В Белгия не се води следствие, свързано с атентата в Бургас

Няма материално доказателство за връзка на атентатора с Белгия
Обновена: 27 юли 2012 09:57 | 27 юли 2012 09:49, Елка Василева
5
В Белгия не се води следствие, свързано с атентата в Бургас
Засега българските власти не са потърсили белгийските си колеги за атентата в Бургас. Снимка: Reuters

В Белгия засега не се води следствие, свързано с атентата в Бургас, съобщи вестник "Дерниер йор", като се позова на говорителя на федералната прокуратура Лив Пеленс.

Изданието отбелязва, че в България една от разпространяваните от медиите версии е, че камикадзето е бил белгиец. Пеленс уточнява, че засега българските власти не са потърсили белгийските си колеги, но това би могло да стане във всеки момент.

Още по темата

Говорителят допълва, че белгийската прокуратура не е информирана от българската страна за възможен белгийски произход на нападателя. Според източник от белгийските разузнавателни служби, цитиран от вестник "Соар" и запознат със случая, "няма материално доказателство за връзка на атентатора с Белгия". Този
източник отрича твърденията, съдържащи се в публикации в България, че такава връзка вече е открита. Той уточнява, че белгийските служби, както и колегите им от останалите франкофонски държави, остават нащрек по повод сведенията, че атентаторът е говорил английски с френски акцент.

"Соар" припомня, че през 2010 г. в Копенхаген по повод лек взрив в хотел бе задържан ранен 24-годишен чеченец, който живее в Белгия. Тогава сапьори отстраниха от тялото му колан с експлозиви, които той имал намерение да взриви в редакция на местен вестник по повод публикуването на карикатури на пророка Мохамед, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ай преди 11 години
Приятелските служби правят мръсно на нашите.Всичко се обърка ,след като цялата планета работи за спец.службите ,Президента и Правителството на държавата България.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо са се объркали тези белгийци. Вчера единия *** каза, че щялата планета разследва случая. На кого да вярваме сега?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в Тамбукту? Има ли следствие? Но поддържаме партньорски връзки с островитяните, нали?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убеден съм че и в Австралия несе води такова разследване