Рик Санторъм се оттегля от битката за номинацията на Републиканската партия

Мит Ромни е най-вероятният опонент на Обама на президентските избори
11 апр 2012 10:05, Елка Василева
7
Рик Санторъм се оттегля от битката за номинацията на Републиканската партия
Рик Санторъм. Снимка: Reuters

Ултраконсервативният американски кандидат за републиканската президентска номинация Рик Санторъм обяви, че се оттегля от по-нататъшно участие в първичните избори. На пресконференцията той беше придружен от съпругата си и шестте си деца.

"Аз се оттеглям от кампанията още от днес, но това не означава, че се отказвам да се боря, за да победим президента Барак Обама", заяви той. Санторъм не обяви какви са мотивите му да се оттегли от надпреварата.

С оттеглянето на Санторъм като най-вероятен опонент на президента Барак Обама на президентските избори на 6 ноември се очертава Мит Ромни. В изявление по повод оттеглянето на Санторъм от първичните избори Ромни подчерта, че "той доказа, че е влиятелен глас в партията и в страната".

Още по темата

Санторъм е юрист по образование и до последния момент се очертаваше като най-сериозен опонент на фаворита Мит Ромни. Досегашният кандидат бе противник на нелегалната имиграция, на абортите, еднополовите бракове и на отделянето на църквата от държавата. Основен проблем в кампанията му бе липсата на достатъчно
средства и добър екип.

С напускането на Санторъм вниманието на основния му опонент Мит Ромни, който води по брой на спечелени делегати в надпреварата за номинацията на републиканците, ще е съсредоточено върху президента Барак Обама, пише в. "Вашингтон пост". Сега американците са изправени пред 7-месечна кампания
между Ромни и настоящия президент.

Оттеглянето на Санторъм от надпреварата не е поражение, а му дава шансовете да се кандидатира отново в бъдеще, допълва изданието. Санторъм победи на партийни събрания и първични избори в 11 щата.  Оттеглянето на му дава възможност за републиканците най-после да се обединят зад кандидатурата на Мит Ромни, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
И след като се либИрализира икономиката, Путин ще избяга от стр......, пардон от неграмотност.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Времето да се появи новият Роналд Рейгън е дошло.Икономиката трябва да се либирализира и на Путин требва да се скръцне със зъби.
4
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
@2 phreak Грешиш,зависими сме все пак,американския президент командва уорлик,а уорлик командва ББ. Забравяш,че сме американска губерния на Балканите ;) Дано изберат някой *** дето да ги дозатрие тия пиявици американски,та да живне малко света,че то вече не се трае!
3
1
 
4
 
! Отговори
Anon преди 12 години
Ромни е обикновен капиталист-опортюнист, поне поразиите които ще направи са предсказуеми. От друга страна Санторум е пълно хахо, *** на квадрат; светът щеше да бере ядове с него.
2
5
 
0
 
! Отговори
phreak преди 12 години
а кво ти пука??? освен ако не си пряко зависим/а от хамериканския президент и т.н.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слава Богу, че се отказа този... Не го слушаше много главата, почнах да се плаша, че може да стане президент!