Американец задържан на летището в Лос Анджелис с арсенал в багажа си

Юнда Хуан Харис може да получи по 5 години затвор
10 окт 2012 10:27, Елка Василева
4
Американец задържан на летището в Лос Анджелис с арсенал в багажа си
Летището в Лос Анджелис. Снимка: архив, Reuters

Американец от китайски произход бе задържан на летището в Лос Анджелис на пристигане от Япония, след като в багажа му бе открит същински арсенал, предаде Франс прес.

Юнда Хуан Харис може да бъде съден за пренасяне на опасни материали.

Харис, който доскоро живеел в Япония и пътувал за Бостън, носел бронежилетка и огнеупорен панталон, се казва в изявление на американската имиграционна служба.

При проверка на багажа му било установено, че 28-годишният пътник носел и димна граната, брадвичка, ножове, противогаз, комбинезони за бактериологична защита и чували за трупове.

Открити са и три кожени палки, една сгъваема палка, вериги и устройство за гонене на кучета.

Според имиграционната служба гранатата е в списъка на ООН за взривните вещества и пренасянето й е забранено в пътнически самолети.

При минаването на митницата Харис заявил, че носи само един нож. Митническият служител обаче забелязал бронежилетката и огнеупорния панталон и му дал втори шанс, като го запитал дали наистина няма нищо друго за деклариране. Пътникът се придържал към първото си изявление, което довело до проверка на багажа му.

Харис ще бъде изправен пред съда във вторник. Ако бъде намерен за виновен, той може да получи до пет години затвор, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...носел бронежилетка и огнеупорен панталон, се казва в изявление на американската имиграционна служба...", "...носел и димна граната, брадвичка, ножове, противогаз, комбинезони за бактериологична защита и чували за трупове..."Човекът пристига в най-психованата държава и си "пази гащите", а те ще го съдят във вторник !
1
1
 
1
 
! Отговори
Въле Въля преди 11 години
Това на снимката изглежда като останки след ядрена ежплозия