Руски опозиционен лидер обвинен, че се кани да свали правителството

Образувано е наказателно дело срещу Сергей Удалцов
Обновена: 17 окт 2012 16:57 | 17 окт 2012 14:47, Елка Василева
13
Руски опозиционен лидер обвинен, че се кани да свали правителството
Удалцов може да получи до десет години затвор. Снимка: архив, Reuters

Руското следствие образува наказателно дело срещу водача на Левия фронт Сергей Удалцов и други опозиционери, след като Удалцов бе обвинен в телевизионен филм, че се кани да свали правителството, предаде Франс прес.

Според говорителя на Следствения комитет Владимир Маркин опозиционерите ще бъдат разследвани за "подготовка за организиране на масови безредици" в Москва и други региони от Руската федерация.

Следствието посочва, че експертиза на филма "Анатомия на протеста-2", излъчен в началото на месеца от руската провластова телевизия НТВ, не е открила признаци на монтаж. "Установено е, че гласът, звучащ в епизода, заснет със скрита камера, е на Удалцов", каза Маркин.

В задъхан ритъм и катастрофичен стил документалният филм показва как Удалцов получава нареждания и финансови средства от Андрей Бородин - руски банкер, живеещ в изгнание, и от грузински депутат. Според авторите опозиционерът планира преврат и възнамерява да иска помощ от чеченски активисти, за да организира атентат. Самият Удалцов нарече лентата "налудничаво бълнуване", посочва АФП.

Според комюнике на Следствения комитет се разследват и други опозиционери, сред които Константин Лебедев и Леонид Развозжаев. Ще бъде проверена по-специално информацията за подготвяни терористични актове на руска територия. "Днес се обискират жилищата на лицата, замесени в случая", съобщи Маркин.

Ако се докаже вината им, заподозрените в подготовка на масови безредици може да получат присъди до 5 години затвор, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: РусияСергей Удалцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руска му работа... :)
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този ли е на хранилка при западните демократи?
9
1
 
10
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
мястото на тези ничтожества е в затвора , никой нормален руснак не подкрепя тази *** която обича да живее на " халяву".
8
9
 
2
 
! Отговори
руска демокрация ?!! преди 11 години
ха ха ха ха...................................................................................................................................................................................................................................................ха ха ха...................................................................ха ха ха ха....................................................................................водку дай !
7
1
 
6
 
! Отговори
алооооооооо до 8 преди 11 години
аре стига с тоя "истински"комунизъм-както Ленин-влязъл в Русия в пломбиран вагон с пари от Германия-подарък за Русия,от "еврейските и приятели" в Германия,в чест на ЗАГУБЕНАТА от швабите война и тълпа еврейски главорези,излъгал бедния народ и после-десетки милиони умрели от глад,а за убитите-не говорим
6
9
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Удалцов е водачът на комунистите - истинските леви, които искат истински комунизъм в Русия. Но гнусната западна *** Путин се уплаши от разрастващото се ляво влияние и гледа да го потуши по-бързо. Не се лъжете - Путин е само на думи против Запада, а всъщност работи за неговите интереси. Самият Путин го интересуват единствено парите, докато Удалцов е безкористен и честен комунист-идеалист. Затова искат да го закопаят.
5
1
 
2
 
! Отговори
читател преди 11 години
До 2-ри и 3-ти анонименПредстава нямате за какво става въпрос, но пишете коментарии.Поне си направете труда да прочетете малко по въпроса и тогава пишете
4
2
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
V USA ako policaja ti kaje da napravish 5 stupki,a ti napravish 4 ili 6,mojesh da polu4ish 5 godini zatvor.
3
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Sataninskite evreiski jivotni sa kombina s psihi4no-bolnite muslemi.
2
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната руска измислица срещу руски опозиционер
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, което не се казва е, че според "филма" тоя удалцов се канел да завземе един... параклис. Да, точно така - канел се да завземе, значи, този отделен параклис и да установи там кървава диктатура под американо-грузински контрол. Всеки, който чете на руски, може да намери материал по въпроса. Накратко - параноята е последен стадий, преди пълния разпад.