"Руският Брайвик": Мразя човешкото общество!

Младият мъж, застрелял 5 души, публикувал манифест в социална мрежа
7 ное 2012 16:47, Елка Василева
30
"Руският Брайвик":  Мразя човешкото общество!
Според руснака, застрелял 5 души, човечеството върви към гибел. Снимка: архив, Reuters

29-годишният Дмитрий Виноградов, който тази сутрин застреля петима души в офис в Москва, отдавна е планирал да извърши масово убийство с неограничен брой жертви. Той дори „обвил“ замисъла си с някаква идеологическа база, която е изложил в така наречен манифест.

В руските правоохранителни органи вече сравняват Дмитрий Виноградов с норвежкия масов убиец Андерш Брайвик, който беше осъден на 21 години затвор за убийството на 77 души. Той извърши клането също по идейни съображения, изложени в манифест.

В началото на своя манифест Дмитрий Виноградов характеризира себе си като интелигентен човек, който е в състояние непредубедено и с хладен ум да оценява случващото си.

Още по темата

Според него човечеството върви към гибел. Като единствен лек срещу този „апокалипсис“ младият мъж вижда узаконяването на масовото убийство, тоест войните, пише NEWSru.

„Сега не се водят мащабни войни, войни за територии“, пише Виноградов. „А войната като форма на изразяване на естествената конкуренция винаги е била един от основните регулатори на броя на формите на живот, основен метод на естествения подбор“, смята той.

По-нататък „руският Брайвик“ стига до мисълта, че е нужно връщане към  „първобитното“ състояние и да започне собствена война с цялото човечество: „Всичко, което съм видял и съм научил през живота си, е възпитало в мен омраза към човека като вид. Мразя човешкото общество и ми е противно да бъде част от него! Мразя безсмислеността на човешкия живот! Мразя самия този живот! Виждам само един начин той да бъде оправдан: да бъдат унищожени колкото се може повече частици от човешкия компост. Това е единственото правилно и струващо си сред всички неща, които всеки от нас може да направи в живота си, това е единственият начин да го оправдае, това е единственият начин да направим света по-добър“, пише Виноградов.

Той призовава примерът му да бъде последван. „Еволюирайте! Осъзнайте накрая истинското си предназначение и мястото си в този свят! Разберете, че вие тук сте излишни, вие сте генетичен боклук, който не бива да е тук, боклук, който е възникнал случайно, в резултат на грешка на еволюцията, боклук, който трябва да бъде унищожен“, заключава юристът, който сравнява човечеството с раково образувание.

По данни на правоохранителните органи на мъжа ще бъде направена психиатрична експертиза, за да се установи дали е вменяем.

„Това естествено не е Брайвик, но аналогията се натрапва“, каза източник от силовите структури за Интерфакс.

Скоро след като в 4,56 часа тази сутрин Виноградов публикува този манифест в една от социалните мрежи, той облича камуфлажна униформа, взима карабината „Сайга“ и италианската пушка  Benelli, боеприпаси и тръгва към офиса на своята компания с намерението да убие колкото може повече хора (той е признал това на разпита).

Мъжът убива петима свои колеги – две жени и трима мъже, след стрелбата оцеляват само двама души, пише  Life News. Той е стрелял едновременно с двете оръжия.

24-годишната ранена млада жена е с пробит от куршум бял дроб, има и разкъсна рана на носа. Вторият ранен, 29-годишен мъж, е буквално направен на решетка – улучен е в левия бял дроб, далака, черния дроб, стомаха, в двата крака.

И двете оръжия, с които Виноградов е стрелял, са официално регистрирани на негово име.

Убиецът е бил задържан от охранителите, които чули изстрелите.

По-рано беше разпространена версията, че Виноградов е извършил престъплението поради несподелена любов, която изпитвал към своя колежка, която е сред загиналите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
Вярно е ,че сме като рак на планетата...
22
1
 
0
 
! Отговори
луд преди 11 години
Застреляй се бе ,що убиваш хора които искат да живеят? Мрази себе си -има за какво.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V Bulgariq si imame partiq BSP koqto spodelq negovite idei.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4ove4estvoto mu bilo vinovno ami da vzeme da se gramne parvo toi a ne da ubiva nevini xora i uslojniava jivota na texnite semeistva Mnogo nenormanitsi ima po toia sviat parvo ot tiax triabva da se otarve 4ove4estvoto!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Допълнителни доходи за 5 мин. на ден. Гледате по 3 реклами на ден, оценявате ги и печелите по 9$ за всяка. Трябва само да имате paypal акаунт, за да ви преведат там парите. Регистрирайте се на този линк sumixs/?ref=1252829 и започнете да печелите допълнително сега!
18
0
 
2
 
! Отговори
Иката преди 11 години
Ми на снимката защо има сниман калашник?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига глупости! рашките пишат че е бил юрист в голяма фармацефтична компания и от 10 години страдал от лека форма на шизофрения. по-скоро е като жокера, не като брайвик.
16
19
 
2
 
! Отговори
mm преди 11 години
толкова са жалки руснаците, че дори масовите им убийци за нищо не стават. 5 души, хахаха
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сравнявате над 80 с 5 убийства? Че то по тая логика в САЩ е пълно с американски Андреш Брайвиковци,но за тях не пишете?
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo taka s oligarxiata ot kalpavi tartei.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo taka s oligarxiata ot kalpavi tartei.
12
4
 
3
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Сетил се е за Брайвик и е решил да потърси известност,което ще го накара да се усмихне.Това му е печалбата! Известност!!!! Ако му уредят да стане момиченце в затвора,няма да му е смешно за смъртта на хората..
11
3
 
10
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
ЛЪЖЕ из*ода! В офис са убитите нали така?.. Какъв Брайвик,какви идеологии...глупости!!! Нещастника е стрелял в офис.Закрито,определено място.В Москва имали 20 млн??? Каква идеология за 5 човека.1.Или не са го приели на работа там или е уволнен.2.Или някой от офиса е тръгнал с жена му или приятелката му.3.Или претърпял обида от някой от покойниците и връща ресто...другото е ала-бала... той знае че ще иде в затвора и съзнателно извършил покушението!!
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Qvno negovia sobstven jivot e bil bezmislen,a tova znachi ,che i jivotata na drugite sashtoOpredeleno e lud,pone da beshe pribral samo sebe si...:((
9
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Виждате как власта навсякъде реагира по един начин - луд е! Ако можехме да приемем манифестите на тези луди, сега нямаше да сме колония на човешката ***. Но предпочитаме да си кротуваме заради пособията, които ще стават все по малки заради нашата кротост.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дори и стрелците на руснаците са с класа над американците ?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И без да съм психиатър мога да кажа, че тоя е пълно ку-ку!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как беше: "Луд с картечница в центъра!".
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е съвсем болен мозък.
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами щом толкова мрази обществото, що не вземе да се гръмне и да освободи света от присъствието си? Мисля, че ще е най-добре за всички!