Саркози започна предизборната кампания

Френският президент даде заявка за преизбиране
Обновена: 11 фев 2012 13:42 | 11 фев 2012 13:42,
29
Саркози започна предизборната кампания
Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози вече даде заявка за преизбиране. Предизборната му кампания, макар и неофициално, вече започна с интервю за френското списание Le Figaro, в което очерта основните си политически позиции, пише FT.

Официалната предизборна кампания на Саркози се очаква да започне през следващата седмица, най-вероятно в четвъртък. Тогава неговата партия ще проведе и голям митинг в подкрепа на президента.
 
В 10 цветни страници списанието представя Никола Саркози в различна светлина – като държавник, като примерен богомолец, и като обичан президент. В интервюто френският президент заявява колко много съжалява, когато види “това, което не сме направили, и колко много остава да се направи”.
 
Саркози очерта и основните принципи в предизборната си кампания. Той ще акцентира върху борбата с безработицата във Франция, която достигна 12-годишен връх, реформата на трудовия пазар и проблемите на имиграцията, като разграничи политиките си от тези на конкурента му Франсоа Оланд.
 
Саркози се опитва да привлече на своя страна крайнодесните френски избиратели, като се противопостави на гей браковете, осиновяването на деца от еднополови двойки и евтаназията.
 
Френският президент освен това е категоричен, че ще въведе допълнителни ограничения за достъпа на имигранти до страната му, както и че ще има по-твърдо отношение към синдикатите през втория си мандат, ако спечели изборите.
 
Той предложи да се осъществи референдум по въпроса дали да не бъдат ограничени обезщетенията за безработица на хората, които откажат предложение за работа, обучение или квалификация и преквалификация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
7
 
! Отговори
Nikolla преди 12 години
Г-н Саркози,не беше израз на особена политическа далновидност точно в момент,когато Близкият изток ври и кипи,да си разваляте отношенията с държавата-стожер на южния фланг на НАТО!А иначе-успех в кампанията!
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарение на действията му Рено е принудена да се изнесе от Турция.Същото очаква Пежо и Ситроен.Загуби износа на военна техника за Турция.Турция развали договора за 12-те френски реактори,които щяха да се монтират в двете нови атомни централи.Загуби 75 милионен пазар и за другите френски стоки.И къде е успеха тука?Това джудже е вредно за Франция.
1
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако продължи борбата срещу турския геноцид над арменците и членството на Турция в ЕС, му желая успех!