Гърция да продължава с болезнените реформи

Меркел и Оланд не коментираха исканата отсрочка от Самарас
Обновена: 23 авг 2012 21:35 | 23 авг 2012 21:30,
36
Гърция да продължава с болезнените реформи
Предстоят съдбовни срещи на гръцкия президент с Меркел и Оланд Снимка: Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд настояват Гърция да продължи с болезнените реформи в своята икономика, които са й необходими, за да остане в еврозоната, предаде Асошиейтед прес.

Срещата на Меркел и Оланд е подготовка за предстоящите им разговори с гръцкия премиер Андонис Самарас, който утре ще е в Берлин, а в събота - в Париж.

Меркел заяви, че е важно всеки да изпълнява поетите задължения. Тя добави, че "ще окуражи Гърция" да върви неотклонно по пътя на реформите. Германия ще изчака доклада на "тройката" - ЕС, Централната европейска банка и МВФ, преди да вземе каквото и да било ново решение за оказване на помощ на Гърция.

Оланд подчерта, че той иска Гърция да остане член на еврозоната и добави, че само от Атина зависи "да бъдат направени абсолютно необходимите усилия", за да се гарантира това.
 
В кратки изявления пред журналисти след срещата си Меркел и Оланд не споменаха намеренията на Гърция да поиска повече време за извършване на реформите и съкращаване на разходите.

БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ТЕ КВО ЛАПАХА ПАРИТЕ ПО плана маршал и сега всичко свърши . няма пари .
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гръчка ,да ми ми издуха РИФОРМАТА !!!! .
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Меркози си отиде и дойде МЕРКОЛАНД в ролята на новия диктатор на ЕС! Но по по принцип това няма значение защото така или иначе "международните кредитори" на Гърция ще пият студената водичка а от там и доста народ на запад ще гризне дръвцето много ЯКО!И тогава ще се намеси Китай и ще приватизира някой части от европейската икономика! Междувременно в бг. Бат Бойко ще открие 2.56 километра нова бойкострала няколко частни фирми и 15 нови мола, а мурополит Николай ще заклейми грубия секс.
4
2
 
22
 
! Отговори
ами преди 11 години
Никакви реформи не правят гърците!Живеят си и реват за още пари!Аман вече от тях! А ние къде сме?Ама нас никой не ни брои за хора!!!
3
2
 
34
 
! Отговори
до Европа преди 11 години
Стига с тази Гърция, не виждате ли, че българите са в плачевно положение? Гърците ядоха, пиха и си живяха царски и сега като им намалиха заплатите и пенсиите с по стотина евро и вече за тях една ли не е настъпил края на света. Я да дойдат в БЪЛГАРИЯ И ДА ВИДЯТ ЧУДО НА ЧУДЕСАТА, как българина с техния доход за една седмица изкарва цял месец. Мисля, че прекалено много внимание им се отдели незаслужено.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3: Крава. крава. ама ако не беше нейното мляко.. до сега Гърците да са умрели от глад....
1
5
 
26
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
На ви демокрация! Гърците си живуркат Германия и Европа им плащат! А какво ще стане като фалира и Испания!?