Молдовци с БГ паспорти задържани в Москва

Двамата мъже са заловени, когато сваляли скиминг устройство от банкомат
Обновена: 29 май 2012 13:09 | 29 май 2012 13:09, Елка Василева
8
Молдовци с БГ паспорти задържани в Москва
Двама мъже от Молдова с българско гражданство са задържани в Москва. Снимка: архив, Reuters

Полицаите в Москва задържаха двама мъже от Молдова, които имат и българско гражданство, заподозрени в кражба на информация от банкови карти на потребители на банкомат.

Оперативните работници са засекли лицата, поставяли скиминг устройства на банкомати в центъра на Москва. Така са могли да бъдат източвани и пин кодовете.
Престъпниците са били идентифицирани от записи от видеокамери за наблюдение.

От руското МВР съобщиха, че двамата мъже са били задържани в момента, в който демонтирали поставено на банкомат скиминг устройство.

Това са 29-годишният Николай и 26-годишният Андрей от Молдова, които имат и българско гражданство. Те са казали, че за свалената от банковите карти са щели да получат възнаграждение, пише РИА Новости.

Според руската полиция открадната информация е била изпращана извън Русия, където са били изготвяни копия на банковите карти, с които са били теглени пари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
ФЖ преди 11 години
Личи си ,че Молдовците са с Българско потекло :)))
6
2
 
2
 
! Отговори
българско гражданств преди 11 години
българско тескере се издава за две до пет хиляди лева от институцията, за двайсет години станаха милионери едни хора във власт.
5
2
 
4
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Аз като ви бях писал ,че имах колега гагаузин от Молдова ,който си е платил и е получил Бг. гражданство и така е дошъл в Германия ,вие 100 минуси ми сложихте ! Бг. дава гражданство на всеки ,който плати някой лев !Но съм убеден ,че тези двамата от тази новина не са платили нищо ,а са се уговорили с българските мафиоти ,услуга за услуга ! българските мафиоти са им платили разноските по гражданството ,а молдовците са се навили да им поставят устройствата в банкоматите ,срещу някакъв % разбира се!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези ще шият ръкавици някъде в Сибир следващите 10г.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяй и шиптърите, дето се правят на българи, че никъде в Европа не ги искат. И те си понапазаруваха нашенски паспорти.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не са били българи с молдовски паспорти?!
1
4
 
8
 
! Отговори
Божидар Историков преди 11 години
Здрава пачка направихме с българското гражданство дето го раздавахме на куцо кьораво сакато от руските републики. България 9 милиона, мечта на Тато с *** и на Бато с новите рускобългари.