Китайски технологични гиганти са заплаха за сигурността на САЩ

Това предупреждава комисия към Камарата на представителите
8 окт 2012 11:16, Елка Василева
28
Китайски технологични гиганти са заплаха за сигурността на САЩ
Двете водещи китайски компании за телекомуникационна техника са заплаха за сигурността на САЩ. Снимка: архив, Reuters

Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ предупреждава, че двете водещи китайски компании за телекомуникационна техника Huawei Technoligies и ZTE Corp. представляват сериозна заплаха за сигурността на САЩ, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на копие от проектодоклада й.

Комисията препоръчва на регулаторните органи да блокират операциите по сливане и придобиване на фирми в САЩ от страна на двата гиганта. Тя съветва също американски правителствени системи да не използват оборудване от двете компании, а американските частни фирми - да избягват да работят с тях.

Резултатите от продължилото близо година разследване на комисията, които ще бъдат огласени утре, могат да попречат на двете китайски корпорации да разширят бизнеса си в САЩ.

Комисията критикува в доклада си двете компании, че не са предоставили достатъчно информация, за да разсеят безпокойствата й, включително подробна информация за официалните връзки или регулативно взаимодействие с китайските власти, отбелязва
Ройтерс.

Комисията посочва, че разполага с твърдения на неназовани експерти от тази промишленост и от настоящи и бивши служители на Huawei, подсказващи, че компанията може да е отговорна за подкупи и корупция, дискриминационно поведение или нарушения на авторското право.

Въз основа на събраната поверителна и неповерителна информация смятаме, че не може да се има доверие на Huawei Technoligies и ZTE Corp., че не са под влияние на чужда държава, което ги прави заплаха за сигурността на САЩ и нашите системи, подчертава комисията, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 20тина години имах учителка по история, която кой знае защо ни каза в час, че през 2013г. Китай щяла да бъде супер сила.Ние се скъсахме от смях, а и ни се виждаше мнооого далечна тази година.Учителката ни почина, но още ми се е запазил спомена от това "невероятно"тогава нейно твърдение.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
америка се крепи на грабежа-затова китайците ще и го секнат
23
0
 
2
 
! Отговори
профет преди 11 години
Жълтата раса ще залее света ...
22
2
 
2
 
! Отговори
До антиамериканците преди 11 години
Ами не използвайте компютри, интернет, мобилни телефони и спътникова телевизия и всичко ще Ви е наред. А някои от Вас даже и не пишат на български език. Давайте сега с минусите. :)
21
0
 
6
 
! Отговори
доклад преди 11 години
За България опасност за националната сигурност е огъзването на *** "чичо Сам"! Опасност е отровите на "Монсанто" с които ни заливат,разните щитове,про и такива инструменти на американски интереси!
20
2
 
2
 
! Отговори
до 19 от славянин преди 11 години
Пишеш за турско робство, а турците не са ли азиатци!? Пък и ти кога си бил под властта на жълти, че знаеш какво е!? Аз много пъти съм казвал, че от алчност се оглупява ама световното * не проумява този факт и затова годините на световно лидерство са му преброени!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Древните маи са вярвали в двайсет и трите взаимосвързани свята, наредени един върху друг като куп тортили. Нашият свят, който наричат Средният свят е бил между тринайсет слоя небе и девет слоя подземен свят, Шибалба.Това е като "Световното дърво" на древните славяни. 22 делено на7 = 3,14Окръжност състояща се от 22равни дяла. В центъра също има един равен дял - като отстрани си към окръжноста има три равни дяла - така диаметъра е 7-дяла
18
1
 
8
 
! Отговори
Ристе преди 11 години
Абе не им се радвайте толкова на жълтите, че ако ни нагазят, свет ще ви се извие! Ако за нещо американците са супервиновни, то е, че от лакомия направиха китайците икономическа сила и сега немат спиране! Не знам на кой как му се отразяват турско, руско или американско робство, ама китаец, японец или какъв да е азиатец да ти е господар, е кошмар! Питайте руснаците на какъв се пържат в източен Сибир!Не им се радвайте толкова на китайците, щото аз го мразим янките, ама ги предпочитам пред тия!
17
0
 
6
 
! Отговори
Чел, та се занел! преди 11 години
Тая статия е бая стара... Мисля, че я четох преди поне 3 месеца... на английски, естествено.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В мексико на сатаната викат ЧИЧО от хиляди години. И му пренасят жертви в изоставени мини, за да придобият богатство. Така е. Факт.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чичо Сам е нашосвободител казаборисов предсвоите другаримасони и още казаче ще му направи паметник от металана царосвободител. - Некаруснаците даразберат че са сотрязани крака в България - му казагенерал ЛюбенГоцев.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наближава краха на Сащ !
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно тази новина е по важна за редакторите от успешното изтрелване на първа работан мисия на частния космически кораб
12
1
 
28
 
! Отговори
Прост преди 11 години
Само немога да се сетя откога конкуренцията и по-добрите, са заплаха за сигурноста.
11
0
 
18
 
! Отговори
Алоооо, преди 11 години
дружинката,,Череп и кости,, нали сте най-най,оти се плашите от ,,Дракона,,вие сте майстори по заплахите и тяхното Осъщестяване......
10
1
 
40
 
! Отговори
Добър ден USA преди 11 години
Ха добрЯ дошли и заповядайте. На това му се вика с твойте камъни по твойта глава. Америка си изнесе цялото производство в Ю.Кореа и Китай, а сега се цупят, че ония си правят техните стоки с тяхна си марка и печелят милиарди долари месечно. Хак да ви е алчни янки. Що не изнесете производството и на оръжие в Китай, че тогава да видите кон боб яде ли ?!
9
1
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
GADNITE XAMERIKANCI DA SI OPRAVQT SOBSTVENIQ KENEF.NAVAN NIKOI NE IM ISKA VELIKITE LAINQNI CENOSTI DONESENI OT FANTOMITE I RAKETITE XAXAXA
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесна новина, китайците ще сринат чифутската империя на злото без един изстрел:)
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светъл пример как се прави пазар. Първо бяха трагикомичните решения при делата Епъл-Самсунг, сега пък това.Сигурен съм обаче, че американците нямат против да се използва Моторола оборудване извън САЩ. ***!
6
1
 
39
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Дааа скоро от кражби на технологии китайците ще се превърнат в иновационен гигант!Спомням си времето когато японски студенти и учени бяха обвиняван в копиране на всичко по света,но после с пословичното си трудолюбие и дисциплина надминаха учителите си.....Те просто доусъвършенствуваха изделията и ги продаваха като свое изобретение - коли,мотоциклети,фото и кинотехника,радиотехника и т.н. и т.н.Е и само ние в соц.лагера правехме персонални компютри,но нашите продажни бандити унищожиха всичко!