Хиляди италианци протестираха срещу съкращенията

Те издигнаха надписи: "Махай се, Монти"
20 окт 2012 19:22,
13
Хиляди италианци протестираха срещу съкращенията
Снимка: Rеuters

Хиляди италиански синдикалисти днес се събраха в централната част на Рим, за да протестират срещу нарастващите съкращения и закриването на заводи. Те призоваха правителството на Марио Монти да направи повече в подкрепа на работниците, засегнати от едногодишната рецесия, предаде Ройтерс.

"Тук сме, за да подкрепим всички работници, които са в спор със своите компании по време на тази икономическа криза", заяви протестиращият Микеле Джулива, включил се в проявата, организирана от най-големия ляв синдикат в страната - Обща италианска конфедерация на труда (CGIL).

"Правителството мисли само за спредовете по облигациите (рисков показател за дълга - бел. ред.)", отбеляза той.

Италианците се борят с продължителен икономически спад, безработицата достигна най-високото си равнище, откакто през 2004 година започва да се води месечна статистика, а синдикатите са въвлечени в ескалиращи спорове с компаниите заради закриване на заводи и уволнения на служители, припомня Ройтерс.

Мерките за икономии, приети от Монти, за да намали дълга и да успокои пазарите на облигации, след като миналата година пое премиерския пост от Силвио Берлускони, допълнително подхраниха общественото недоволство, тъй като вдигането на данъците и орязването на разходите "изяжда" доходите.

Работници от всички сектори на промишлеността се събраха на площада пред базиликата "Сан Джовани ин Латерано" - традиционен сборен пункт на протестиращи с леви убеждения - носейки червени балони и плакати с надписи като "Махай се, Монти".

На сайта си Общата италианска конфедерация на труда обяви, че призовава правителството да се съсредоточи върху мерки, които да насърчат инвестициите и да повишат заетостта особено сред младите хора и жените, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Ние чакаме да ни внесат СТАЧНИЦИ!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно Боке и Цвъке и Вдянкуф и сие упрафляващи викат че сме дубре и бугати.... Никой нит стачкува нит протестира, ако не е свързано с някви конкретни неща, свързани с многото пари на некои хора. При нас сал богатите или търтеите протестират я за ВЕИ я за хотелчетата си я за арендованите си земи или полицаите или военните...Останалите си живеем доволно и богато както ни хортуват.Всичко си е наред и всичко си е както трябва.Не се оплаквайте.
11
0
 
12
 
! Отговори
яснина преди 11 години
не можахте ли да разберете че Европеиският съюз е създаден само за напълване на банките ,тои е банков съюз и не го интересува за положението и безработицата на хората,протести има всеки ден но никои от управляващите не го боли за народа ,безработен ,не може да си плати вноските от взетите кредити и се самоубиват от безисходица ,от непосилните данъци и мита ,патентни, ддс и там подобни които отиват отново в ръцете на монополите,но точно това е необходимо на управляващите
10
2
 
4
 
! Отговори
дамата преди 11 години
До Анонимен 7 Ами стачкувай бе, кой ти пречи ! Вземай червеното знаме и хайде пред парламента, но не ти държи. Чакаш някой друг да бъде там вместо тебе, а ти да си кютиш.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И каква стана тя? Гърция много зле, а навсякъде все същата песен !От Евросъюза са решили яко да клатят поданиците!
8
1
 
9
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
NISHTO I NQMQ I NA ELADA I NA ITALIA. NIE SME MIZERNICITE NA EVROPA
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички стачкуват, а ние не.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ДРЕМЕТЕ АМИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ КАКТО ХОРАТА В ЕВРОПА. НАЛИ УЖ СТЕ В ЕВРОПА А КАТОЧЕЛИ ЖИВЕЕТЕ В АФРИКА. ОТСТОЯВАЙТЕ СИ ИНТЕРЕСИТЕ НЕ СВЕЖДАЙТЕ ГЛАВА ПРЕД СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ЗАЩОТО ЩЕ ВИ УНИЩОЖАТ. РАБОТИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ А ШЕФА ВИ МУТРА КАРА ДЖИПЧЕ И ИМА МИЛИОНИ СПЕСТЕНИ ОТ ВАШИЯТ ТРУД. ЗА ТОКА ВИ ВЗИМАТ ПАРИ ЗА ПРЕНОЗ И ПРЕВОЗ НА И НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА. ВДИГАТ ВИ ЦЕНИТЕ НА НАСЪЩНИЯТ И ВСИЧКИ ГЛЕДАТ КАТО ПРЕБОЗАЛИ ТЕЛЕТА. АМИ ГЛЕДАЙТЕ. ЗА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ТОВА Е ДОБРЕ. ЧЕСТИТО ВИ Е.АНЕ.
5
2
 
7
 
! Отговори
Манта Литетев преди 11 години
Подобни новини трябва да стоят на първа страница, но тук е важно *** да са там иили футболистите или бабата на краля на Люксембург.
4
0
 
17
 
! Отговори
ами преди 11 години
Хиляди днес протестираха в България,печагна грешка,да се чете в Италия!Спи българино спи спокойно!!!
3
3
 
3
 
! Отговори
prinz ANGEL преди 11 години
I tia sa gladni kat Lomski zigani, nemali kvo da se otkradne kasai hvarlyai i na samoleta za New YORK da pravish pizi.
2
0
 
20
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
СЛЕД ЕЛЛАДА....СЕГА Е РЕД ДА НИ БАЛАМОСВАТ С ИТАЛИЯ.....
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само тук никой не се оплаква от мизерната си заплата