Нова 48-часова стачка в Гърция

Протестите ще са на 6 и 7 ноември в Атина
Обновена: 6 ное 2012 11:11 | 6 ное 2012 09:36, Петя Славова
9
Нова 48-часова стачка в Гърция
Снимка: БТА

Нови протестни действия се готвят в Гърция. Поводът за тях са предизвикани от новите мерки за икономии, които парламентът ще гласува на 7 ноември, съобщи БНТ.

Стачката ще продължи 48 часа. Днес и утре в Атина няма да се движат метрото, автобусите и трамваите. Ще има и тричасово спиране на работата на авиодиспечерите на 6 ноември преди обед, което се очаква да доведе до нарушение в графика на самолетите. Предвиждат се и демонстрации в центъра на Атина.

С приемането на новите мерки за икономии ще се намалят заплати и пенсии, както и броят на държавните служители в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ЛИЛА преди 11 години
Голям смях с вас българите,пак ще ядем, пием и сертаки, а вие сами си решавате съдбата,а не след дълго ще има отново опрощаване на заемите
8
0
 
5
 
! Отговори
мим преди 11 години
Не ги мислете,тези панаири дето ги правят е да хвърлят прах в очите на света.Иначе нито са зле нито ще ги оставят да фалират.Ще ги храним докато ние пукнем от глад,но гърците ще оцелеят.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неазвисимо от стачките и протестите, от мерките за икономии пак са по-добре от нас, и ще бъдат по-добре независимо какво пише по вестниците. Частният сектор не го бъркат намалените заплати на държавните служители, там не са мишоци като наште "бизнесмени", които все си търсят оправдание да не ти вдигнат заплатата, ако може да ти я намалят и да изпълняваш три длъжности едновременно. А колкото до туризма - винаги ще имат повече туристи - по-чисто е, по-любезни са, цените са като тук.
6
5
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Този път няма да мине! ЕС ще ги изхвърли накрая. Не може да си толкова нагъл -хем да не работиш, хем да живееш като Крез.Наистина вече прекалиха. Сега да ги видим как ще идват туристи(основната им валута) в Гърция. СИРИЗА (комунистите ) това искат. После ще пуснат Русия за да им помага. И ЩЕ СТАНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, както преди половин век.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 14.11.ще има национална стачка,тогава се очаква решението на Тройката!Тия търтеи си мислят,че плашат някого!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахахахах Тоя на снимката си сложил превръзка на китката,от какво ли я е преуморил????От работа не е,1 000 % гаранция!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бива нагглост, бива, ама такава като гръцката няма! Дано ги оставят да фалират и да видят какво е Жан Виденова зима, когато заплатите им в драхми паднат на 1-2 евро!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Дянков ще ги оправи тия мюхлюзи !Като им удари една пица диета свят ще им се замае !
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се прави,не като при нас 1 500 души!Тия ядоха,крадоха и накрая ресто искат!!