Над 20 военни и агенти от Сикрет Сървис замесени в сексскандала в Колумбия

Те довели над 20 жени в хотела, в който били отседнали
18 апр 2012 10:00, Елка Василева
7
Над 20 военни и агенти от Сикрет Сървис замесени в сексскандала в Колумбия
Най-малко 10 американски военнослужещи и 11 агенти от Сикрет сървис са замесени в скандала с поръчването на проститутки в Колумбия. Снимка: архив, Reuters

Най-малко 10 американски военнослужещи са замесени в скандала с поръчването на проститутки в Колумбия, който обхвана и служители на службата за охрана на президента Сикрет сървис.

Отначало Пентагонът обяви, че петима военни са заподозрени, че са имали контакти с проститутки в Колумбия заедно с хора от Сикрет сървис, докато са подготвяли плана за охрана на президента Барак Обама по време на посещението му в Картахена за срещата на върха на Северна и Южна Америка.

Единайсет агенти от Сикрет сървис са били отзовани във Вашингтон още преди края на визитата на Обама в Колумбия и са отстранени от работа.

Замесените военни са петима души от специалните сили, двама от ВМС, двама морски пехотинци и един от ВВС. Нито един от тях не е офицер.

Още по темата

Водят се две разследвания по скандала, едното от Сикрет сървис, а другото от армията на САЩ.

Двайсет или двайсет и една жени са били вкарани от агенти на Сикрет сървис и от американски военнослужещи в хотела, в който били отседнали за срещата на върха в Картахена, Колумбия, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на американския сенатор Сюзан Колинс. Тя е била информирана за това от директора на Сикрет сървис Марк Съливан, твърди Ройтерс.

"Били са замесени 11 агенти. Двайсет или двайсет и една чужденки са били доведени в хотела. Предполага се, че военни от военноморските сили също са били замесени (в аферата с проститутки)", заяви в имейл до Ройтерс сенаторката от Републиканската партия.

Президентът Барак Обама има доверие на директора на Сикрет сървис Марк Съливан и е убеден, че той е действал бързо, за да се справи със скандала, заяви междувременно говорителят на Белия дом Джей Карни. Той отбеляза, че инцидентът се разследва, но отказа да прави предположения за изводите от това разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.