Хиперактивният Саркози е отегчен след 3 седмици почивка

Бившият президент беше в Мароко на разноски на крал Мохамед VI
Обновена: 6 юни 2012 07:21 | 6 юни 2012 07:17, Елка Василева
19
Хиперактивният Саркози е отегчен след 3 седмици почивка
Хиперактивният бивш президент Саркози трудно свиквал с промяната. Снимка: архив, Reuters

Никола Саркози бил "отегчен" от трите седмици почивка със съпругата си в Мароко, където през повечето време разговарял с политици във Франция, пише вестник "Дейли телеграф".

Бившият президент, съпругата му Карла Бруни и дъщеричката им Джулия са се върнали в събота в Париж, където Саркози бил забелязан да тича в Булонския лес след престоя в Мароко на разноските на крал Мохамед Шести в една от луксозните му резиденции в Маракеш. След като прекарат остатъка от месеца в Париж, Саркози и съпругата му ще бъдат през следващите два месеца във вилата на Карла Бруни на Ривиерата.

Според източници, близки до Саркози, хиперактивният бивш президент трудно свиквал с промяната. Той прекарал последната седмица от почивката си в непрекъснати телефонни разговори с бивши министри, съратници и депутати, интересувайки се от кампанията за парламентарните избори, на които партията му Съюз за народно движение се очаква да загуби мнозинството си. Негов приятел е цитиран от вестника да казва, че Саркози по никакъв начин не е депресиран, а само отегчен.

Бившият президент продължава да бъде изключително дискретен по въпроса с какво ще се занимава, след като загуби изборите от социалиста Франсоа Оланд. Със съпруга милионерка и постпрезидентска заплата от 20 хиляди евро, както и персонал от половин дузина хора, които да се грижат за офиса му на хвърлей камък от Елисейския дворец, той няма материални проблеми. Но медиите са пълни със спекулации за следващите му стъпки, като един от приятелите му твърди, че Саркози ще се кандидатира за "европейски" пост. Саркози има място в Конституционния съвет, в който всички бивши държавни глави са пожизнени членове.

Някои анализатори смятат, че Саркози ще стане първият бивш френски президент, който ще поеме по "англосаксонския път" на Тони Блеър или Бил Клинтън - ще има думата в политиката, докато се изявява като високо платен оратор по конференции.

След 15 юни, когато изгуби имунитета си, Саркози може да намери място във вестникарските заглавия, тъй като му предстои да дава показания по няколко случая, свързани с корупция, на първо място по скандала "Бетанкур" за незаконно финансиране на партията му, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е взел 50милиона от Кадафито,за което има документи от Медиапарт и се докаже, че са достоверни ще му анулират Президенския пост 5 години,това е.
8
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 11 години
Саркози е вътре с много афери,Карачи,Бетанкур ,Кадафи.Но,еврейските лобита го предлагат за Нобелова награда за мир,ще е в Конституционния съвет и си има държавно бюро от 350 квадратни метра на 100 метра от Елизе с 5 души охранаи кола плюс заплата.На 15юни му пада имунитете но ако трябва да го съдят ,ще го съдят приятелите му политици.Та нищо няма да се промени за него,той ще струва по 1,5 милион на година на държавата ,лошо ,а.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бившият президент беше в Мароко на разноски на крал Мохамед VI" - очаквайте революция в Мароко, сваляне на краля и оправдания от Саркози. Тоя сценарий е проиграван много пъти, чудно ми е, че саркозито така глупаво се е оплел заради едната почивка.
6
0
 
4
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
И аз съм отгчен след пиянска вечер с компаньонки.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е скука, а комплексарщина. До вчера беше сред първите, а вече е един от многото. Властта е най-силният наркотик.
4
6
 
6
 
! Отговори
tr преди 11 години
саркози е луд .някой сигурно ги оправя двамата -него и манекенката му.той се разбира само с параноичната баба от германия-меркел
3
5
 
31
 
! Отговори
. преди 11 години
Скучно ли е Ники ? Ела в европейското издание на сървайвър , давам ти 400 лева , 10 *** на твои разноски , ток , вода , парно , винетки , бензин , салам от кучешки опашки на цената на немските , биуетчета за градския туанспоут от най-долната възможна хартия , но на цената от един лев , ще видиш червени призраци на 50 годишни "Икарус" , ще се повозиш на тях , ако шофьора благоволи да ти отвори предната врата, ако слушаш може и някоя мутра да те помели на пътя със 180 пред очите на милицията да не говорим какво ще стане ако ти връхлетят мутрите на Цецо , дето трябва да пазят Боко, ела ни на гости и няма да скучаеш нито ден !!! Гарантирано от ГРОБ , БКП , ДуПеСе-то , СеДиСе-то и Царя Господаря !
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми кво чака да идва и да се кандидатира за председател на БСП :)))))
1
1
 
28
 
! Отговори
шаро преди 11 години
Като му е скучно, да сади тиквички, маруля, такива неща.