Видеоматериали с фалшиви доказателства за изборна измама в Русия

Критиците на Кремъл: Властите сами ги снимат и ги пускат в нета
1 мар 2012 20:11, Елка Василева
37
Видеоматериали с фалшиви доказателства за изборна измама в Русия
Броене на гласовете на парламентарните избори през 2011 г. Снимка: архив, Reuters

Следственият комитет на Русия обяви, че проучва видеоматериали с подправени доказателства за изборни измами с наближаването на президентските избори в неделя, предаде Асошиейтед прес.

Комитетът заяви, че се опитва да установи кои са авторите на материалите, които носят дата 4 март и съдържат фалшиви доказателства за измама.

По-рано тази седмица премиерът Владимир Путин, който най-вероятно ще вземе трети президентски мандат, заяви, че опозицията се готви да представи фалшиви доказателства за изборни измами, за да дискредитира изборите в неделя.

Критиците на Кремъл обвиняват властите, че те самите снимат тези видеоматериали и ги пускат в интернет, за да дискредитират истинските доказателства за изборни измами и изразяват опасения, че президентските избори на 4 март ще са фалшифицирани.

Видеоматериали от изборни измами на руските парламентарни избори през декември допринесоха за възникването на масови антиправителствени митинги, отбелязва АП.

В Санкт Петербург бе задържан студент, който продавал разрешителни за гласуване в друга избирателна секция, които опозицията смята за един от инструментите на изборните измами, предаде Франс прес.

На 29 февруари жител на Санкт Петербург информира полицията, че видял в интернет обяви на лицето Дмитрий за продажба на такива разрешителни. Полицията се свърза с младежа и купи от него около 30 такива документа за 50 000 рубли (1250 евро), съобщи шефът на криминалната полиция в града Константин Власов. Разрешителните са автентични и полицията се стреми да установи източника им.

Според опозицията възможността да се гласува в избирателна секция, различна от тази по местоживеене, е позволила на привърженици на властта да гласуват многократно на парламентарните избори от 4 декември, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
а преди 12 години
Спокоймо! КГБ си знае работота и всичко е под контрол.
27
4
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Ще ти се ама няма да стане 2011 ръста на Щатите е по голям от този на Русия , нещата лека полека си идват на своите места.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозицията е спонсорирана от Запада,за да дестабилизира Русия,която става все по-силна!За това не искат Путин да спечели,ама няма да ги огрее фалиралите САЩ!
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 29 извода е един , като бачкатор имаш повече от един комп под ръка , защото днес нямаше да можеш да пишеш , карантината е 24 часа , а те не са минали.
24
1
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
Закакво прават избори и харчат сумати излишни пари като е ясно че *** е сечели предварително.
23
2
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Писах снощи нещо за холокоста и за евреите и веднага ми изтриха коментара ,правете си изводите.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако СУ - то , а ти помирисвал ли си някога война или си по скоро от тези шапкари от БНА които лапаха 40 години пари за нищо , бъди спокоен ако има францизи там ще се похвалят , но няма , има само в болните ви *** глави , за вас и сините митинги бяха разбойнически , а по големи разбойници ит комунистите няма.
21
0
 
5
 
! Отговори
СУ-35 преди 12 години
26, теззи не са пленници, че да ги показват по телевизиите, те са обикновенни разбойници и не заслужават такова внимание, за да си пленник трябва да докладваш военната част към която принадлежиш и чина си. Но вие гейберчетата дори и барут не сте помирисвали, нормално е да не ги знаете тези неща.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 22 тъпче първо на такива мисии никой не се афишира какъв е второ ако има такива ще цъфнат по сирийската телевизия както пленените на времето от Садам американски пилоти , но понеже си чукче едва ли може да вденеш за какво иде реч.
19
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 24 какво ново начало бе умнико социализма само в сънищата ще си го сънуваш и Китай и Русия строят капитализъм при това от най- вълчи първичен тип , ох блаженни са верующите царсво им небесно.
18
2
 
21
 
! Отговори
един от всички преди 12 години
Както винаги съм казвал по отношение на световната реалност: "Оптимистите учат английски, песимистите учат китайски, а реалистите изучават Автомат Калашников" Това е истината. Американците трябва да бъдат озаптени, защото нещо много се разпасаха напоследък :))))))))
17
1
 
23
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Що се отнася до Сирия понеже форумци засягат темата .. вчера са били пленени 10-на френски инструктори ръководещи опозиционните банди! И на най-големите *** вече трябва да е ясно що за "демостранти" се сражават срещу армията. По случая не се шуми много защото това е един добре дошъл коз в ръцете на сирийския президент. Сарко едва ли иска да се раздуе случая с неговите командоси в предизборната ситуация във Франция!
16
1
 
21
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Това е доказателство, че руските *** на чичо Сам-Немцов, Касянов, Каспаров, Митрохин, Удалцов и тем подобна *** събираща се на "Болотная" въобще не ги интересува честното провеждане на изборите, а просто изпълняват политическите поръчки на чорбаджиите си от Вашингтон! Те още сега са произвели "видедоказателствата", за да дигат пушек за загубата на изборите. Обикновеният руснак обаче няма да допусне това и В.В. ще бъде президент за да има могъща Русия!
15
3
 
20
 
! Отговори
демокрацията преди 12 години
нещо демокрацията много взе да им пречи на "демократите" ..първо референдума в Сирия не го признаха, сега изборите в Русия готвят да ги изкарат уж фалшиви..
14
5
 
27
 
! Отговори
КЪСМЕТ НА ПУТИН преди 12 години
НАЙ-ИСТИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА СВЕТА.
13
3
 
20
 
! Отговори
гейберски кретени преди 12 години
Много са смешни пронатовските кретенчета тук, вече бяха нападнали в мечтите си и Иран, а сирия я мислиха вече за победена. Но, но..натовците си търпят и то солидни загуби там. Доблестната сирийска армия ги отнесе буквално. Мир на прахта на загиналите войници и офицери от сирийската армия.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези 10 *** няма как да минат като военнопленници, единствено могат да бъдат класифицирани като терористи. За да бъдат военнопленници трябва да кажат от коя военна част са и звание, но има проблем-франсетата официално не са във война със Сирия, няма и френска официална военна част там, така че ще бъдат разстреляни ако вече не са.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ленин си беше продукт на същите тези стратези пратен да разруши Руската империя но започнал своя игра а Сталин ... дай боже на всеки народ такова "патило" построило най-могъща военна и втора икономическа сила
10
2
 
17
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Ха..ха..то като гледам твоята глава...хич нямаш право да говориш за главите на останалите. Мизерна и изпаднала България критикува Русия и китай..ха..ха.. Запомни момко три неща 1. В Сирия твоите натовци яко ще лапат дървото, дори вече го лапат. Онези 10 франсета ги отпиши вече. 2. Путин ще спечели. 3. Скоро България ще се освободи от американското робство.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям вой ще е, много средства и сили се хвърлиха но едва ли дори и стратезите на цветните революции се надяват, че сценарият ще мине. Руският народ е патил достатъчно от западните си "доброжелатели" заразата на неолиберализма беше пресечена навреме и нов Горбачов или Елцин няма да му пробутат. А разните правозащитници вместо да се кахърят за руснаците по-добре да обърнат внимание на референдума в подопечната им Латвия за да не се стигне и там до Южноосетински сценарий