Освободиха Строс-Кан от ареста

Разпитите му по делото за сутеньорство ще продължат
Обновена: 23 фев 2012 09:34 | 23 фев 2012 09:21, Елка Василева
8
Освободиха Строс-Кан от ареста
Доминик Строс-Кан. Снимка: архив, Reuters

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан, който беше задържан на 21 февруари по разследване за сутеньорство, беше освободен. Позовавайки се на източник, близък до следствието, Франс прес съобщи, че той е бил освободен след двудневни разпити. 

Строс-Кон не е отрекъл, че е присъствал на оргии с участието на млади жени. Той обаче заявил, че не е знаел, че тези жени са проститутки.

Строс-Кан трябва да се яви на нов разпит на 28 март.

Междувременно на 15 март в Ню Йорк ще започнат предварителните слушания по гражданския иск, внесен срещу бившия шеф на МВФ от камериерката от хотел в Ню Йорк Нафисату Диало.

Още по темата

Доминик Строс-Кан беше задържан на 21 февруари във френския град Лил, след като беше извикан на разпит по дело за престъпна мрежа, осигурявала проститутки от хотел  Carlton за партита с участието на високопоставени гости от Париж и други градове.

Първоначално Строс-Кан беше свидетел по делото, но впоследствие следователите решиха, че той е знаел за организираното „доставяне“ на проститутки. Нещо повече, той е заподозрян в злоупотреби – предполага се, че участници в оргиите са плащали за секс услугите с корпоративни или обществени средства.

През есента на 2011 г. по делото за групата сутеньори бяха задържани няколко високопоставени служители на градската администрация на Лил и полицейски началници. По-късно стана ясно, че в делото може би е замесен и Доминик Строс-Кан. Според френските закони за сутеньорство съдът може да постанови присъда до 20 години затвор, пише Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради моралния упадък на запада и великия капитализъм е време ислямистите да им дойдат на гости и да им изрежат корумпираните и морално упаднали глави.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Накрая работата ще излезе пак ялова и обвинителите много добре го знаят, но въпроса е да се дискредитира и очерни не само ДСК, но и партията на социалистите пред предстоящите избори. Елементарно Уотсън!
6
0
 
4
 
! Отговори
на преди 12 години
Защо трябва да е сутиньор ДСК ,като на запад на улищата мацки колкото щеш,както той ги нарича ето ние сме на улицата на секретарките.Всичко друго е бля-бля.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
To e iasno che choveka e NEVINEN ! Tiahnata demokratsia e --- gavra s horata, arestuvane na nevinni, pravene na voini samo i samo te da jiveiat dobre na stradanieto na ostanalite !
4
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
Видяхме видиото от хотела в Ню Йорк,Камериерката е спокойна,не плачи и чака някой за да разкаже какво се е случило,1час след като ДСК напуска Софител.Идва шефа и тя разказва за инцидента си,няма разкъсанидрехи,не е ранена.Шефа и се обажда в полицията че има изнасилена камериерка,полицейката пита искате ли лекар,той казва не не е ранена.След което той и един от охраната влизат една стая и започват да танцуват и да се прегръщат радостнно.А,ДСК си излиза спокойно ,плаща и чака такси,едно пропуска.
3
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
Да си на парти незначи оргия.Той е бил поканен на верер в луксозни ресторанти,в присъствието на шефа на полицията на Лил и висши полицаи,гости от елита.Е и ще пита там присъстващите какви са,праститутки кол- гърл,жиголо и т.н.На организаторите ДСК ще им каже я ми покажете фактурата как плащате от ваше име или от фирмата ви.Тук нещо клоши,ясно е че искат да го вкарат в гроба .Всички доставчици на жени казват че той си идвал с жена и след това си заминавал сам,не е ползвал хотела.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Офффф, тоя дрът.льо, какви оргии, какви пет лева?На сто години чичак и той с жени още се занимава, да пие там Гинко билоба и Жен шен и да успокои топката малко!
1
1
 
10
 
! Отговори
мен преди 12 години
чиче не трябваше да настъпваш ротшилдови по нозете, виж какво стана сега. президентче щеше да си, шеф на МВФ, а сега най обикновен сводник. ти си бита карта чиче, целият този фарс е просто за да демонстрират на останалите избрани и неизбрани управници които ни тровят живота какво се случва на непослушковците. всичките са омазани от до ушите в ***...