Афганистанци протестираха пред базата Баграм

Стотината души разгневени заради оскверняване на Корана
21 фев 2012 16:48, Елка Василева
16
Афганистанци протестираха пред базата Баграм
Снимка: архив, Reuters

Стотина афганистанци протестираха днес пред американската военна база Баграм близо до Кабул, предадоха световните агенции.

Демонстрациите бяха предизвикани от съобщение, че чужди войници са осквернили голям брой копия на Корана.

Генерал Джон Алън, командващ Международните сили за поддържане на сигурността /ИСАФ/, поднесе искрените си извинения за действията на войниците в очевиден опит да предотврати разпалването на антизападен гняв в Афганистан.

"Когато научихме за тези действия, незабавно се намесихме и ги спряхме", каза той и отбеляза, че те не са били умишлени. Алън обеща, че случаят ще бъде подробно разследван, но не даде повече подробности.

Служител от авиобазата каза, че десетки афганистанци протестирали пред един от контролно-пропускателните пунктове вътре в базата. Не е имало враждебни действия и протестът е бил разпръснат, каза служителят.

Ахмад Кабир, управник на областта Баграм в провинция Парван, каза, че демонстрантите са хора, които работят вътре в базата. Някои от тях заявили, че са видели части от Коран, който бил изгорен. Местната полиция също разследва случая.

Афганистански полицаи участваха в престрелка с войници на НАТО в Южен Афганистан късно снощи. Албански войник е убит, а трима други чужди войници са ранени, предаде ДПА, като се позова на служители. Полицаите и войниците първо имали словесен спор, който бил последван от въоръжен сблъсък. Полицаите, участвали в конфликта, са арестувани от силите за сигурност, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
niama koi da vi pysne edna bomba da sprete da vriakade djaferi takiva maloymni *** .
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тез афганци големифанатици били. Просто някакъв нашенски рейнджър/У нас тоалетната хартия е дефицитна/ получил *** и нямало с какво и взел на "заем" една книжка, тя пък се указала случайно корана. Какво толкоз е станало - човещинка!
14
0
 
1
 
! Отговори
морски преди 12 години
Долу оста на злото - САЩ,Великобритания,Израел.
13
2
 
2
 
! Отговори
лекар преди 12 години
тези афганци имат ,нужда от психиатър.там требе да се построят психодиспансери,та белким има файда.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pishete kakvoto si iskate no realnosta e edna ot 33 godini nasam rusnatsi i natovskite strani ne mojaha da pobedyat edni talibani postipvayki po tozi nachin ako shte i 3333333 godini da se biyat pak nyama da ima rezultat nyama orijie koeto da pobedi vyarata
11
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Щом видиш мюсулманин, натъпчи му корана в дебелото черво. С много усилия го навий доколкото може, и така го пъхни, той вътре ще се разтвори. В никой случай не хаби вазелен, той за тях е лукс. Когато са разтоварвали наш кораб с машини (когато сме правили и продавали машини) в една арабска страна, нашите моряци от борта са гледали как пристанищтната *** загребвала с пръст грес и си намазвала достойнството.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Библията е взела доста повече жертви и причинила доста повече зло...Чел съм както стария, така и новия завет и коранът, от чисто любопитство без да съм грам религиозен, и трите книги имат един и същи корени, и трите са "ръководство за сляпо подчинение, сляпа омраза и геноцид", и трите са оръжие срещу човечеството... Индийските веди са същата работа, може би единствено будизма е една идея по-малко зле, но и там пасивноста води до негативни последици.
9
6
 
8
 
! Отговори
Антиислямист преди 12 години
Коранът е единствената "книга" която трябва да бъде изгорена в световен мащаб
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми за кви да ги приемат, не са чак толкова *** дори и те. Само крайно глупави индивиди могат да се вържат на тезата, че сащ и отрочето му нато са там с мирна цел.След толкова години война талибаните са също толкова на брой и също толкова мотивирани. Просто тъпите американци не осъзнават че избиването им няма да реши проблема, тия хора имат нужда от помощ, не от ракета в задния двор. Докато ги избиват винаги ще има нови...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Афганистански полицаи участваха в престрелка с войници на НАТО в Южен Афганистан късно снощи. Албански войник е убит, а трима други чужди войници са ранени..."А това как да го приемам?Значи ли това,че афганистанските държавни служители възприемат войските на НАТО за окупатори,врагове?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, ако си мислите, че американците са по умни, приканвам ви да отидете в тексас и да изгорите едно американско знаме, гарантирам, че няма да има протести, ще има линчуване...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е имало враждебни действия и протестът е бил......... разпръснат - е те тва се вика американска журналистика
4
5
 
9
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Мното са прости тези натовци, толкова пари дадоха на Афганистан да ги заобича, и накрая с някаква простотия го обръщат срещу себе си, то бива простотия от тяхна страна, ама чак такава!
3
4
 
17
 
! Отговори
юнака преди 12 години
някой се *** и нямал тоалетна хартия и хванал корана и се е обърсал,голям праз.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като кажа ,че са палач и ми пишете минуси... Може ли просто от някакви си съобщения ,без доказателства ,ей така надъхана тълпа да протестира? Някой си видял ,недовидял ,пък казал на друг и понеже става въпрос за Корана...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хубара работа" ама ................