Германска провинция обяснява как да бъдат разпознати неонацисти

Оказва се, че симпатизантите на Третия райх вече са по-дискретни
Обновена: 7 юли 2012 16:47 | 7 юли 2012 16:47,
68
Германска провинция обяснява как да бъдат разпознати неонацисти
Арест на заподозрян в неонацистка дейност в Германия. Снимка: Ройтерс

Германската провинция Бранденбург разпространява брошура с инструкции как да разпознават неонацистите, които искат да организират срещи. Това пише френският вестник Le Figaro, цитиран от БТА. Инструкцията от 20 страници е предназначена за 1 200 собствениците на хотели и на ресторанти.

От нея става ясно, че в последно време симпатизантите на Третия райх са по-дискретни. Те не носят вече кожените якета като на едновремешни пилоти, нито пилотски ботуши, предпочитат да се появяват с костюми и вратовръзки. Някои дори залагат на полицейската фуражка, като по този начин объркват още повече хората.

В инструкцията се посочва, че неонацистите носят определени маркови дрехи. Те предпочитат най-вече дрехите на марката Тор Щайнер, кръстена на германско божество.

Брошурата предупреждава, че когато не са в тесен кръг, неонацистите не се поздравяват с Heil Hitler, а носят дискретно бродирана на ревера си цифра 88. Осмата буква от латинската азбука е Н и така двете осмици заменят нацисткия поздрав.

В документа се посочва, че неонацистките групи, резервиращи заведения за срещите си, могат да бъдат разпознати и по датите за резервации. Те вече се спират на по-малко известни, но бележити за тях дати за разлика отпреди.

Доскоро те залагаха на 18 януари, когато е годишнината от обявяването на Райха през 1871 г., на 20 април - рождения ден на Хитлер, или 17 август, датата на смъртта на Рудолф Хес. Сега те предпочитат да правят резервации за 23 февруари, датата на смъртта на героя на национал-социализма Хорст Весел, или 15 септември, датата на публикуването на Нюрнбергските антисемитски укази.

Нищо неподозиращи хотелиери и ресторантьори, приютили под покрива на заведенията си неонацистки събирания, много често после са бойкотирани от обикновените клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
88 ВЕКИ ВЕКОВ.
37
4
 
26
 
! Отговори
????????? преди 11 години
А как да разпознаваме днешното зло-жидомасонската ***,че и те са тайни????
36
3
 
21
 
! Отговори
пружина преди 11 години
Историята за Германия ми прилича на пружина, която другите се опитват да свият под реалното и положение....докато тя така изплесне, че се разшири със удар. После пак се връща в нормалното си положение...и пак така.
35
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На немеца понятието за чистота - физическа, нравствена и духовна му е вродена.На немеца понятието градивност му е вродено.За немеца понятието търпимост е несвоиствено, въпреки неколкократните опити да му го пришият насила.(няма спор, че заради това последваха войни)Ето от там ще следва реакцията, винаги ще има хора или лидери които ще го защитават и това ще е национална кауза. Имената са без значение, има историческа необходимост от това.Немеца не може да допусне да работи, а кърлеж върху не
34
11
 
1
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Вие наистина сте доста злобни-толерастия,българин и т.н.Кой ви ги разказва тези приказки ве чревца ?
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да лишиш някои от собствената му история според мен.Като цяло след 200 години ще излзезе ,че нещата са били точно обратното.
32
1
 
7
 
! Отговори
до имигрант преди 11 години
А на тебе кой ти е казал, че волята на т.н. неонацисти е подражателство на Хитлер?
31
4
 
35
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Мисля, че немците също са се повредили и е добре да им помогнем. Да им изпратим лекарството - 1 000 000 *** са способни да излекуват от гибелната толерастия всеки един народ !!!
30
3
 
2
 
! Отговори
Ковалски преди 11 години
Има ли нужда да ви се смеем или друг път ?
29
0
 
4
 
! Отговори
до атила преди 11 години
на линка, който си поставил накрая могат да се намерят доста правописни грешки, както и доста синтактични грешки по кода и няколко ексепшъна, които са останали за всеобщ мониторинг ;д моля, коригирайте се
28
1
 
5
 
! Отговори
ss преди 11 години
atila q marsh kam nai-blizkiq psihodispanser :)
27
7
 
14
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: Зиг...Заг (номер 16)Нещо си се объркал май. Или не познаваш добре историята.Именно Хитлер е този, който се възхищава от "меча на исляма" и дори смята арабите за една от господарските раси! Гледал съм документални филми в които се ръкува и разговаря приятелски с мюфтията на Йерусалим Ал Хусейни! А да споменавам ли многобройните арабски СС дивизии? Ами босненската мюсюлманска СС дивизия "Ханджар"? Впрочем, ханджар в превод от арабски означава точно сабя или меч.
26
2
 
9
 
! Отговори
диктатура преди 11 години
върху мисълтавърху политиката на страната и пълен контрол, кукли в управлениетовърху икономиката и инициативитевърху чувството за национална идентичноствнушаване на чувство за вина върху младите хорастимулиране на етническата армада от имигранти- всичко това е било и се е случвало, и не води до нищо добро. Целият този "благоденстващ рай" стои върху една искра. Затова ги е толкова страх от другомислие.Да види себе си и страната си свободна е изкушаваща мисъл за германеца.
25
6
 
15
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
НИЙ ИДЕМЪ да сменим илюзиите с Волята за Съпротива. Ний идемъ воини на Свободата на българския най-свещен закон. Да възвестим на вси ЗАВЕТА Родов наш, на Дуло изначалния закон.Да вдигнем знамената святи, бойни със ЗНАЦИТЕ на нашите предци Да изметем от нашата родина Свята Юдо Хазарина зъл и низший расов враг.Ний идемъ с Танг- Ра наший древен Страшен, на Ариите Богът най-могъщ, С духовен меч предвождащ свойте славни орди, като Атила Кан ювигиБуреносен Смел!КАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
24
4
 
11
 
! Отговори
КК преди 11 години
Тия неонацистите дето отчаяно родолюбиво се борят срещу завладяването на Германия от чужденците и *** са отвратителни ренегати! Повечето са живяли в по чистата германска част и са израстнали и възпитани в условията на бившата демократична Германия !
23
2
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
по мустака и гадния акцент ;д за 3 години зад граница разпознавам около 10 европейски народа, 2 арабски, турци, евреи, няколко типа черни и няколко типа азиатци (по регион ;д). събрал съм експириънс, аве! Аве!
22
9
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Знамето високо! Редиците стегнете!СА марширува с твърда крачка.Другари, убити от Червения фронт и Реакциятанека духовете ви маршируват със нас.Освободете улиците за *** легиони,освободене улиците за щурмовака.Вече милиони гледат към свастиката пълни с надеждаденят на свободата и благоденствието настава.За последен път сигнал се чувсички сме готови за биткаскоро флаговете на Хитлер ще се веят над барикадитеробството скоро ще приключи.Знамето високо! Редиците стегнете!
21
6
 
22
 
! Отговори
елементарно преди 11 години
На това се казва "свобода и демокрация"! Дати лепнат някакво име, после да те преследват заради убежденията ти. По презумцията за невинност тези хора нищо лошо не са направили!? Защо са преследвани тогава? Защо някой си представя, че неговите лъжи и убеждения за историята трябва да проникват във всички глави и никой няма право на мислене и личен избор какво да чете, какво да харесва и с кой и кога да се среща?На това се казва диктатура.
20
2
 
3
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Силвия ,обрязана ли си или си или си законспирирана?
19
8
 
21
 
! Отговори
Германец преди 11 години
От третия път ще успеем!