Германия плаща обезщетения на евреите от бившия СССР, пострадали от Холокоста

80 000 жертви на нацизма ще получат 245 млн. евро
11 юли 2012 21:30, Елка Василева
52
Германия плаща обезщетения на евреите от бившия СССР, пострадали от Холокоста
Германският президент Йоахим Гаук в мемориала Яд Вашем. Снимка: архив, Reuters

Германия склони да изплати обезщетения на евреите от бившия Съветски съюз, пострадали от Холокоста. Това съобщи днес в. "Билд", който уточнява, че се позовава на споразумение в този смисъл между германското правителство и Конференцията по еврейските материални претенции срещу Германия, предаде ИТАР-ТАСС.

Според представител на организацията общият обем на еднократните плащания и пенсиите достига близо 245 милиона евро.

Еднократно ще бъдат изплатени по 2556 евро на човек. "Билд" нарича постигнатата договореност "исторически пробив".

На преговорите по този повод във Вашингтон е решено обезщетения да бъдат платени за 80 000 жертви на нацизма, повечето от които живеят в страните от бившия Съветски съюз. Досега те не отговаряха на критериите за получаване на пенсии и обезщетения, посочва еврейският седмичник "Тахлес".

Това е последната група хора, които до момента не са получавали никакви компенсации, е заявил според изданието Грег Шнайдер, изпълнителен директор на Конференцията по еврейските материални претенции срещу Германия. Досега плащанията от този род не обхващаха евреите в Украйна, Русия и други източноевропейски държави, нечленуващи в ЕС, уточнява "Тахлес“, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евреите са най-гнусната раса на света! Те са олицетворение на злото! Еврейската раса е призвана да работи срещу човечеството! За това тя трябва да се унищожи! Или ние или евреите! Евреите са истинските терористи! Евреите са Луцифер! Германия трябва отново да се възроди,да стегне младежта си и да воюва срещу световните заговорници,срещу злото! Победа над злото!Победа! Победа! Победа!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно защо цял ден виси тази зловония на номер 46 а никой от така безпрсистрастните журналисти на днес.бг не я изтрива , браво бе господа интересно ако беше писал че ще пикае на мавзолея на Ленин дали щеше да виси все още това нещо и да не се учудвате че германците са добре а вие сте зле е точно за това сте зле от мен да го знаете.
42
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 11 години
РЕКЕТ ! Абсолютен рекет !!! Ако един ден посетя Йерусалим, то ще е само за да уринирам върху стената на плача. Ако разполагах с власт, щях да изравня този град със земята !!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Кърджалиец преди 11 години
''Лошо е да загубиш война''
40
2
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
В дебелите книги пише че през ВСВ са били избити 6 милиона евреи. Обаче немците са избили около 30 милиона руснаци . Обаче за избитите руснаци не се говори, не се искат обезщетения ,не се правят трагедии макар че те са ПЕТ ПЪТИ повече от избитите евреи. Е всеки който има малко мозък в главата си може да си направи съответните изводи по въпроса.
39
0
 
1
 
! Отговори
do 42 преди 11 години
pasmina li , ami koga che raskarame *** ,*** i bylgarskite ibrikchii ot Bilgarija
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 39 преди да питаш първо вземи да попрочетеш неещо това в чалоготеката не става , Германия е платила достатъчно на руснаците , дори когато им изгониха войската след падането на Берлинската стена им построиха цели нови квартали в Русия за военнослужещите , бяха готови на всичко само и само да се разкара тази пасмина от земята им.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз искам обезщетение от ББ, защото хан Крум закла прапрапра....дядо ми, щото си пиел тайно винце.
36
1
 
2
 
! Отговори
pitam преди 11 години
a koga rusnazite che poluchat obezchetenia ot germanskite zverstva v bivchata SSSR ?
35
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
samo ot tozi slu4ai moje da razberete koi diktuva pravilata v sveta.
34
1
 
9
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Като се има предвид, че ВСВ е една голяма еврейска манипулация, не вижждам какво толкова са пострадали! Хитлер не е бил чак толкова ***, колкото го изкарват и има доста сериозни причини да ги подгони така...Дори по числата на затритите евреи доста се спори. Според сериозни учени едва ли са изтребени повече от един милион, ама цялата глобална медийна машина пак е тяхна, та *** доказвай и публикувай факти...
33
0
 
10
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
А ЗАЩО САМО ЕВРЕИТЕ ? ? ? А 3-те милиона виетнамци, които загинаха в резултат на Американската агресия във Виетнам ? И до днес има още 500 000 виетнамци, които боледуват от рак в резултат на третирането на огромни територии от виетнамската джунгла с химикала "Ейджънт Ориндж", с цел обезлистяване на джунглата за по-ефикасно унищожаване на виетнамските партизани.
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви чета коментарите се убеждавам че никога няма да стигнеме германците , ще си тънеме в балканското блато до края на света
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ястребче и на село нямаше евреи но в Израел развиха интензивно земеделие в пустината и доказаха , че с каквото се захванат го правят и то завидно добре
30
0
 
11
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
32 - *** професори ги има доста, но евреин миньор ... ей такова чудо не знам дали има!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEGAR PROFESOR I EVREIN MINYOR NEMA.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма срам тоя и малко достойнство да си тури това л.. на главата след всичко,което причиниха на германския народ.
27
1
 
10
 
! Отговори
Блонди преди 11 години
Германците са окупирани ,не знаем как може да са били манипулирани.Сега в ционистката държава да вземат пример да обезщетят етнически прогонените палестинци на които откраднаха земята и имуществото и на наследниците им,вече са няколко милиона в изгнание,време за Завръщане и обезщетение.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЗОР,ПОЗОР,ПОЗОР.Когато загинаха милиони руснаци,германците да плащат на ч...тите.Този жалък тип на снимката не е германец ,а предател на германската нация..Кога ще се изплатят обезщетения за Дрезден,Хамбург,Берлин,ХОЛОДОМОР,Хирошима,Нагазаки между другите.Само Господ като слезе ще изтрие *** и продажниците на човечеството,алчни,садистични богохулци.
25
0
 
13
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 11 години
...тоя ***-гаук,още малко и ще си направи харакири...много е жалък с тоя нисък поклон и с нелепата шапчица ! Сещам се и за гоце - и тоя червей,ходи там да се кланя....*** !!!