Франция чака 700 млн. евро от глоби на шофьори

Санкциите са за превишена скорост
11 авг 2012 14:30,
18
Франция чака 700 млн. евро от глоби на шофьори
През 2011 г. френските власти са събрали 639 млн. евро от глоби за превишена скорост. Снимка: Reuters

В държавния бюджет на Франция тази година ще постъпят близо 700 млн. евро от глоби на шофьори за превишена скорост, съобщи френската пътна полиция, предаде ИТАР-ТАСС.

Според Националната агенция за автоматично проследяване на нарушенията на правилника за движение по пътищата тази рекордна сума се е натрупала вследствие на увеличаването на броя на радарите, които регистрират превишената скорост на автомобилите.

От януари до юни т.г. общият обем на наложените глоби за превишена скорост, регистрирана автоматично, възлиза на 324 млн. евро.

Като се отчита интензивността на автомобилния трафик през различните сезони на годината, до края на 2012 г. се очаква общата сума на тези глоби да доближи границата от 700 млн. евро, се казва в съобщението на агенцията.

През 2011 г. френските власти са събрали 639 млн. евро от глоби за превишена скорост, докато през 2007 г. размерът им е бил 362 млн. евро общо.

През 2011 г. във Франция е имало 3700 автоматични радара, а до края на тази година броят им ще нарасне до 4100, съобщиха от министерството на вътрешните работи. По данни на ведомството през 2011 г. във Франция са загинали 3970 човека при автомобилни катастрофи. През 2001 г. броят им е бил 8200, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
TTT преди 11 години
Егати джигитите! Тия са си в перманентна гражданска война! КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ФРАНЦУЗИТЕ?!!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали с глобите се купуват нови техники и те са срещу нас. КАТ кой глобява? Полицейщина ... нямат право да те снимат!!! Да си ги заврът в г... камерите.
13
1
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Да бе, затова в градовете през 5 метра легнал полицай - пълно малоумие..
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба*ти демокрацията , всичко е насочено изцяло срещу обикновеният човек. Това си е полицеищина а не демокрация , за свобода пък изобщо не можем да говорим.
11
0
 
14
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Когато пътният полицай изпълнява задълженията си в обсега на камера, която НЕ МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРА и той знае това, рушветите ще изчезнат. Превишението на правата - също. Всяка необозначена стоянка на ПП да се счита незаконна и наложените наказания там да са нищожни. Така ще изчезнат "хранилките", а полицаите няма да се крият като лисугери в храстите. Такава "горска пътна полиция" има само в България. КОМУ Е ИЗГОДНО ТЯ ДА СЪЩЕСТВУВА? Кой толерира това положение?
10
1
 
10
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Най-често при по-сериозно ПТП на мястото се поставя знак за ограничение на скоростта и проблемът е решен. Ако всеки пътен полицай отговаря за определен участък от пътя и заплатата му зависи от броя на ПТП в този участък, сигнализацията ще е отлична, състоянието на пътя - също, а полицаят ще се намира на уязвимите места да предупреждава водачите. В Гърция преди всяка камера имаясно предупреждение. Нека у нас местата на патрулите, ако не са означени съгласно ЗДвП, поне да са в обсега на камери.
9
0
 
9
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Пътна полиция е всичко друго, но не и пътна полиция. Освен функции на КАТ /контрол на автомоб. транспорт/, тя има много други задължения. Най-главното е ПРЕВЕНЦИЯТА. Освен да се крият в храстите и да дебнат с бинокли, радари и камери как да изкарат "сухото", има ли случай да се предупреждават водачите за възможни опасности, или да се пращат предписания до ДА "Пътна инфраструктура" за отстраняване на неизправности по пътя. Може ли да се налага глоба за случайно изгоряла крушка в слънчев ден?
8
2
 
14
 
! Отговори
Реципрочност преди 11 години
" Франция чака 700 млн. евро от глоби на шофьори "В България се очаква същият обем глоби и то само "за не управление без вкл. фарове през деня"
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗИ СА МНОГО НАЗАД С МАТРЕАЛА. ДА ОБМЕНЯТ ОПИТ С НАШИТЕ ДА ИМ КАЖАТ КАК СЕ ПРАВЯТ МИЛИОНИ. САМО ОТ АКЦИЗА НА ГОРИВАТА ПРАВЯТ ТРОЙНА ПЕЧАЛБА. А ЗА ДРУГИТЕ ЕКСТРИ ДА НЕ ГОВОРИМЕ. ТАКА ЧЕ СЪС ТЕХНИТЕ МИЛИОНИ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ПО ЕДНА НОСТНА КЪРПИЧКА.
6
1
 
17
 
! Отговори
lll преди 11 години
Лелееееее гледайте само какво става! 639 милиона евро на година делено на 3700 радар-камери прави средно по 172 702 евро на камера глоби. Смятайте една таква камера се изплаща само в рамките на 2-3-4 месеца.Само в нашата мила родина държим все още глупавите фуражки на пътя, вместо да ги впрегнат да свършат някоя полезна работа!
5
0
 
14
 
! Отговори
iKoko преди 11 години
наще пък ще съберът поне 600 мил. рушвети от пропускане на глоби за висока скорост... просто нямам думи колко доходно ще стане да си полицай с новия закон... чак страх ме фашта да си помисля за ква корупция ще иде реч...
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мрънкате и днес :)
3
1
 
17
 
! Отговори
шоферче преди 11 години
Мдаа, тук е същото, макар и леко неопределено- камери ли да са, фарове ли, други "опасни нарушения"! Важното е човек да се усети - кога да излезе от играта....
2
8
 
35
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Тук ще са от неизползвани светлини при ярко слънце и празни водни резервоари за чистачките .ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ СА ***
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в България чакаме милиони, само че присъди за шофьори, убили някого на пътя ....