Обвиненият за масовото убийство в Колорадо се яви пред съда

Джеймс Холмс беше с боядисана огненочервена коса
Обновена: 23 юли 2012 21:11 | 23 юли 2012 21:10, Елка Василева
36
Обвиненият за масовото убийство в Колорадо се яви пред съда
Джеймс Холмс в съда. Снимка: Reuters

Двайсет и четири годишният американец Джеймс Холмс, обвинен в убийството на 12 души в киносалон в Колорадо миналия петък, се яви днес пред съда с червена затворническа униформа и боядисана огненочервена коса, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Докато съдията четеше съдебните документи, младият мъж гледаше надолу и клатеше глава, посочва АФП. Обвиненията ще му бъдат предявени официално на 30 юли. На Холмс е назначен служебен защитник.

Още по темата

Той е обвинен, че е убил 12 души и е ранил 58 в препълнения киносалон в предградието на Денвър - Орора, на среднощната премиера на новия филм за Батман "Черният рицар: възраждането".

Повечето жертви са на възраст между 20 и 30 години, най-възрастният - на 51, убито е и шестгодишно момиченце.

Прокурорката от Колорадо по делото срещу Холмс заяви, че преди да се вземе решение за евентуално искане на смъртна присъда, ще минат месеци, а процесът срещу Холмс ще започне не по-рано от година, посочва Асошиейтед прес. Тя каза, че ще реши дали да иска смъртно наказание, след като се консултира с пострадалите и с близките на убитите. Решението трябва да се вземе до 60 дни след предявяването на обвиненията в съда, каза областният прокурор на Арапахо Керъл Чеймбърс, цитирана от Ройтерс, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този кога го арестуваха, кога успяха да го вкарат в съда, че чак ще успеят след 7 дни да го осъдят. Тоя ако беше тук в България, поне 3 години щяха да се влачат дела, доказателства, свидетели и ненам си какво още........
30
1
 
8
 
! Отговори
Веско преди 11 години
Хората трябва да са по загрижени един за друг и да си помагат поне малко.На този вече е късно да му се помогне, както и на пострадалите семейства :(
29
5
 
2
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Хайде Ганчовци, ваш ред е.
28
5
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Циониозма не е нищо повече от нашите БРЦК (в Гюргево и Букурещ ) или ВМРО .
27
2
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
"И се опитвам да направя връзка с "масовото убийство в Колорадо" с подобни в Русия, но не можах"Щото те мързи да си рамърдаш пипето.В Русия няма легален достъп до огнестрелно оръжие. В САЩ има 500 млн. броя леко оръжие в населението. Човекът си е поръчал хиляди пълнители... по пощата!Ако обаче вземеш убийства с нож, Русия бие яко, както и по пиянски убийства, катастрофи, болести и... каквото се сетиш... Затова дават пример с Русия, сега разбра ли?
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е поредната контролирана случка, която има скрити цели за властта. Голяма работа, че убиха няколко обикновени американци. Човвешкият живот не струва пукната пара, само интересите на властта.
25
7
 
14
 
! Отговори
Калина преди 11 години
типичен хамерикански мизиръбъл.
24
5
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Имат още много- не само един, двама.Повярвай ми.
23
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прилича на алколизирал се руснак!
22
6
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Ти заявяваш ли сериозно,че в Русия няма убийци? Дали масови,серийни,единични и т.н.? Какво е значението,когато се отнема човешки живот. И ти разсъждаваш като кучето на Павлов,съжалявам.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Русия е достаъчен да се посочи само Чикатило! Над 50 жертви, повечето от които ядени! Имат още двама -трима такива!
20
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТАКА изглеждат повечето хамериканци а ние нали се стремим към тях
19
4
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Делото ще завърши така--Близките на загиналите ще спечелят решението--а то е --Джеймс Холмс да доизиграе докрай ролята на Жокера и както е известно в края на филма Батман го убива с 380 волта ток --Доброто побеждава злото-- Така филма ще стане автентичен и много касов -- хахахахаахах--моля любителите на кинопрожекцията Батман срещу Червеното зло---да носят бронежилетки )
18
4
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Защото номер 10 написа(не ти;-)) "Ако знаеш колко ненормални убийци има в комунистическа Русия, какво ще кажеш за Русия,а?". И се опитвам да направя връзка с "масовото убийство в Колорадо" с подобни в Русия, но не можах, а очаквах номер 10 да посочи някое. И защо номер 10(не ти;-)) трябва да дава пример точно с Русия, а не с Норвегия(да речем)?
17
1
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Защо приемаш,че само публичните убийства са убийства? Разсъждаваш като кучето на Павлов.
16
4
 
5
 
! Отговори
4oko преди 11 години
НЕВИНЕН!!!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време беше популярен израза `грешка на природата`...сега как му викат?
14
2
 
5
 
! Отговори
Medikamentoza преди 11 години
Ako poglednete reportaj e iasno che sa go nadrusali. Vijte mu zenicite. Neadekvaten e otkydeto i da se pogledne. A sydiata ne otgovori na vypros na *** dali podsydimiat e pod vyzdeistvieto na medikamenti....Che e ***, *** e, ama shto za fars na pravosydie e tova!
13
5
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
Очаквах номер 10 да даде пример, как психар представящ се като фон Ротбар избива балерини в Русия(комунистическа или не) по време на представянето на "Лебедово езеро". Кой отрича добрия стандарт на живот, на богаташи в Сащ?
12
4
 
7
 
! Отговори
! преди 11 години
Какво е това надрусано- напушено, преиграло на компютърни игри и нагледало се на матриците по филмите, опулено с едното око нагоре, а друго надолу "лице" на снимката?! Явно е одурманен от американската мечта щастлив индивид, неуспял да преживее това щастие- ужас! За този бая лудници ще се сбият, жалко, че преди това е успял да затрие толкова хора.