Феликс се изказа и за политиката, иска умерена диктатура

Човек не може нищо да промени в една демокрация, смята той
Обновена: 29 окт 2012 22:03 | 29 окт 2012 22:03, Елка Василева
55
Феликс се изказа и за политиката, иска умерена диктатура
Феликс Баумгартнер. Снимка: архив, Reuters

Австрийският пилот, парашутист и любител на силните усещания Феликс Баумгартнер смята за необходимо установяването на умерена диктатура, за да се решат настоящите икономически и социални проблеми, предаде Франс прес.

В интервю за австрийския в. "Клайне цайтунг" 43-годишният Баумгартнер казва, че умерената диктатура трябва да е ръководена от хора, които имат опит по въпросите на частния бизнес.

Според него примерът на Арнолд Шварценегер – американеца от австрийски произход, който беше губернатор на щата Калифорния - показва, че човек не може да промени нищо в една демокрация.

Баумгартнер обаче подчертава, че лично той не иска да се захваща с политика, отбелязва БТА.

На 14 октомври австриецът скочи от стратосферата и подобри три регистрирани световни рекорда - скок от най-голяма височина /39 045 метра/, най-дълго свободно падане без парашут /36 529 метра/ и най-бързо падане по време на скок /1342 километра в час/. На 23 октомври той обяви, че прекратява заниманията си с екстремен спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
heil преди 11 години
DAS FEURER, FELIXDAS AUSTRIAN JAJA
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, и Баумгартнер стана световноизвестен, взе се насериозно и се почна с простотиите.
27
3
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
Да сега пак се направи на мъдър и кажи, че по-умния отстъпва.......само, че в нашата държавица по-малоумния отстъпва, защото не знае какво да каже или не смее да каже това, което мисли...........всички сме многознайковци ама вкъщи пред компа и телевизора.....хаха абе смях пълно е с мишки и форумни плъхове тук, дето мислят, че са хора...........но доста се отклонихме от темата, та относно постижението на Феликс евалла........а за политика може да говори всеки и каквото му е кеф!
26
0
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
"...ти си един комплексар и завиждач, както повечето хора в БГ........ държавата е *** ... повечето хора са *** *** като теб..."Има ли смисъл да коментирам? Твоите думи говорят достатъчно красноречиво за теб самият и какъв човек си.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадец на български идеи, който се изживява като бог.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посочете пример за умерена диктатура!
23
3
 
1
 
! Отговори
мишок е баща ти преди 11 години
Хахаха не се прави на мн остроумен, защото въобще не си..........ти си един комплексар и завиждач, както повечето хора в БГ........когато някой постигне нещо уникално винаги се намират хора, които ще омаловажат успеха на другите. Затова държавата е ***, защото повечето хора са *** *** като теб.......ЗАКРИВАЙ!
22
2
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Нали знаеш какъв човек трябва да си, за да лепиш етикети на хората и да ги делиш на твои "категории".Щом имаш това мнение може да си "такъв" или "онакъв"...Ето ти един етикет за теб: жалък мишок
21
5
 
3
 
! Отговори
Санди преди 11 години
до 25......Ами отиди и ти рекламирай някое сокче, вземи парата и скочи от 40 хиляди метра да те видим смелчага............защото има само две определения за човек, който омаловажава постижението на Феликс, а именно Смелчага или Абсолютен ***!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато офицер Джозеф Киттингер, скочи от стратосферата през 1959та (феликсчо не можа да подобри всичките му рекорди въпреки голямата техника) не тръгна да се прави на разбирач по всичко.Ама единият е мъж поел огромен риск с примитивна екипировка, за да тества парашути за техните военни пилоти, а другият е един "адреналично" който прави шоуто със залепени реклами на безалкохолно на дупето.
19
2
 
6
 
! Отговори
трима са много преди 11 години
Не е виновен той.Да се изказва човека, като го питат, нормално.Винови са медиите, които ни занимават с това.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Официално го каним а живее в България, тук системата е точно "умерена" диктатура.Съдебна, изпълнителна и законодателна власт са в ръцете и под пълният контрол на един човек.Сигурен съм, че ще се зарадва да види колко сме прогресивни тук.
17
8
 
8
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Умерената диктатура е най-доброто управление. Има ред, закон и отговорност, за разлика от ***, слоботията и произвола в либералната демокрацията.
16
2
 
18
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Само в България ни управляват физкултурници като него, които смятат, че е по-добре да се дадат 1 милион долара от джоба на данъкоплатеца, за да гледаме мачовете по А група, а пък обсерваторията Рожен е пред затваряне, щото не й стигат някакви кирливи 200 000 лева...
15
2
 
12
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Започна да дава акъл - първо започна да плюе мисиите до Марс, че били безсмислени, и така разочарова най-горещите си фенове (космическите ентусиасти). След това и за политика взе да дава акъл. Хубавото за Феликс е, че живее в бяла държава и че там на такива като него им показват къде им е мястото - и че всяка жаба си знае гьола.
14
1
 
14
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Феликс Баумгартнер е един физкултурник, защото за да скочиш (пък било то от ръба на космоса) ти трябват повече топки, а не мозък. Екстремните спортове са си спортове. А Господ дава на едно място, а от друго взема. Не случайно съществува поговорката: "Като не си силен в главата, си силен в краката". Скочил от космоса Феликс - ами много хубаво. Нека да си стои в публичното пространство с този героичен ореол, ама да не говори много, че пътят от "осанна" до "разпни го" е кратък.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страничните ефекти от скока тепърва ще се изясняват!
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБСОЛЮТНО прав е пича
11
7
 
18
 
! Отговори
Фиуууууу преди 11 години
Явно един от страничните ефекти на полета от 39000м височина е изглаждането на мозъчните гънки!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
! преди 11 години
Говорител на австрийският национализъм и алчността на Ред Бул-Феликс!Вече се вижда,като креатор на световната политика,ха,ха,ха!Скоро всички ще спрат да се наливат с вредната за здравето напитка и Ред Бул търси нова жертва!