Започна гласуването за президент във Франция

Всички прогнози сочат, че ще има балотаж на 6 май
22 апр 2012 09:30,
11
Започна гласуването за президент във Франция
Французите гласуват днес за президент. Снимка: Reuters

Днес французите ще гласуват на първи тур на президентските избори.

Избирателните секции отвориха в 9.00 часа българско време и ще затворят в 21.00 часа.

Право на глас имат около 44,5 милиона французи, а близо 800 000 в отвъдморски територии на страната вече упражниха правото си на вот вчера заради часовата разлика с континентална Франция.

Първите резултати от проучвания екзит-пол ще бъдат обявени веднага след края на изборния ден. Очаква се първият тур на президентските избори във Франция да не излъчи победител.

Социолози и анализатори смятат, че балотажът на 6 май е сигурен.

В надпреварата участват 10 кандидати. Според проучванията на общественото мнение десният президент Никола Саркози ще изпревари с малка разлика на първия тур социалиста Франсоа Оланд, но ще бъде победен с лекота от него на балотажа.

Ако прогнозите се потвърдят, Саркози ще стане първият президент на Франция след Валери Жискар д'Естен през 1981 г., който не бива преизбран, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
До2,Няма да спечели,има допитване за кой сте вотирали и 12000 отговарян за Оланд,за сега 33% има а Саркози 15% от това допитване.В 20 часа ще излезат официалните рузултати.
8
3
 
4
 
! Отговори
Илюминат преди 12 години
До 2 :Целта беше президента да не стане Доминик Щраус Кан !!! Това означава, че няма значение дали ще бъде Оланд или Саркози. Все пак си мисля, че на вторият тур Сарко ще спечели.
7
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 12 години
Холанд е високо образован и след висшето си5 години,следва още 5 години ЛЕНА/за висши кадри в администрацията и ги подготвят за Президенти/Саркози има само 4-ри години за юрист,завършил с10/20/среден по-български/и няма възможност никъде да продължи по законите на Франция.Един студент да продължи 5-та година от следването си трябва да има успех 15/20,за докторат16/20успех,но има комисия от 15 професори които гласуват за теб след като си си представил метриза/дипломната работа /Та Ноланд е умен.
6
0
 
6
 
! Отговори
за 117 преди 12 години
До 1 нещо се бъркаш,Карла франсетата не я обичат.
5
3
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Проблема на всички обхванати от Глобализацията държави е както го е написал 4 . Изборът е направен още при номинирането на " подходящите кандидати " . Франция е *** афродържава
4
2
 
2
 
! Отговори
a преди 12 години
МНОГО Е ТРУДНО ДА СЕ КАЖЕ ТОВА, КОЙ Е ПО-ПОДХОДЯЩ. САРКОЗИ СЕ СПРАВЯ УСПЕШНО И Е ДОБЪР АДМИНИСТРАТОР, НО Е КРАЙНО НЕПРИЯТЕН И ЗЛОБЕН ЧОВЕК. ОСНОВНИЯТ МУ ОПОНЕНТ ИМА ВИД НА СВЕСТЕН, НО НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ИМА КАЧЕСТВА НА ЛИДЕР.
3
14
 
3
 
! Отговори
демонокрация преди 12 години
Унгарският евреин ще загуби и ще дойде гей ориентиран "ляв".Хвани единия удари го в другия.Избори без избор.
2
4
 
19
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Промяната ще повее от Франция.Саркози няма никакви шансове.
1
8
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Tuka ima li nekoi iluminatski trilaterist da kaje oshte sega koi 4e bude pe4elivshija?