Руската полиция разгони със сила протест в Москва

Арестувани са десетки опозиционни активисти
8 май 2012 12:45, Елка Василева
29
Руската полиция разгони със сила протест в Москва
Руската полиция разгони със сила протестна акция в центъра на Москва. Снимка: Reuters

Руската полиция разгони със сила и арестува десетки опозиционни активисти, които обявиха безсрочна протестна акция в центъра на Москва в понеделник, съобщи БНР.

Няколкостотин души прекараха нощта край свързания с България паметник на Плевенските гренадири в самия център на Москва. Повечето спяха направо на земята, като си бяха подложили парчета картон.

През деня, когато към тях започнаха да се присъединяват все повече противници на режима, полицията опразни площада, като арестува няколко десетки души. Оправданието беше, че паметникът трябва да бъде подготвен за утрешния Ден на победата.

Да подкрепи протестиращите, по-рано днес към тях се присъедини и депутатът от партията "Справедлива Русия" Иля Пономарьов. „Това е безсрочна акция, която ще продължи, докато не започне да се променя държавната политика. Сегашната рокада във властта безспорно е в сивата зона на закона и без съмнение е оскърбителна за гражданите на Русия, на които директно им казаха - от вашия глас, воля и мнение нищо не зависи“, каза депутатът.

По-късно днес долната камара на руския парламент ще гласува предложението на президента Владимир Путин неговият предшественик Дмитрий Медведев да заеме премиерския пост. Очаква се към гласовете на партията на властта „Единна Русия” да се присъденият единствено либералдемократите на Владимир Жириновски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Момиче е провокатор от ФСБ.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката гледам полицай и проестираща тичат заедно и се лафят.......What is this?.....eeeee.....кефи ме тая снимка....Това къде е бе ?В Русия ли?
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не става ясно за КАКВО протестират тези радетели на демокрацията и човешките права? За времената на Горбачов,с празните магазини и опашките пред тях,или за епохата на Елцин,с хаоса,анархията,държавния разпад,тоталната мизерия и съсипано общество????
25
0
 
8
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
Ауууууууу!!!! Каква лоша е руската полиция!!!!! Да разгони със сила протест в Москва!!!направо съм възмутен!!! Да си припомня ли как беше разгонен протеста Окупирай Уолстрийт от американската полиция?? Там да би да им раздаваха цветя,подаръци и грамоти,придружени с целувки и прегръдки?
24
0
 
8
 
! Отговори
коментар123 преди 11 години
ЕС и САЩ си мислят, че подкупвайки и мамейки могат да направят в Русия същото както в Сирия и Северноафриканските държави - ама няма да стане.
23
1
 
9
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
Няма значение колко процента са, защо трябва да се гонят и арестуват хора, които изразяват мирно своето мнениеами защото законите на една държава трябва да се спазват ! да са ходили да протестират в определеното време и място указано от властите !не искам тази долна и мързелива *** която само иска но нищо не прави да ми разваля празника на победата !
22
5
 
5
 
! Отговори
към 3 преди 11 години
Ти: "Въпросът е не колко са на улицата, а колко са в нета :) "НЕ. нито улицата нито нета са показатели. Виж българското черноморие. Кога е имало толкова руснаци? Кризис за тях няма ли? В Еврапа е същото... Кого оплакваме, а?
21
0
 
2
 
! Отговори
к преди 11 години
Зюганов, Жириновский, Миронов, Прохоров, кой освен Путин? Тулеев, Лужков, Королев, ит.н. Обаче никой повече не кандидатствал
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19, а международните наблюдатели и журналисти са толкова наивни и не знаят, че камерите се манипулират. Гледам по площадите и гейове. Ау, колко са много... Та колко процента от нас са такива?
19
11
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Не ставай смешен, веб камерите са изклютилно лесни за манипулиране, дори и ученик знае как да изкара друг образ или да замени потока, и второ самията факт, че има камери кара руснаците да се страхуват от централната власт и прави вота контролиран.Настроенията срещу Путин и централната власт в Москва са много силни в Русия, но повечето руснаци ги е страх, много са малко тези, които се осмеляват да изразят свободно мнението си
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17, не знаеш ли, че в повечето /не знам може и във всички/ пунктове за гласуване е имало камери, работещи ОНЛАЙН?
17
10
 
10
 
! Отговори
do 16 преди 11 години
Нали не мислиш, че 90% в Чечня, Ингушетия,Дегестан, Татарстан и т.н. и т.н. са спечелени честно
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1, да спечелиш 60% на изборите? Къде е диктатурата? *** в някои магазин, аптека, *** плати си тока ... так ще видиш що е диктатура на демонократията.
15
4
 
5
 
! Отговори
do 14 преди 11 години
Ми като няма кой да им даде долари и евро :)))
14
6
 
11
 
! Отговори
Марш ЗА милиони $-ри преди 11 години
Свежата новина е: "Иран продава петрол на Китай срещу юани" от Investor.bg
13
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
1989г. нашите демократи не ги гонеха и вижте какво стана.
12
1
 
7
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Гледах им демонстрациите - 90% са хора с червени знамена със сърп и чук... Явно Путин сам организира протести срещу себе си за да получи неограничен властови ресурс...
11
5
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Сериозно ли? И на шефовете му? ;-))
10
9
 
12
 
! Отговори
до topalov преди 11 години
Разликата е в това, че на полицая пръскал студентите с лютив спрей му беше потърсена отговорност и на него и на шефовете му
9
9
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Пръскаха ги - СЛЕД като бяха завързани и седяха на земята. Ах, колко демократично