Eдна искра може да запали термоядрена война на Корейския полуостров

КНДР обвини САЩ, че искат със сила да окупират полуострова
Обновена: 2 окт 2012 11:34 | 2 окт 2012 11:30, Елка Василева
12
Eдна искра може да запали термоядрена война на Корейския полуостров
Търпението на КНДР не означава, че е безгранично, предупреди Пхенян. Снимка: архив, Reuters

Политиката на Съединените щати спрямо Северна Корея превръща Корейския полуостров в най-опасното място на планетата, защото и една "искра" там би могла да предизвика термоядрена война, заяви пред Общото събрание на ООН високопоставен севернокорейски представител, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Днес заради трайната враждебна политика на САЩ към Корейската народнодемократична република порочният кръг на конфронтация и задълбочаване на напрежението е продължаващ феномен на Корейския полуостров, който се превърна в най-опасната гореща точка в света, където и само една искра може да запали термоядрена война", предупреди заместник-външният министър на Северна Корея Пак Гил Йон.

Пак обвини САЩ, че искат чрез сила да окупират целия Корейски полуостров и го използват като стъпало "към реализирането на стратегията си да контролират цяла Азия". По думите му САЩ са завършили сценариите за нова корейска война и сега "очакват възможност да ги приложат".

"Търпението на КНДР обаче не значи, че е безгранично," предупреди още Пак Гил Йон.

"Нито един проблем, включително ядреният въпрос на Корейския полуостров, не може да бъде решен без премахването на враждебната политика на САЩ, които подхождат към КНДР като обект на враждебност и се опитват да я потъпчат на всяка цена", каза той, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бобмото Азе викам да изчакаме, да видим, щото и минимални контакти и със едните и съсдругите не са повод за гордост за културният европеец.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМЕРИКАНЦИЕ
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
анонимния и кой го направи имаш ли представа или така си ги приказваш само.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката на "Великите ***".. опс исках да кажа сили."Разделяй и владей" е принцип,но е измислен отдавна.За времето си може да е вършил работа ама сега какво стана?Разцепиха ги на две,насъскаха ги помежду им,почнаха да им доставят оръжие и подкрепа и ония започнаха да се избиват и мразят.Кой какво спечели от цялото малоумие?Май никой нищо,защото Южна Корея стана икономическа заплаха за САЩ а Северна Корея подкрепяна от Китай станаха военна.Кога ще осъзнаят,да не започват нещата с война?
6
0
 
18
 
! Отговори
хх преди 11 години
поне е сигурно че 4тата световна щее с камъни и дърви
5
9
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ако някой разпали 3та световна то това ще са генномодифицираните хамериканци,те са на принципа ако ние не сме властваме над света ,то няма да има повече свят!
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КНДР под термоядрена война да гръмнат няколко тона тротил ли разбират? Щото те досега така плашеха.
3
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA!
2
15
 
26
 
! Отговори
Асен Ал. преди 11 години
Крайно време е да озаптят гадовете и дяволите САЩ. Само война ще ги оправи американците. Дано по-скоро им покажат на кой дявол да слугуват!
1
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"КНДР обвини САЩ, че искат със сила да окупират полуострова"Ами това си е чистата истина! Американският "независим" съд осъди южнокорейски производител на телефони и таблети за 1 милиард долара а в Северна Корея има много злато! Нормално е президентът-*** да нахлуе и да води война но накрая пак ще получи нобелова награда за мир!