Ректорът, взел докторската титла на Пал Шмит, хвърля оставка

Според Тивадар Туласай правителството е загубило доверие в него
Обновена: 2 апр 2012 07:56 | 2 апр 2012 07:56,
9
Ректорът, взел докторската титла на Пал Шмит, хвърля оставка
Пал Шмит Снимка: архив, Reuters

Ректорът на медицинския университет Земелвайс в Будапеща, чийто научен съвет лиши от докторска титла президента на Унгария Пал Шмит заради преписване на докторската дисертация от български експерт, подава оставка, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на унгарски медии. 

Според ректора Тивадар Туласай решението на научния съвет на учебното заведение е станало причина правителството да загуби доверие в него. Официално оставката ще бъде обявена по-късно днес. 

На 30 март унгарският президент беше лишен от докторската си титла заради това, че през 1992 г. в докторската си дисертация на тема "Анализ на програмата на съвременните олимпийски игри" той в значителна степен е използвал труда на българския експерт, без да го цитира като източник. 

Още по темата

Пал Шмит беше призован да подаде оставка заради скандала, но заяви, че няма такова намерение и ще отстоява своята истината.

Той обяви освен това, че има намерение да напише нов труд, въпреки че е на 70 години Тема на този нов труд ще бъде взаимовръзката между спорта и опазването на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
не преди 12 години
Честно казано, все ми е тая дали е преписал нещо безсмислено, каквито са обикновено дисертациите в спорта, но този човек издейства една жизнено важна резолюция за физическото възпитание и спорта, която БГ не иска да изпълнява и всевъзможни даскалици "преподават" физическо възпитание още от най=ранна детска възраст.
6
0
 
4
 
! Отговори
то е ясно преди 12 години
То е ясно,че дори и да не подаде оставка този президент е така дискредитиран,че вече всеки ще се отдръпне от него. А за да подаде оставка ректора ...явно самозабравилото се правителство на Унгария..подобно на Нашия партагеносе ББ..командва със заплахи и незаконни средства.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ОТ СНИМКАТА Е ПОРЕДНИЯ ***, ДЕТО И *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВО ОТ НЕГО, АМА ЗНАЕ ДА ЛЕЕ МОЗЪК И ДА УПРАВЛЯВА, НАГЪЛ, *** И ЛАКОМ, ПОДОБНО НА УПРАВНИЦИТЕ В РБЪЛГАРИЯ. ВКОПЧИЛ СЕ Е ВЪВ ВЛАСТТА И НЯМА ПУСКАНЕ ДОКАТО НЕ ПУКНЕ! ПОРЕДНИЯ ТЪРТЕЙ!
4
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
2Като привърженик на марксическия реализъм - Гоцю не плагиатства дисертации, а краде нещо по-материално... - финикийски знаци...
3
0
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ректорът е един честен човек,който не се влияе от моментната политическата конюнктура в Унгария.Научният съвет на университета,изплющяха...гащите на президента за плагиатство,съвсем правилно и това им прави...чест.По това се различаваме ние тук в ъгъла на Европата,от тези хора;нашите умници при такъв...случай,щяха да си...замълчат,по...целесъобразност.
2
1
 
2
 
! Отговори
balgarka v ungariq преди 12 години
zatova e nujno da podade ostavka, poneje sega s krav se potq da si napi6a disertaciqqta MOQTA!
1
8
 
4
 
! Отговори
Плагиат преди 12 години
да напишат с Гоце докторска дисертация на тема "Взаимодействие на висшата политика с висшия бизнес и финансовата конюнктура на комунистическия преход"