Дисциплинарно наказание за американски войници, изгорили Корана

Меката санкция може да не удовлетвори афганистанците
Обновена: 28 авг 2012 14:39 | 28 авг 2012 14:39, Елка Василева
50
Дисциплинарно наказание за американски войници, изгорили Корана
Американската армия наложи дисциплинарно наказание на войници, изгорили Корана и уринирали върху мъртъв талибан. Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили са наказали дисциплинарно войници за два инцидента, които предизвикаха гняв в Афганистан по-рано тази година. Единият е видеозапис, показващ как морски пехотинци уринират върху трупове, а другият включва изгаряне на Корана, предаде Ройтерс.

Наказанията са административни и могат да включват порицание, понижаване в чин и лишаване от заплащане. Нито едно от деянията не доведе до повдигане на съдебни обвинения обаче, а това може да не удовлетвори исканията на афганистанците за справедливост.

Афганистанският президент Хамид Карзай заклейми действията на морските пехотинци във видеозаписа като нечовешки и първоначално поиска публичен процес за войниците, изгорили Корана.

Командването на морската пехота обяви, че трима морски пехотинци са пледирали виновни по обвиненията, свързани с видеозаписа, включително за уриниране върху тялото на мъртъв талибански войник. Самоличността на пехотинците не се разкрива. Дисциплинарни мерки срещу други войници може да бъдат обявени на по-късна дата, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Как ли текат мислита в главата на *** като теб?
21
3
 
3
 
! Отговори
до християнин преди 11 години
Като гледам теб и се чудя за какви хора е християнството. Аз също съм християнин, но хорица като теб будят в мен съжаление. Християните измислят тероризма. Християните първи започват "свещена война". Християните горят книги, не мюсюлманите. Християните изтребват цели народи, християните научават индианците как да скалпират и християни изгарят Джордано Бруно. Християни като теб. Ако беше мюсюлманин щеше да си същия фанатик, просто щеше да си от другата страна. За такива като теб няма значение.
20
4
 
1
 
! Отговори
до-20 преди 11 години
ако може да намериш история за училищата от шестдесете години раздела за османската история започваше със заглавие ,,великата османска империя"
19
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ISLQMAT E NAI NOVATA I NAI FAL6IVATA I 4OVEKONENAVISTNA RELIGIQ NA ZEMQTA MOXAMED BIL NA LUNATA .NQMA GO TAM SNIMAXA Q I BQXA TAM USA I RUSIQ XAXAXA
18
3
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
16-на ден по един ако са секли за толкова години нямало един да остане. това беше политика на бкп и кпсс. разрови в книгите издадени до 1930г. ,имаш и интернет има много други материали за четене там се говори за съвсем други отношение и др неща.чети материали от македонци, сърби,руснаси от бившите руски републики даже и от турци.тогава нещата няма да ги виждаш в черно.
17
4
 
8
 
! Отговори
до х преди 11 години
Недопустимо е да се лансира версията за някакво величие на Османската империя, доколкото ятаганът е носител на това величие. Друго би било, ако можеха да представят на света поне един Сократ или Нютон, Галилей, Леонардо или Коперник. Пък те не могат, въпреки огромните си завоевания като територия и население. ПОГОЛОВНА ПРОСТОТИЯ - наложена насила на всички.
16
5
 
4
 
! Отговори
Християнин преди 11 години
Исляма е гнусна и *** религия, предназначена за *** които не могат да мислят !
15
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или б у рка надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 51 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
14
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Oтнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!
13
3
 
2
 
! Отговори
до x преди 11 години
и аз ако съсека главата ти и тази на жена ти, да видим дали сина ти ще разцъфне и върже в живота
12
7
 
1
 
! Отговори
2 преди 11 години
като бях в чужбина обиждах се като ме наричат българин.като чета коментарите мисля че съм бил прав.*** ако ме нарекат няма да ми е толкова тежко.*** нямат таково отношение към различните.изглежда които драскат тук са от по долното племе на българите,нали сте обединени с хората на аспарух.
11
5
 
5
 
! Отговори
морски преди 11 години
Изгорили корана,уринирали върху няколко талибани,избили 300-400 хиляди невинни и накрая ,,извинете''ние ги порицахме.Великата демократична американска армия!!!!!
10
6
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
До Анонимен10-от1878 година насам българия е свободна.защо от тогава до сега тази страна няма разцвет, османската империя е била велика сила а българия продължава да ближе задниците на великите сили и все неможе да стигне разцвет. чети ,,достоевски за българия" как може толкова години все да има някой виновен за нашата съдба.явно това е в бълг.манталитет,защото и на бойко мандата е вече на свършване все му са виновни правителствата на дем. преход,най добре сме като прасе в тиня.не щеме зл.кафез
9
6
 
4
 
! Отговори
Будали преди 11 години
Я стига със тези турци сте се оправдавали ,та нали сега ва виждаме какво представлявате като народ.На вас това ви трябва някой да ва води за носа ,иначе сте гола вода . Славейков добре е описал своя народ "ТОВА НЕ Е НАРОД А СТАДО ***" Когато спрете да се оправдавате със този и онзи тогава ще се оправите .Сега кой ви унищожава църквите и ги обира да не са турците пак ама,че сте нещастници.
8
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Я си помисли пак. Под турско руснаците горяли.... Турците са изгорили и книги, и манастири, и хора...
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нацистите и комунистите са царе в тази област ,а забравих и мюсулманите , нали са запалили александрийската библиотека , май същото са вършели и на времето руснаците унищожавяйки старославянската ни книжнина след падането ни под турско , те и гърците много са се постарали.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изгориш ли книга, автоматично се връщаш 8000 години назад, когато още не е имало книги.
5
9
 
3
 
! Отговори
до 2 анонимния преди 11 години
ако се изгори библията пак ли ще кажеш ,че е само книга - нито един мюслюманин не би изгорял библията ,от християните по-големи варвари няма
4
5
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Всъщност най-голямата глупост създавана някога е сторена от баща ти.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да твърдиш че горенето на книга "не е нищо особено" означава че си пълен, непоправим ***. Означава че си *** на всички ***, означава че си скапан ***, означава че си безподобен необразован ***, означава че нямаш никакъв шанс в живота, че си аутсайдер, *** и разбира се, означава че никога не си чел "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри. Понякога се учудвам какви уникални *** обикалят из пространството. *** които не знаят че дължат всичко на писаното знание.