Армения прекрати дипломатически отношения с Унгария

Будапеща депортира офицер, убил арменски военен в родината му
31 авг 2012 21:57,
56
Армения прекрати дипломатически отношения с Унгария
Президентът на Армения Серж Саркисян. Снимка: Reuters

Армения прекратява дипломатическите си отношения с Унгария, съобщи президентът на Армения Серж Саркисян.

Причина за дипломатическия разрив е, че Будапеща депортира ажербайджански офицер, осъден за убийството на арменски военен.

Азербайджанският офицер, лейтенант Рамил Сафаров, който бе осъден на доживотен затвор за убийството на лейтенант Гуркен Маркарян през 2006 г. в Будапеща, днес бил върнат в Азербайджан, където незабавно бил амнистиран и освободен въпреки предварителните уверения от страна на Баку, че няма да предприеме такава стъпка.

Убийството било извършено по време, когато и двамата лейтенанти били на курс по английски език по линия на НАТО в унгарската столица.

В отговор на решението на Унгария да депортира азербайджанския офицер Саркисян обяви, че неговата страна "прекратява дипломатическите и официалните си отношения с Унгария".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
нвр преди 11 години
Да живее Армения!
47
0
 
0
 
! Отговори
bmx преди 11 години
Ислям ли е - не ми го хвали и не защитавайте мюсюлмани! Ислямът към който принадлежат и азерите/Азербайджан/ е много жестока и агресивна религия. Арменците са си патили години наред /като българите/ от турци и азербайджанци само защото са християни и си държат на християнската вяра.Долното рязано *** си е направо ислямски фундаменталист. Трябва да подкрепяме арменците , те са много изстрадал народ, като българите. Но за разлика от българите те са сплотени и не са дупедавци на турци и мюсюлман
46
5
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Защо ние не прекъснем дипламатическите си отношения с изсраел и сащ? За 20 години ни намалиха с 1/3, без война. Със Сърбия воюваха, но това е нищо пред нашия геноцид. Защото нямаме български правителства! Ами да ги избиваме тези окупационни ***!
45
1
 
3
 
! Отговори
а преди 11 години
до 51. DOMUZ е баща ти, а ти си малкият и невъзпитан, а и доста злобен DOMUZ.
44
6
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
DOMUZ, имаш все пак напредък, от "а" си преминал на числа, може би не знаеш българската азбука ??? Да ти повтарям, че си досаден с правописа си, мисля, че е достатъчно. Има и по-интересни неща на този свят от това да отговаряш на неграмотен и не знаещ какво да прави с времето си дете. ALLAHU AKBAR !!! ALLAHU AKBAR !!!
43
6
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Евалла на Армения. Азърите са долни туски ***.
42
4
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
DOMUZ, DOMUZ, направо чупиш глупомера. ALLAHU AKBAR е необходимо за някои за растежа им.
41
5
 
12
 
! Отговори
до 44 и 45 преди 11 години
DOMUZ си ти, DOMUZ. Дали си турчин или не, въобще не ме интересува на какво се правиш. Важно е как се представяш. А определено в постингите си се засягаш на тема турци и мюсулмани. Даже засегнат търсиш помощ и съдействие от други, например администраторите. Това също е невинна дребнавост. Най-отвратителното и нетърпимо в твоите появявания са, неистовите ти напъни да демонстрираш компетентност, а всъщност истината е, че демонстрираш ограниченост във фактите си, да не говорим за тълкуването им. От нервността, която демонстрираш пък, проличава как си научил няколко дежурни изречения, които си ги ръсиш без да обръщаш внимание на отговорите на опонентите си. Повече ми прилича че копираш факти и разсъждения от "Наръчник на турския агитатор". И към всичко това като добавиш и неграмотните си, пълни с правописни грешки постинги, ставаш просто досаден. Българин няма да направи толкова много правописни грешки. Но, в края на краищата, ти си имаш правото да пишеш каквото и както си искаш, аз пък имам правото да се смея на това, което си искам. Добре си започнал от "а", да видим дали ще стигнеш до "я". Дотогава ALLAHU AKBAR !
40
10
 
7
 
! Отговори
а преди 11 години
До 33. DOMUZ ще наричаш баща си тъпо и неграмотно хулиганче. Не съм турчин и не защитавам турците, а твърдя, че арменците не са ангелчета. Казвам го от опит.
39
7
 
17
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Изпуснал си да споменеш, че *** е взел брадвата и го е посякъл през нощта, когато арменецът е спял.
38
7
 
13
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
А това, че унгарците са го осъдили азера на доживотен затвор без право на помилване първите 30 години, и след това са го депортирали в азеристан за да бъде веднага помилван от азерския президент, пак типично за региона ли е ? Азерите - както и да е, но унгарците ?
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И двамата са деца на жертви от конфликта в Нагорни Карабах. Това е провокирало сбиване между тях. Арменеца набил азера, а *** да не му остане длъжен взел брадвата от противопожарния комплект и го посякъл. Типично за региона.
36
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно унгарците са си плюли на физиономиите и са се продали за азерският газ.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До муспиМ МУНЧОООООООО - нито Армения нито Азербайджан са натовски държави.Мо кой да чете!
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До муспиНАТО се намесило-убиецът е задържан,осъден,лежи 6 години в затвора.Оттам насетне НАТО няма юрисдикция върху случая.Ясно?
33
6
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Арменците са симити, а азербайджанците турци - това е дъното на света. А защо НАТО не се намеси, когато натовски офицер е убит от друг натовски офицер?!
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕСПЕКТ АРМЕНИЯ!
31
2
 
13
 
! Отговори
Ростислав преди 11 години
До АнонименАбсолютно съгласен! Мисля, че няма какво повече да се напише по тази тема.
30
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познавам много арменци. Те са малък, но горд народ. Само с Грузия имат християнска граница. Всичко останало около тях е мюсюлмани. Първата държава в Европа, която приема християнството за официална религия. От тогава ревностно пазят честта и рода си. При тях няма това- онова. Съвсем нормална е тази реакция. Така доказват, че един човешки живот е по ценен от някакви измислени политически отношения
29
7
 
28
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
DOMUZ, DOMUZ, спънат си и в правописа, и в главата. Стой по-далеч де, къде си вреш носа в тях. И прочети още веднъж горната статия. НА АЗЕР И ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!