Британците харчат над милиард долара за юбилея на Елизабет

Празненствата започват в събота и продължават до вторник
1 юни 2012 16:41,
38
Британците харчат над милиард долара за юбилея на Елизабет
Подготовката кипи трескаво. Снимка: Reuters

Поданиците на английската кралица Елизабет Втора ще похарчат над 820 милиона лири стерлинги /1,3 милиарда долара/ по време на празненствата по случай 60-годишнината от възкачването й на престола, предаде ИТАР-ТАСС.

Информационната агенция се позовава на на прогноза на компанията "Мънисюпърмаркет", предава БТА.

Бринаските поданици ще се охарчат с колосалната сума за сувенири и други изделия, свързани с празника. Честването ще започне в събота и ще продължат до вторник.

Тя е почти два пъти по-голяма от парите, похарчени миналата година от англичаните по случай сватбата на втория в редицата от наследници на престола принц Уилям.

Третата по големина в света мрежа от магазини за продажба на дребно "Теско" вече е продала 400 хиляди юбилейни чаши, 93 хиляди книжни корони и диадеми, 30 хиляди възглавници и над 2400км ленти с национална символика.

До неделя мрежата очаква да продаде близо 2,86 милиона британски знаменца. Именно в неделя по Темза ще премине празничната флотилия на кралицата, в която влизат над 1000 плавателни съда.

В понеделник Би Би Си организира "концерт на звездите" на площада пред Бъкингамския дворец. В същия ден членовете на династията Уиндзор ще преминат и по улиците на Лондон.

"Теско" очаква, че по време на празненствата жителите и гостите на британската столица ще изпият 25 милиона бутилки и кутии бира, ще изядат 1,6 милиона хотдога и 2 милиона кошнички с ягоди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Елизабет II
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
онанист преди 11 години
По ме кефи да си го местя на Кардашиянката...
29
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
На Елизабет,не й...мърдат поне още 20-сет години...царуване.Добре че случи на кротък...син.Ако бях аз наследник,щах да я...пенсионирам отдавна и да я...заточа в някое...далечно гравство,да разказва спомени на...внуците.
28
3
 
2
 
! Отговори
D преди 11 години
:-) Ако не си ходил - не се изказвай неподготвен!!!
27
3
 
1
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Пред бъкингамския дворец няма площад.
26
13
 
7
 
! Отговори
ops преди 11 години
Ще им ги наберем тия кошнички с ягоди, тук сме и работим за тях, като не може нашата държава да се оправи сума ти време.....те поне плащат!
25
1
 
2
 
! Отговори
xari преди 11 години
29 bravo ti ot koi kenef izleze ne li te rodi balgarka iti si ot sa6tiq kenef 4ei po zle pazi boje slqpo da progleda
24
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
26 ne moje vsi4ki balgari da sa iztre6tqli a ti da si nared qvno ima ne6to drugo no ti si dovolno tap da go razbere6
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имат,ще харчат!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добра приятелска бомардировка ни спретнаха по време на ВСВ тея *** гейове... с бомби-играчки за екстра щета срещу цилвилно население, по-конкретно - деца ... *** ГЕЙОВЕ са англичаните, *** *** нация жалка...
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като гледам коментарите, тук бая хора направо са изтрещяли, все англия ви е виновна, като бяхме с германците кво стана, загубена война и идването на комунизма
20
4
 
20
 
! Отговори
Djimi преди 11 години
Nqkoi tuk mnogo se kefqt na Angliq.Ami otkakto Balgariq sa6testvuva Angliq vinagi nie porqzvala krilcata i ambiciite za kakvoto i dae.Bilo za nacionalno obedinenie .Nqmam spomen edno odobrenie i podkrepa ot Angliq da sme polu4ili ,tai 4ee normalno balgarite da ne sa fen na Angliq ima i izkliu4eniq razbira se
19
4
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Миризлива е оная дупка от която си излязъл .Ти какво очакваш всички да се кефят на "голямата новина" ли ?Прочети какви мизерии са ни направили англичаните от освобождението до сега.Те винаги са ни мразили нормално е да получават същото!
18
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Голям прас!!!
17
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, чета коментарите и отказвам да повярвам, че идват от българи. Нещастни *** миризливи, личи си, че сте пълни комплексари и никога няма да излезете от селото, в което сте се родили. Заслужавата си пародията на държава, простия премиер и кочивата, в която живеете, чалгари гнусни. Да е жива и здрава кралицата още дълги години! Можете само да си мечтаете да сте като англичаните, варвари...Гледайте си турските помии и си оплаквайте живота.
16
25
 
3
 
! Отговори
ninov преди 11 години
Kakvo heitareeti vischki be...mnogo plitkoumnici sa se izkazali po vaprosa...vijte nashata durjava na kakvo dereje e posle gledaite ostanalite tipichno po bulgarski za tova navsiakude ni obichat....
15
33
 
10
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ИМАТ ХАРЧАТ ТУКА УРОДЛИВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛАТА .. КРАДЪТ И ЦИГАНЕЯТ!!
14
14
 
29
 
! Отговори
Pffff преди 11 години
Да умира по бързо тоя дърт *** !
13
11
 
1
 
! Отговори
.... преди 11 години
toi puk kakvo e napravil za bulgaria ta da se harchat pari za nego xaxaxax
12
13
 
5
 
! Отговори
no name преди 11 години
Колкото и да я плюете и да се гневите юбилей ще има. Глупави коментари относно случая.. незнам защо се коментира, кой къде ще си харчи парите си е негова работа а относно кралството са си много добре ,да му мислим ние българите с тези оправници.. жалко ,жалко...
11
2
 
3
 
! Отговори
niko преди 11 години
представяте ли си, ние българите да похарчим примерно 100 милиона лева за юбилея на Бойко