUR.А ние ако продължаваме да им завиждаме на мързела,лъжите и тарикатлъците и си избираме комунисти да ни управляват,ще започнем ход назад /към Виденов/ и пак ще се срещнем.Защото гърците ще разберат,че работата трябва да се работи и ще я заработят,а ние ще чакаме да ни "оправят..."
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше един виц-Като се наведеш и видиш 4 топки,значи някой те работи,не мърдай за да не правиш удоволствието!Да,но тъпите гърчоля си мислят,че Зевс им е дал 4 само на тях,нали са богоизбрани!Много кеф са доставили на швабите!
7
4
 
17
 
! Отговори
До Костанидис преди 12 години
Ти, пич, си някой Костадин от Хасково, който работо в днес.бг.Няма как да се появяваш веднаха на всяка новина за Гърция. Гърците, брато, по това време спят, щото снощи са ходили на таверна, а после на бар.Така че, ако искаш да те взимат насериозно, включвай се след 12 на обяд.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция ще е Европейският Судан
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дорде и ние не запалим парламента и *** на банкерите, само ще завиждаме на гърците.
4
7
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Оставка на кой ? Tи ще искаш ли оставка на някой който ще ти осигури 130 милиарда ?
3
26
 
6
 
! Отговори
КОСТАНИДИС преди 12 години
ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ НА ЕЛЛАДА са умни.
2
3
 
3
 
! Отговори
Киро преди 12 години
И сега? С оставката в джоба!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер браво на гърците.