Корабът "Коста Алегра" пристигна на пристанище на Сейшелите

Над половината от пътниците ще продължат ваканцията си на островите
1 мар 2012 12:19, Елка Василева
2
Корабът "Коста Алегра" пристигна на пристанище на Сейшелите
При пристигането на кораба багажът на пътниците ги чакаше на кея. Снимка: Reuters

Италианският круизен кораб "Коста Алегра", който преди три дни претърпя бедствие насред Индийския океан, днес пристигна на основното пристанище на най-големия Сейшелски остров Мае, теглен на буксир.

Корабът изгуби мощност в открито море в понеделник, след като в машинното му отделение избухна пожар, който беше овладян. В резултат на пожара аварираха двигателите и генераторите. На борда на кораба с над хиляда души пътници и екипаж няма ток, не работят кухнята, тоалетните, душовете и климатиците, съобщава
Асошиейтед прес. "Коста Алегра" беше взет на буксир от френски риболовен кораб.

Пътниците се събраха по парапетите и някои започнаха да ръкопляскат при акостирането на изпълнения с хора кей. След това те напуснаха кораба спокойно и при добра организация.

Сейшелският Червен кръст е подготвил няколко палатки и две линейки в случай, че някои пътници се нуждаят от медицинска помощ. Сред присъстващите на кея има представители на САЩ и европейски страни, както и около 30 журналисти от световни медии.

Още по темата

Багажите на пътниците вече бяха на кея, след като бяха докарани преди пристигането на кораба с по-малки плавателни съдове.

Стюардеси чакат пътниците с табели с надпис "Полет към Рим/Милано", за да ги насочат към един от 16-те автобуса, които ще заведат желаещите към летището, откъдето два самолета, наети от компанията "Коста крочере", чакат от вчера и по-късно днес ще излетят към Европа.

Над половината от 627-те пътници решиха да продължат ваканцията си на Сейшелските острови за сметка на туристическата компания по нейно предложение, отбелязва БТА.

Пожарът на "Коста Алегра" избухна в най-лошия възможен момент за туристическата компания "Коста Крочиере", която е залята от искове след злополуката с друг неин кораб – "Коста Конкордия" на 13 януари близо до италианския остров Джилио. При катастрофата загинаха 32 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коста конкордия коста алегра коста цонев
1
1
 
4
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Не им върви на тази италианска фирма.....Но мисля че тя сама гледа да се отърве от корабите си,ще получат застраховки....3-та световна вече започна,а по време на война корабите или ще бъдат реквизирани от НАТО или арабите ще ги потопят....Така че умната с круизите:)))))