Американски и южнокорейски командоси на разузнавателни мисии в Северна Корея

Те били спуснати с парашути за наблюдение на подземни военни обекти
29 май 2012 12:26, Елка Василева
11
Американски и южнокорейски командоси на разузнавателни мисии в Северна Корея
Американски войници, базирани в Южна Корея, участват в учение край демилитаризираната зона. Снимка: архив, Reuters

Американски и южнокорейски командоси са били спуснати с парашути в Северна Корея за наблюдение на подземни военни обекти, разкри американският командващ на специалните части в Южна Корея, съобщава печатът в САЩ. Генерал Нийл Толи направил изявлението миналата седмица на конференция във Флорида, организирана от Промишлената асоциация за национална отбрана, предаде Франс прес.

"След 50 години още не знаем достатъчно за капацитета и мащабите на севернокорейските подземни съоръжения. Нашата електронна разузнавателна и наблюдателна апаратура не е толкова ефективна, колкото бихме желали, и се налага изпращане на хора на място", казал генералът.

Той разкрил, че тъй като съоръженията са скрити за шпионските сателити, на място са били изпратени южнокорейски и американски войници на специални разузнавателни мисии, пише специализираното издание за международни отношения "Дипломат".

Генерал Толи обяснил, че командосите са пуснати с парашути с минимална екипировка, за да бъдат по-мобилни и да не бъдат засечени.

Пхенян прокопа след края на Корейската война през 1953 г. хиляди тунели. Поне четири от тях са под демилитаризираната зона по границата с Южна Корея. Не се знае колко още има, казал Толи, цитиран от "Дипломат".

Сред военните съоръжения, за които се знае, има 20 летищни площадки, които са частично под земята, и хиляди артилерийски установки. През февруари южнокорейската информационна агенция Йонап съобщи, че Северна Корея прокопава поне още два тунела под площадка за ядрени опити, очевидно подготвяйки нов ядрен опит, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом съобщават, че са ги пратили, значи вече са ги заловили.
10
4
 
5
 
! Отговори
АГЕНТ - 007 преди 11 години
ТОВА не е първото подобно мероприятие на САЩ съвместно с Южнокорейските им съюзници. Периодично се прокрадват информации в китайски медии за заловени чужди шпиони в Северна Корея. Но развитие по случаите няма. Предполага се, че севернокорейците ги разстрелват и ги дават за храна на кучетата си, които специално угояват за празничната трапеза по случай някой от празниците си.
9
2
 
7
 
! Отговори
Гьоре преди 11 години
И аз мое ли да питам:Оти тия *** се хвалат, че са пращали тайно войници да шпионират у суверенна държава? Оти на каубоя ни акъл му пречи, ни култура ли? И най-глемио гявол си намира майсторо - така е било, така и ше ниде!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe i nie imahme poluzakopani tankove 55 i 34 na turskata granica i ne6to pomognali ni ?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нещо за суверенитета на всяка една държава няма ли да има?
6
3
 
7
 
! Отговори
Ще видят зор преди 11 години
Американците със Северна корея - все пак това е 4-тата по брой армия в света. Дори технологично да не са на топ ниво, все пак това са милиони войници, най-малко с калашници, оръдия зенитни установки и т.н. запасняците също са много добре подготвени.
5
8
 
4
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Гадни корейци, сега ще видите кон боб яде ли! Хохохо
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано тези американски агенти да бъдат заловени и тикнати в концлагери!
3
2
 
13
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Ако ги побарат корейчетата ще ги разузнаят от всякъде !!!
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Иран идва ред на Северна Корея:)))))
1
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Да се възползват от случая и да отстрелят другарят Чик Чи Рик... - купувам трофея...