Японски министър хвърли оставка, имал връзки с мафията

Кейшу Танака си призна, че преди 30 г. се е срещал с хора от престъпния свят
Обновена: 23 окт 2012 08:55 | 23 окт 2012 08:19,
8
Японски министър хвърли оставка, имал връзки с мафията
Кейшу Танака Снимка: Reuters

Японският министър на правосъдието Кейшу Танака подаде оставка, след като беше уличен за някогашните си връзки с хора от организираната престъпност - групировките якудза, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Танака, който няколко дни се съпротивляваше на призивите да напусне правителството, в крайна сметка връчи оставката си на премиера Йошихико Нода, който я прие.

Още по темата

Правителствен говорител заяви, че 74-годишният Танака е подал оставка поради здравословни причини, но японските медии пряко свързаха решението му с някогашните му връзки с якудза. Миналия месец след публикация в японски седмичник Танака, най-възрастният член на правителството, публично призна, че се е срещал с представители на якудза преди трийсетина години.

По думите му тогава е посредничел, за да уреди женитбата на професионален килър, използван от мафиотите, по молба на баща му. Министърът призна също, че е държал приветствено слово на банкета, организиран от престъпни босове. Според него обаче не е знаел, че има работа с якудза, и след това не е общувал с тях. Въпреки това разобличенията на връзките с мафията нанесоха огромен удар срещу репутацията на министъра, отбелязва ИТАР-ТАСС.

В опит да спечели време той легна в болница, но това не спаси ситуацията. Опозицията използва случая с Танака за ожесточени нападки срещу правителството, където сегашният скандал далеч не е първият. Неотдавна под натиска на опозицията вече бе принуден да подаде оставка министърът на отбраната, след като излезе наяве, че той не познава добре военните проблеми и терминологията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кадето са многото пари там е мафията -Япония не е мафия тя е силно развиваща се и културно развиваща се държава .мафия са евреите арабите американците и руснаците и англия .Еврейската мафия е най голямата -но евреите не са лоши хора много са надути само .
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички тези оставки са заради HAARP и американско еврейското вмешателство под натиск.От японците се очаква да въведат чиповете , но трябва пряко да се контролират.НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД е в напреднала фаза на изпълнение.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
относно Бойко:Възухът зловещо свирихаракири!харикири!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ААААА! Милен велчев бе на яхта, със самоковеца, пък Царя не му прие оставката.Бойко борисов си пие бирата с Мишо Бирата (който загадъчно умря слред като проговори) обаче не подава оставка......румен петков трябавше да е в затвора, че извади досието на Коритаров, (нямаш право да вадиш досиета ако не си член комисия) но не би.......Желю и той е кандидат за затвора- къде е досието на Берон?У нас привалата са други.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тук мафията трябва да подаде оставка че ни управлява ;)
3
2
 
15
 
! Отговори
Срашимиров преди 11 години
Да подава като е будала. Нашето момче си е хем мутра хем премиер.
2
2
 
23
 
! Отговори
Тиквоний Винетуту преди 11 години
А при нас е обратното-не може да станеш член на ГЕЙБ ако нямаш връзка с мафията....
1
2
 
27
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 11 години
Японски министър хвърли оставка, имал връзки с мафиятаКейшу Танака си призна, че преди 30 г. се е срещал с хора от престъпния святДОБРЕ ДЕ - НАШ МухоБойко КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ СЕГА???...ДА СИ НАПРАВИ ХАРАКИРИ ЛИ???НАШТА ТИКВА СЕ Е СРЕЩАЛА С ХОРА ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ НЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ, А ПРЕДИ 30 МИНУТИ...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН