Шест атентата бяха извършени в супермаркети на Корсика

Няма жертви, никой не е поел отговорност
Обновена: 10 сеп 2012 07:18 | 10 сеп 2012 07:18, Елка Василева
8
Шест атентата бяха извършени в супермаркети на Корсика
Корсиканските националисти често заклеймяват големите търговски вериги. Снимка: архив, Reuters

Шест атентата бяха извършени тази нощ в супермаркети на френския остров Корсика. Няма жертви и никой не е поел отговорност за бомбените нападения, предаде Франс прес.

Корсиканските националисти често заклеймяват големите търговски вериги, които владеят икономиката на острова, посочва АФП.

Според първите данни от следствието не са причинени големи щети в шестте супермаркета - три в главния град Ажаксио и по един в Бастия, Алистро и Сен Флоран.

Експлозиите са станали пред главните входове на големите магазини.

Корсика е областта във Франция с най-много супермаркети спрямо броя на населението - общо 306 000 жители, посочва АФП. Големите вериги контролират цели сектори от икономиката на острова и реализират значителни печалби, особено в туристическия сезон.

Отговорност за атентатите в последните години на остров Корсика е поемал Фронтът за национално освобождение на Корсика, добавя АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 11 години
ide mi da se razplacha ot smqh kato prochetoh kak prevejdat Ajaccio..ako go kaja na kolegite francuzi sigurno shte se grumnat i te :)))kakto sa kazali predi mnogo vreme..prostotiqta hodi po horata ne po durvetata
5
1
 
2
 
! Отговори
do Aлов преди 11 години
Самоубий се *** !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На френски се произнася точно така- Ажаксио (Ajacio)
3
1
 
7
 
! Отговори
ажаксио преди 11 години
Абе ей неграмотен драскач.Ти как си превеждаш?АЖАКСИОабе да не би да е ИГНАСИО???А може и да е АЯЧО?Избери си едното и го поправи хахаххаБезмозъчен ***
2
2
 
13
 
! Отговори
Ancient преди 11 години
Това "Ажаксио" да не би да е Аячо...?
1
8
 
8
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Е, тук няма ли да ги пукат супермаркетите ,та и ние да сме в крак с нещата в Франция. Омръзна ми да гледам като има намаления досадни ,неприятни пенсионери , ламтящи да купят колкото могат повече ,но да не се минат и после да се хвалят по маалата.