Само 5 разлики в програмите на кандидат президентите в Русия

"Съчиненията им толкова си приличат, сякаш се преписвали един от друг"
20 фев 2012 09:41, Елка Василева
2
Само 5 разлики в програмите на кандидат президентите в Русия
Снимка: Reuters

Предизборните съчинения на тема "Когато стана президент", писани от петимата кандидати за висшия пост в Русия, толкова много си приличат, че сякаш са преписвали един от друг, твърди руският в. "РБК дейли". Всекидневникът пояснява, че е открил само 5 разлики в предизборните програми.

Авторите посрещат читателя с оценки на положението в Русия и на събитията от най-новата й история - от крайно негативни до позитивни според номера на кандидата в бюлетината, отбелязва изданието.

Номер първи е лидерът на либералдемократите Владимир Жириновски. В две трети от предизборния си текст той разказва колко е лошо всичко в Русия, пише "РБК дейли". Според Жириновски матурите, въведени през 2007 г., са "идиотски", нагласите в обществото - "депресивни", жените в Русия имат "тъжни очи"; освен това се случват инфаркти, инсулти, терористични акции и изнасилвания.

Лидерът на комунистите Генадий Зюганов (номер две в бюлетината) смята, че "страната измира", но описва само в няколко изречения "ужасите" от последните 20 години. Водачът на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов (номер 3) по-скоро смята, че днешната политическа система просто "се е изчерпала". Бизнесменът Михаил Прохоров (номер 4) признава, че има трудности, но "Русия продължава да е велика страна". Сегашният премиер Владимир Путин (номер 5) пък дори изтъква главно постиженията, осъществени в трудните условия след разпадането на Съветския съюз.

Втората разлика засяга начина, по който се говори с електората. Жириновски е на "ти" с избирателите, дори нарича някои "братко", отбелязва вестникът. Зюганов, обратно, говори на "вие" и адресира всяко обещание към "всекиго от вас". Путин и Прохоров се обединяват с избирателите - използват главно думата "ние", но премиерът говори така и за министрите си, което може да обърка човек. А Миронов изобщо е минал без лични местоимения, констатира изданието.

То съзира третата разлика в отношението към социалната тема - "най-търсената може би в предизборни времена". Всички кандидати без изключение обещават реки от мед и мляко да потекат към лекарите, учените, военните, пенсионерите и студентите. При това обаче само лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов си е спомнил за безпризорните деца и предлага национална програма за тях, пояснява "РБК дейли".

Четвърто: Владимир Путин изглежда като "бяла врана", говорейки за матурите - всички искат да ги отменят, а той – да бъдат усъвършенствани.

Петата разлика също е свързана с него - останалите кандидати единодушно твърдят, че президентът трябва да управлява само един или два мандата. Владимир Путин обаче не е засягал този въпрос в предизборните си статии, добавя "РБК дейли", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо настръхвам като видя конкуренцията на Путин.... Единия е някакъв истеричен пияндурник, дето се държи неадекватно и като пълен ***, другия пък е някакъв фашист дето гледа все сърдито и ако имаше под ръка ядрена бомба щеше да я фърли некаде... 3тия е пък е олигарх :DDDDD , кво да говорим повече .... нарпаво жалка работа...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изводът е един - няма никакъв смисъл да се сменя управлението, защото полезна промяна няма да настъпи, но вредна е много вероятна. Ако някой смени Путин, или ще прави същото като него и Русия ще върви напред, или ще обърне колата и ще съсипе държавата и хората. Хаос и безвластия в най-мощната ядрена сила е "Пази Боже!".