Филмът за пророка Мохамед е циничен, заяви Хилъри Клинтън

Правителството на САЩ се разграничи от видеото, което подпали редица протести
13 сеп 2012 21:00,
241
Филмът за пророка Мохамед е циничен, заяви Хилъри Клинтън
Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Американското правителство няма нищо общо със спорния видеофилм по интернет за пророка Мохамед, който разпали антиамерикански протести в Египет, Либия и Йемен, заяви днес държавният секретар Хилари Клинтън, съобщи Ройтерс.

"Правителството на САЩ няма абсолютно нищо общо с този видеоклип. Категорично отхвърляме неговото съдържание и послание," подчерта тя в началото на разговорите си с високопоставени марокански представители.

"За нас и лично за мен, това видео е отвратително и заслужава порицание. По всичко личи, че целта му е дълбоко цинична - да очерни една велика религия и да провокира ярост", допълни Клинтън.

Междувременно световните агенции цитират източник от Либия, според който има задържани няколко заподозрени за нападението срещу консулството на САЩ в Бенгази.

Той отказа да разкрие подробности с аргумента, че това може да попречи на разследването на атаката, при която бяха убити посланикът на САЩ в Либия и още трима служители.

По-рано либийските власти обявиха, че създават независима комисия за разследване на нападението, извършено навръх 11-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ.

радикална салафитска групировка, базирана в Източна Либия, отрече да е замесена в атаката, като в същото време осъди антиислямския филм, за който се смята, че е провокирал нападателите.

Тежко въоръжената милиция "Катибат Ансар аш Шария" ("Бригада на последователите на шериата"), чийто бастион е Бенгази, бе набедена за нападението от либийски медии.

В комюнике тя отхвърли тези обвинения, като подчерта, че те не са били нито проверени, нито разследвани.

Милицията, която контролира цивилни и военни обекти в Бенгази, включително централната градска болница, бе създадена след свалянето от власт на режима на Муамар Кадафи от бивши бунтовници, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
9
 
! Отговори
МАЗНА ДЪРТА ПЪЧА преди 11 години
"Правителството на САЩ няма абсолютно нищо общо с този видеоклип. Категорично отхвърляме неговото съдържание и послание," ОСВЕН, ЧЕ Е ПОРЪЧАНО, ПЛАТЕНО И ИЗГОТВЕНО В И ПОД ПРЕКИЯ КОНТРОЛ НА САЩ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО - БЪДЕЩО И НАСТОЯЩО!
150
1
 
5
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
До всички пишешти тук:ГЛЕДАЙТЕ ПЪРВО ФИЛМА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ. НЕ ГОВОРЕТЕ "НА ВЕРЕСИЯ".Филма можете да го гледате в "You Tube". Казва се "Inocenie of muslims". Но понеже е на английски, тези които не знаят английски ще имат проблем да го разберат. След като го гледате, очаквам по-адекватни коментари.
149
2
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Щатите ще имат повод да ни "помогнат" като превърнат Европа в радиационна и химическа пустиня,и само немощни призраци ще бродят по древният свят!Ето защо са тия арабски пролети,лета,есени и т.н.Никаква демокрация,само "УПРАВЛЯЕМ ХАОС",от който САЩ се надяват да излязат още по-силни и да намалят числеността на населението на Земята до под 1 милиард - доктрината "ЗЛАТЕН МИЛИАРД"!Съвсем наскоро в интервю най после Путин призна че Русия знае за тази доктрина,но тя е масонско творение на група ***
148
2
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Сега за филма.Това е преднамерена провокация към ислямският свят,с която САЩ направят удара на мюсюлманите към Европа,тъй като Атлантика пази САЩ от нападение!Ако Испания се разпадне,то тогава за арабите вратата към Европа се разтваря,Франция и Англия са лесна плячка за тях,само за седмица Франция ще бъде превзета с помоща на живеещите там мюсюлмани!Италия ще падне само за три дена.Ламанша е пречка за арабите,но и там петата колона е огромна и Англия ще капитулира!Щатите ще ни "помогнат" с ядр
147
3
 
13
 
! Отговори
ДОН преди 11 години
ФИЛМА НЕ СЪМ ГО ГЛЕДАЛ И НЕ ВЗЕМАМ ОТНОШЕНИЕ ЗА НЕГОНО ДЕЙСТВИЯНА НА Г-ЖА КЛИТЪН СА НАЙ - ЦЕНИЧНИ В ЦЕЛИЯ СВЯТТОВА ГО ТВЪРДЯ .МНЕНИЕТО МИ Е ДОКАЗАНО ОТ НЕЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯВ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ЛИ ДЪРЖА ЦИНИЧНО С РЪКОВОДСТВОТО НА СТРАНАТА И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОДЗАЩО НАПРАВИ СРЕЩА САМО С ЦИГАНИТЕТЯ ДЕЙСТВА КАКТО В ТУРЦИЯ .ЕРДОГАН И ИЗПЪЛНЯВА ПЛАНА ЗА АРАБИТЕ И МИСЛИ ЧЕ ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ЛИДЕР НА ИСЛЯМСКИЯТ СВЯТНО ВСЪШНОСТ ФИНАНСИРАТ И КЮРДИТЕОБИКНОВЕНИЯ ТУРЧИН ГО ЗНАЕ И ЗА ТОВА МРАЗИСАЩНИЕ МРАЗИМ РОМИ
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 188, някой е завладял първата им чакра и ги мотивира според нея. Интересно освен живот с девици, какво друго ги очаква, само това ли
145
0
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Няма христиански,ислямски и будистки богове!БОГ Е ЕДИН ЗА ВСИЧКИ,ЕДНАКВО ОБИЧА ВСИЧКИ СВОИ ЧЕДА!НА НЕГО Е ПОДВЛАСТНО ВСИЧКО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА - СЪЗДАВА И УНИЩОЖАВА СЛЪНЦА,ПЛАНЕТИ,ЗВЕЗДНИ СИСТЕМИ!!!КОГАТО ПРОПОВЯДВАМЕ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА НА КАКВАТО И ДА Е ОСНОВА,ИЗВЪРШВАМЕ ГРЯХ ЗА КОИТО ГРЕХОВЕ НЕБЕТО НИ ПРАЩА ИЗПИТАНИЯ!!!КОГАТО ПРЕМИНАВАМЕ НЯКАКВО ИЗПИТАНИЕ,ДА СЕ ВЪРНЕМ В МИНАЛОТО СИ И ДА ОТКРИЕМ В КАКВО СМЕ ГРЕШИЛИ!!!ИЗПИТАНИЯТА МОЖЕ ДА СА И ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В МИНАЛ ЖИВОТ!ЛЮБОВ,ЛЮБОВ И ЛЮБОВ!!!
144
2
 
11
 
! Отговори
USA преди 11 години
Всички пишат за филма, но не ви ли намерисва нещо? Не се знаел кой го е финансирал, от името човека с парите говори някакъв "консултант"... И целият свят стои и го слуша... Скоро идват избори в САЩ. В момента Обама води пред Ромни. За да се случи промяна в обществените настроения е нужно да се случат няколко "инцидента" и публични скандала, които да навредят на Обама. Да не се окаже, че някой от спонсорите на Ромни е финансирал филма. Ако си спомняте преди време Ромни бе на посещение в Израел, където заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ би подкрепил удар срещу Иран. Дали между посещението му в Израел и излизането на филма, който казват че е финансиран от гражсанин на Израел няма връзка?
143
2
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 181 и др.Исус Христос е бил евреин и е искал да очовечи религията на предците си!Той не е създавал нова религия а е проповядвал учение за любовта между хората!Но последователите му са превърнали учението му в религия,както стана и с учението на Дънов!Мохамед е последовател на Христос,приел е учението му,но и неговите последователи са създали новата религия Ислям!Сега Исус и майка му дева Мария са в корана като пророк Иса и майка му Мериам,което доказва че Мохамед е следвал стъпките на Исус!
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм гледала филма, но гледам дискусий на специалисти по библията и арабски специалисти по исляма и християнството. Тези арабски специалисти казват че исляма така си противотечи , но простичкоте хора не го разбират , не разбират , че много неща има преписани от библията , извадки на които модеш да промениш значението, Спираха се на момента ислямиста като умре на небето го чакат 72 девици , и Господ Винаги ги прави девствени ... Това да е от Господ , значи Годпод е заед да им прави Сексмаши
141
15
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Като не им харесват филмите и запада, да си ходят там от където са дошли.Исляма неможе да определя шенностната система на западните общества.Като не им харесва да си ходят! Религия която не търпи други разбирания,е вредна!
140
1
 
3
 
! Отговори
georgi преди 11 години
Patka.............................
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до истинатаА християнството от кой е измислено, Христос май също е евреин!Ти си прави извода, ти какво представляваш по твоите думи!
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой има ли линк на видиото
137
4
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
И с филма за пророк Мохамед постъпихте като типични американци: режисьорът не обяснил на артистите за какъв филм става въпрос, те пресъздали сцените и после "Леле, кой ни се изака в гащите!". Мисис Клинтън и афроамериканецът Обама пък изпратиха военни кораби да "охраняват" посолствата. Близко до ума е САЩ да се извинят за стореното, а не да заплашват с авиация и флота "непослушните". Ама янките затова са янки: винаги да се държат нагло и да играят ролята на властелин на света...
136
0
 
6
 
! Отговори
prag преди 11 години
Двучасовият филм е заснет за 5 милиона долара, които били събрани от дарения от над 100 евреи, признава Басил.
135
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние в момента сме държава, в която са разположени окупационни американски войски. Или сме окупирана държава----------------- Защо говориш за моята държава, бе ***? Моята държава е член на НАТО и съюзник на САЩ. Това не е твоята държава, твоята родина е Сибир, изнеси се натам със 200.
134
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата между юдаизма и християнството е огромна. Разликата не е в това, че едните чакат месия, а другите почитат Христос. Разликата е в класовата ориентация. Първите християни са комунисти и това е дало една социална насоченост на християнството. От християнска гледна точка капитализмът е неморален. Експлоатацията на широките народни маси е несъвместима с християнския идеал. Основното правило на християнството "Обичай ближния" е несъвместимо с капиталистическия експлоататорски строй, където господства егоизмът, алчността и правилото е "Изяж ближния си с парцалите". Всички познавате достатъчно християнството, така че ще си спестя цитатите осъждащи алчността, експлоатацията, немилостта и прочие на богатите. При юдаизма е точно обратното. Там се държи основно на някави измислени правила, които определено не са от Бог и едва ли Бог би държал на тях. Съботи, кашер - забранена храна и прочие. Характерът на юдаизма е много добре описан от Христос и християните - изобличенията на фарисеите, днешния юдаизъм, са не едно. Дори фарисейте са наречени сатанинска синагога. Юдаизмът няма социална насоченост и обслужва богатата класа, днес капиталисти. За това юдаизмът е особено привлекателен за капиталистическата класа наред с хибриднити проюдеиски учения - масонство, илюминати и прочие. Тези учения не осъждат капитализма и пороците му. Те са много удобни за капиталистическата класа, докато християнството е доста неудобно на капиталистите - принуждава ги да проявяват любов към ближния и пречи да развихрят алчността си и егоистичния си апетит. Борбата на капиталистическата класа срещу християнството е вековна. Илюминати и масони не са от вчера. Днес се появяват много поръчкови публикации и книги като на Дан Браун с една цел да унищожат християнството, последния бастион на социализма. Морален ли е юдаизма. За класовата ориентация на юдаизма вече се изясни. Но юдаизмът е и национал-шовинистически и расистки ориентиран. Прочетете Стария Завет, после "Моята борба" на Хитлер. Хитлер е само скромен подражател на юдаизма. Няма да намерите по-расистка и нацистка релгия от юдаизма. Освен "избрани" и "превъзхождащи" всички останали народи с тази "избраност" евреите учат, че трябва да владеят света, господстват над другите, да поробят всички останали народи и да изтребят тези, които не се подчинят на властта им.Е сега става ясно, "сатаниска синагога" не е пресилено определение, а си е съвсем точно и на място.
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздравления 176. Точно това прави евреина във форума. Разделяй и владей. За това сее интриги. За това се представя за други. постоянно се представя за българи. Почна да се прави на руснак и на мюсли. За сега тези три групи се опитва а ни накара да се изпоизядем.Ето, виждате на живо стандартно еврейско поведение. Като му кажеш, махай се в Израел, продължава да седи тук и да обижда българите. Ето за това, от всякъде са ги гонили и избивали, хилядолетия. Образеца го виждате на живо.
132
1
 
5
 
! Отговори
до 174 преди 11 години
Притеснений, а не ти ли се струва, че има евреин и реалист. Не бъркай реалността с антисемитизма. Когато хванеш евреин да краде, той писва, че си антисемит. А реалността е, че е крадец. Това са живи факти от живия живот. Моля да ме наричаш реалист :).А евреина е пропагандатор. Плащат му пари, за да пише измислици. Доказано. А защо е в български сайт? Защо ни ги пише лъжите? Защо това в последно време е особенно интензивно? Какво цели? Отговори си на тези въпроси. И ще дойдеш в реалността :))