Обискират домовете на руски опозиционери

Това става ден преди насрочен за утре протест
11 юни 2012 12:01, Елка Василева
25
Обискират домовете на руски опозиционери
Обискират домовете на руски опозиционери преди поредните протести срещу Путин. Снимка: архив, Reuters

Следователи и полицаи в Москва извършват обиски в домовете на повече от десет организатори и участници в митинга на Блатния площад, състоял се на 6 май и прераснал в безредици, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки говорителя на Следствения комитет Владимир Маркин.

Претърсват се жилищата на Алексей Навални, Сергей Удалцов, Иля Яшин и други опозиционни активисти. Руският информационен портал NEWSru съобщава, че се провеждат обиски и в жилищата на Ксения Собчак и Борис Немцов.

Общо днес следствието панира да извърши над 10 обиска, каза Маркин. Сергей Удалцов е извикан утре на разпит.

За участие в масови безредици на 6 май вчера са задържани 12 заподозрени. От тях са иззети база данни и дрехи, с които са били на протеста на 6 май.

Ройтерс отбелязва, че днешните обиски се извършват ден преди насрочената за утре поредна антипутинова акция на руската опозиция, наречена също като протеста от 6 май Поход на милионите. Утре в Русия е официален празник - чества се приемането през 1990 г. на декларацията за държавния суверенитет на Руската федерация, пише БТА.

На 6 май на Блатния площад полицията разпръсна разрешения Поход на милионите. Опозицията каза, че полицията е пречела на шествието и митинга, а силите на реда обвиниха опозицията в умишлени провокации. Срещу участници в събитията бяха заведени дела по обвинения в призиви към масови безредици и прилагане на
насилие по отношение на представители на властта, припомня NEWSru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ ПУТИН,ВЕЧНА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА РУС.....ВИВА....!!!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo taka ne pozvoliavaite Rusia da bade manipolirana ot razni Amerikanski MARIONETKI BRAVO PUTIN Amerikanskata DEMOKRAZIA UBIVA EVROPA EDNO MNOGO DOBRO ZAGLAVIE NA GRIGOR SIMOV PREVRASHAT NA V AFRO AZIATSKI KONTINENT I POVESHAVANETO NA BRUKSELSKO AMERIKANSKI RASIZAM SRESHU EVROPEIZITE NE ISKAME TAZI MENTE DEMOKRAZIA
20
5
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
В марша на "милионите" в 20-милионната Москва излязоха само 20000 човека,но нашите продажни "национални" телевизии лъжеха за над 100000 човека....Колко са национални можете сами да си направите извода - на всеки национален празник по тези така "национални" телевизии вървят турските сериали и нито дума за освобождението??????? НАЦИОНАЛНО-ТУРСКИ ТЕЛЕВИЗИИ....Нямам нищо против турските сериали,по-качественни са от латино,но да вървят на 3 март,6 септември и т.н. е направо подигравка с България!!
19
5
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Преди изборите предателите на своето отечество Навални,Немцов,Удальцов и др.подобни *** са били поканени от *** Клинтън в американското посолство за инструктаж за демонстрации,подривни действия и убийства!!!!!Но 70 % от руснаците са гласували за Путин и неговата партия,по-точно 74 %!Дори Путин отдели милиарди рубли за камери в изборните секции и дори аз следях как протичат изборите.Но Навални и компания крещяха за машинации,по заповед на Вашингтон,той им плати за това.
18
5
 
2
 
! Отговори
N преди 11 години
Rabota i hljab za vsi4ki!Dolu aparata na slujbite i voennite parasiti!
17
2
 
8
 
! Отговори
Альоша преди 11 години
Власт на милионите, а не на мелионерите!!
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русначе толкова си зле горкия , след някоя друга година ще ревеш , само и ние да не ревеме заедно с тебе
15
16
 
6
 
! Отговори
Северна Азия преди 11 години
Тия са още в крепостническото селячество
14
10
 
19
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
нека да стачкуват , глобите за нарушаване на обществения ред са вече как то следва за физическо лице от 250 евро до 8 хил евро ,за юридическо до 25 хил евро . отделно за нарушителите се въвежда общественно полезен труд до 200 часа ! опозиционерите нека пак да вкарват смут в държавата с пари от америка да им е честит новия закон ! законите са съобразени с европейските норми ))
13
8
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 11 години
Някоя седерушка, може ли да обясни, от къде безработната седерастка Собчак има 1,5 млн евро кеш пара в жилището си???
12
13
 
9
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Руснаците имат право също да живеят като хора. А такива, като "БАЧКАТОР" в Пазарджик на каторжни работи.
11
11
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Направо да ги товарят в самолета и в Сибир! На Колима да промиват злато и да ги ръфат комари като слугуват на ЦРУ!
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Долой герцега Де Маликорна!", това е от руски филм приказка "Град на майсторите". Днес за Русия е много актуален.
9
12
 
17
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Тези хора са педофили. Повечето са замесени в криминални престъпления. Мястото им е в затвора, в противен случай биха стопирали демократичните реформи в Русия с подгъзуване на атлантическия фашизъм.
8
8
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 11 години
Как ще се нарича "ПОХОД за МИЛИОНИТЕ (долари от департамента на сащ)", след като му конфискуват парите???. Може би, "Марш на седерушките" или най-обикновен "Гей-парад";-))
7
5
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
А ти кога се върна от там? :))
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да са вовнна сила но до ТАМ !, Всичко друго е умряло у тази държава факт !
5
8
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Не си ли е това работа на руснаците? Намаха ли наскоро избори и правото да решават сами кого да сложат начело на държавата си? Може пък на болшинството от руснаците да не им харесва да живеят като нас, разбирай - да ги управлява американският посланик!А ти 4 - анонимко, май само си чувал нещо за Хитлер, ама не си съвсем на ясно за какво става дума... хехе!
4
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спито такава тиква си , въобщо не можеш да разбереш че руснаците си отглеждат в момента един нов Хитлер
3
9
 
21
 
! Отговори
Спиро преди 11 години
Поход на милионите - 2-3 хил. тикви, само че по-кресливи от нормалните хора! Винаги кресльото се опитва с писъци да си придаде повече тежест. В 12 милионна Москва има 10-тина хил. такива кратуни, но Ройтерс, Франс Прес и Дойче Веле само тях виждат и им се привиждат като милиони.... мухаха!