Брайвик се подготвял психически с години за нападенията

Терористът се лишил от емоции чрез медитация
20 апр 2012 12:50,
113
Брайвик се подготвял психически с години за нападенията
Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви, че се е подготвял психически в продължение на години за нападенията, предадоха ДПА и Франс прес.

"Много хора казват, че човек не би могъл да направи такива неща, че трябва да си чудовище и да не изпитваш никакви чувства. Но човек може да се подготви и да се обучи за това", каза той на кръстосан разпит от адвоката на защитата Вибеке Хайн Бера.

Брайвик каза, че до 2006 г. е бил относително нормален човек, но тогава е започнал процес на обучение и деемоционализиране (лишаване от емоции).

Още по темата
Той уточни, че овладял емоциите си чрез практикуване на медитация и прекъсване на социалните си контакти, за да се подготви за нападенията от 22 юли 2011, в които загинаха 77 души.

Преди началото на показанията на Брайвик председателстващият съдия уведоми присъстващите в залата, че могат да я напуснат по всяко време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явленията "Брайвик" и "Осама бен Ладен" някак странно си приличат и съдейки по развоят на събитията след 11.9 не са случайни.Има някаква Конспирация, мотивите на която за сега не са ми много ясни, но със сигурност е обмисляна и планирана дълго време, както твърди Брайвик. Той е просто едно Оръжие в нечии ръце и за нечии цели. А това, че е Психопат си личи от налудничевият му поглед и може да го каже всеки, без да е професионален Психиатър.
75
0
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 12 години
Не знам дали българските турци които живеят в Норвегия си спомнят вече нещо от ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС в България, но съдейки по действията на Брайвик, ако и последователите му са като него и както са решили и заканили, предприемат да правят истински НОРВЕЖКИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, този път със сигурност ще го запомнят и българският ще им се стори, като невинна разходка и безобидна екскурзия!
74
1
 
3
 
! Отговори
civis преди 12 години
До 101"В нормална държава биха го рязали бавно на парчета до смърт!"Замисли се колко сме изпаднали тогава, като общество ( и нашата страна е част от този модел ) щом такъв човек, няма да бъде екзекутиран...
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 106 Пич аз изказвам мнение. Не раздавам присъди. Още по-малко ги изпълнявам. Мисля, че сравнението ти не е много уместно.
72
2
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Той че е чудовище, чудовище е, но и ти имаш право... за съжаление естествено...
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брайвик е *** а идеите му не струват и пукнат грош. Всички вие, които го защитавате и му се възхищавате заслужавате да умрете, като децата, които разстреля тази гад.
70
7
 
11
 
! Отговори
АМИИИИ, преди 12 години
БРЕЙВИК БИЛ ЧУДОВИЩЕ-ОТ БАНКИТЕ, *** И ЕВРЕИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ЧУДОВИЩА НЯМА.
69
4
 
9
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
До всички които подкрепят лудата, скопена норвежка *** Брайвик. - Вие май сте по-луди и от тази ***! Той сега се чуди какво да усуква за да се оправдае! Борил се срещу исляма - ха-ха, по-голяма глупост не съм чул! Интересно как се бори-като убива 77 християнски деца ли?!!! Много жалко, че в Норвегия обществото и властта са дълбоко уродливи, и дават думата на този нечовек да повръща душевната си смрад в медиите и да трови хората! В нормална държава биха го рязали бавно на парчета до смърт!
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и звездата. ***. Скоро само това ще му остане - да пише мемоари в панделата.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брейвик се оказа голяяяяям проект. Само за Брейвик пишат - Бр. се обръсна, Бр. ходи в Либерия, Бр. медитира, Бр. се разплака - алооооо медийните правячи,,,,,, шараните са на изчезване. Ако Брейвик не е проект на управлялващите, досега да сте го очистили и забравили. Голяма медийна пропаганда водите с тва изчадие. Айде скривайте го там на незнаен остров и стига помия.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те и от *** евреи направиха - та кво им е общото с цар Давид, не се сещам???
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 92 Прав си Цар Давид не е техен цар , вервай си
63
7
 
13
 
! Отговори
пустинник преди 12 години
определено новия ми любим психопат. преди се кефех на американския морски пехотинец, дето ги гърмеше от кулата в Мексико... но този разби всички граници, а тъпата му държава дори не може да го осъди на 10 доживотни... респект за Брейвък, показа колко е жалка днешна Европа и 'толерантните' и разбирания. Лека пръст на континента...
62
7
 
11
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
В България нямаме Брейвик. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
61
3
 
7
 
! Отговори
до RAD преди 12 години
Хубаво, не ти харесва начинът. А предложение как да се реши поблема имаш ли? Щото со кротце и со благо явно няма да стане, пък тая *** няма място в Европа.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Иисус е Божи син и е от коляното Давидово, което нняма нищо общо с коляното Юдино, чиито чеда днес издевателстват над света.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 86 а Иисус или Иешуа според теб какъв е по ппроизход , каква е майка му дева Мария или баща му Йосив или брат му или учениците му или последователите му и първите християни , къде е израснал ,чии обичай е спазвал, какви книги е чел , за кой народ се е борил .
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 83 би ли го казал пред родителите на тези деца , това което току що написа , кажи ми с какво си по различен от тези които заклеймяваш , значи според теб целта оправдава средствата , така ли .
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 79 Израел никога нокого не е нападал , направи си справка , а това че са по - добри от арабите във военните действия ми по- добри са , те са и единствената демократина страна в Близкия изток , за сега .