Британците харчат над милиард долара за юбилея на Елизабет

Празненствата започват в събота и продължават до вторник
1 юни 2012 16:41,
38
Британците харчат над милиард долара за юбилея на Елизабет
Подготовката кипи трескаво. Снимка: Reuters

Поданиците на английската кралица Елизабет Втора ще похарчат над 820 милиона лири стерлинги /1,3 милиарда долара/ по време на празненствата по случай 60-годишнината от възкачването й на престола, предаде ИТАР-ТАСС.

Информационната агенция се позовава на на прогноза на компанията "Мънисюпърмаркет", предава БТА.

Бринаските поданици ще се охарчат с колосалната сума за сувенири и други изделия, свързани с празника. Честването ще започне в събота и ще продължат до вторник.

Тя е почти два пъти по-голяма от парите, похарчени миналата година от англичаните по случай сватбата на втория в редицата от наследници на престола принц Уилям.

Третата по големина в света мрежа от магазини за продажба на дребно "Теско" вече е продала 400 хиляди юбилейни чаши, 93 хиляди книжни корони и диадеми, 30 хиляди възглавници и над 2400км ленти с национална символика.

До неделя мрежата очаква да продаде близо 2,86 милиона британски знаменца. Именно в неделя по Темза ще премине празничната флотилия на кралицата, в която влизат над 1000 плавателни съда.

В понеделник Би Би Си организира "концерт на звездите" на площада пред Бъкингамския дворец. В същия ден членовете на династията Уиндзор ще преминат и по улиците на Лондон.

"Теско" очаква, че по време на празненствата жителите и гостите на британската столица ще изпият 25 милиона бутилки и кутии бира, ще изядат 1,6 милиона хотдога и 2 милиона кошнички с ягоди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Елизабет II
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
5
 
! Отговори
гого-бухала преди 11 години
"и над 2400км ленти с национална символика"Сега ще дойде ББ и ще им нареже лентите
9
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
що не вземат да я разкарат тая пенсия тия бозави англичани..че да не пръска толкова пари за глупости..то голям праз като е монархия Англия
8
1
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
И ние в Кривунделово ще...празнуваме...юбилея на Елизабет.Молим кралството да...изпрати каквото е...остнало,ако става за...ядене,с бързата поща,още в...сряда.В четвъртък,ще празнуват и...софиянци,ако дойдат на...четвъртък пазара.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей за това сте на долния и мизерен народ европа.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англичаните са толкова долни .... крали от половината свят в продължение на векове, клали като луди квото им излезе на пътя и кво ли не още ...
5
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Трябва да си болен мозък, за да празнуваш нейния юбилей. Монарха, който е собственик на BP с 51% участие, който е собственик на повече от половината земя в Обединеното кралство... и който е в тесни връзки с Кобургите (когато са се оженили, нейното мъжле не е знаело английски, чист шваба до мозъка на костите си)
4
2
 
6
 
! Отговори
g преди 11 години
Вярват че скоро ще фалират, трябва пак да отидат със сащ да изнасят демокрация
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами имат пари - харчатможе да не са "фискални отличници", но си имат работеща икономика
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека хрчат източна европа ще го плаща като консултации
1
14
 
19
 
! Отговори
О БОЖЕ !!! преди 11 години
Еми то на тази новина просто няма какъв коментар да се напише....безсрамна и глупава нация.... и тази измислена смотана "кралица" необразована дърта *** !!!