Сирия: 19 106 жертви за 16 месеца протести

Още един сирийски генерал дезертира в Турция
22 юли 2012 15:15,
73
Сирия: 19 106 жертви за 16 месеца протести
Снимка: Reuters

Сирийски генерал е преминал границата през изминалата нощ, търсейки убежище в Турция, с което дезертиралите сирийски генерали станаха 25, съобщи Франс прес.

От началото на бунта срещу режима на президента Башар ал Асад през март 2011 г. стотици сирийски военни избягаха в Турция, където бе сформирана Свободната сирийска армия.

Турция прие и около 45 000 бежанци от насилието в Сирия, настанени в лагери близо до границата.

Сирийският център за наблюдение на човешките права пък съобщи, че по последни данни, 19 106 души са загинали в Сирия за 16 месеца от началото на протестите.

От тях мнозинството са цивилни граждани - 13 296.

Според Рами Абдел Рахман, директор на центъра, 4861 сирийски войници, верни на Асад, и 949 дезертьори също са убити.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
34
 
! Отговори
tr преди 11 години
***, стига си спамил във форумите с тъпие си коментарчета, ами отивай да бачкаш. Псе краставо. Аре марш. Че иначе от къде ще събереш жълти стотинки за шише ракия
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 69 Ьц , прав си че се присламчиха към СССР за да ги въоръжава , но това си имаше и цена , национализацията , така че понятието социализъм си е напълно изпълнено със смисъл за тях и за Либия и за Ирак и за Сирия най-вече и за Йемен , има си конкретни признаци по които се обозначава принадлежността на дадена страна към начи на функциониране на икономиката и повярвай за тези страни тя беше социалистическа преимуществено , а управлението авторитарно като у нас преди 10/11 , виж Египет не беше та
55
1
 
32
 
! Отговори
Ъц... преди 11 години
До 69------Ще трябва да ВИ разочаровам, но в арабския манталитет понятия, като социализъм,комунизъм и демокрация(още по-малко пък либерализъм) няма! Повярвайте борбата се води между светски диктатури и ислямски фундаментализъм(между другото "Братята мюсулмани" са британско творение 1928г.)Арабския свят "приема" тъй наречената идея за социализъм след разгрома си от Израел (и то неведнъж)в замяна на защитата и въоражението, което им предлага безвъзмездно СССР и в противовест на САЩ, които пък застават зад Израел. В крайна сметка, цялото "театро" е борба за влияние в Близкия Изток между СССР и САЩ, и идеологията в случея няма нищо общо.
54
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 67 ето ти да се информираш " Арабската Социалистическа Партия БААС, първоначално известна като "Партия за арабско възраждане", е основана в сирийската столица Дамаск в началото на 40-те години на миналия век. "Те за това иде реч , за това и Москва и Пекин ги подкрепят , този режим е резултат от износа на Революция който осъществяваше навремето СССР
53
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 67 защо ти не знаеш ли че в Сирия партията БААС е социалистическа , че там както и в Ирак и в Либия и в Йемен се опитваха да правят арабски социализъм , на времето при Насър и Египет беше тръгнал натам , после при Ануар Садат и Хосни Мубарак нещата се обърнаха , но отидоха в другата крайност и за това избухна Революцията в Египет, но независимо че беше съюзник на САЩ и в относително добри отношения с Израел , Мубарак си отиде , но сега руснаците не изпускат ситуацията и ще я държат до послед
52
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера много ясно го каза едни спеиалист по телевизията , целият проблем е , че руснаците имат база там и не искат режима на Асад да падне защото е твърде вероятно следващите управляващи да ги изгонят , най любезно разбира се , за това процесът на смяна на режима там ще бъде труден и с много жертви , винаги когато се се намесвала Москва е имало много жертви и защото знам че веднага ще гракнете щедопълня че няма по разрушен град от Грозни след ВСВ и по поголовно изтребвани хора от там.
51
1
 
36
 
! Отговори
Ъц... преди 11 години
До 66---За какъв комунизъм или демокрация говориш в арабския свят, бе младежо. Такова животно при арабите няма!)))Там вирее или СВЕТСКА ДИКТАТУРА или ШИРИАТ! Вие кое от двете бихте избрали, като страничен наблюдател. И моля ви, стига с тези клишета като "демократичен избор". Жалко, но ще трябва да ви разочаровам - и такова животно "нема", други правят избора вместо вас и ви позволяват да си мислите, че вие сте го сторили... дори и тук, в меката на "на демокрацията" - САЩ - е така.
50
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Електората не бсп въздиша по последния диктатор в близкия изток ахх колко е жалко да си ***!
49
0
 
34
 
! Отговори
До 62 от 61 преди 11 години
Явно не си разбрал - преведох няколко израза, с които описват ситуацията в Сирия - така както реално се превеждат и така както Днес ги превеждат за сравнение. Разбира се не са обект на авторско право, защото бяха едва ли не единични думи или словосъчетания - все едно някой да сложи авторско право върху целия език. Изтриха ги. За проба преведох по същия начин 2 много интуитивни думи - мама и тате. Тях не ги изтриха - значи преводите на единични думи по принцип не са забранени. Ето цензурата.
48
2
 
38
 
! Отговори
Стан преди 11 години
От 18 млн. население 45 хил. са избягали от режима. Останалите май си го харесват.... ама кой ги пита?!
47
4
 
42
 
! Отговори
сфж преди 11 години
успех на Башар Асад и нека не се предава!
46
1
 
32
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
Освен това в предишен пост преведох няколко израза и думи от английски, само че на военна тематика. Сега ще преведа още по същия начин: Mom - мама. Dad - татко. Да видим дали ще ги изтрият. Би трябвало ако измисленото им правило, което го няма в правилата, е същото. Ако не изтрият този пост си противоречат и извода е само един - трие се неудобна информация.
45
1
 
34
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
Сложих линк към собствените им правила - същият който излиза когато изтрият някои пост и те пак го изтриха, явно по инерция. Явно не са ги чели!!!!
44
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси, как е възможно поклонници на Путин да реват срещу цензурата?
43
0
 
39
 
! Отговори
Или преди 11 години
Или сега ще ми изтриете 57 задето цитирам собствените ви правила - смешници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вашата работа като журналисти е да информирате обществото за това което се случва, а не да го манипулирате. Забравихте ли? Страх ви е, че ще ви уволнят ли? Или няма да направите кариера, ако сте безпристрастни? Както се вижда войната стигна вече и в България. Хората трябва да знаят реално какво се случва, а не някакви измислици или тълкувания.
42
1
 
35
 
! Отговори
Ок преди 11 години
Изразите в 53 пост са от британската и американската преса. Да не кажат някои, че съм *** дето цитира от руски източници и т.н.
41
3
 
33
 
! Отговори
Дори на запад преди 11 години
Информационното затъмнение не е чак такова. Тъй като явно не мога да цитирам тези новини в по-долния пост съм превел някои често използвани изрази, които няма как да нарушават авторското право понеже се използват буквално то всички. Те обаче помагат да се разбере общото настроение по въпроса:
40
2
 
40
 
! Отговори
Хъмн преди 11 години
И още нещо - да напомня - цензурата ви е жестока. Обикновено когато се опитам да напиша името на медията на вашите колеги от SANA, веднага това се изтрива. Когато обаче напиша CNN примерно - няма проблем. Давайте и двете гледни точки на хората, нека те си преценят сами.
39
0
 
36
 
! Отговори
оххх Днес преди 11 години
Не се излагайте моля ви. Ставате като БТВ вече. Цитирайте си източника поне, щото то е ясно, че тия новини ги преписвате от други медии, ама като говорите измислици и лъжи и пишете явно манипулативна информация, поне пишете реалния източник. Примерно CNN. Щото примерно която и да е не Западна медия казва съвсем друго. Друго казват и в SANA.
38
12
 
33
 
! Отговори
KOSIO преди 11 години
Щом офицерите му дезертират на асад пишете го бегал до месец. Русия загуби още една от позициите си в близкия изток дори без пряка намеса на американски военни. какъв провал за рускат външна политика.