В Гърция приеха плана за икономии

Това решение позволява нов транш от еврозоната
8 ное 2012 07:34, Петя Славова
39
В Гърция приеха плана за икономии
Снимка: БТА

Малко след полунощ гръцкият парламент прие новите строги мерки за икономии, съобщи БНТ.

Това решение дава шанс на изпадналана в криза страна да получи нов транш от еврозоната и да избегне изпадане в неплатежоспособност.

Законът беше приет с малко мнозинство. Промените включват съкращавания на разходи, повишаване на данъци и други мерки.

По този повод повече от 100 хиляди гърци се събраха снощи на централния площад в столицата Атина "Синтагма", за да протестират срещу новия закон.  Сред тях е имало демонстранти, опитали се да влязат в парламента, но са били отблъснати от органите на реда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е поредния план за икономии,който Гърция няма да изпълни и после ще иска още време.Крайно време е да им спрат кранчето и да ги оставят да се справят сами.Тогава вече щат-не щат ще си стегнат задниците да бачкат и да икономисват.Продължават ли да им дават пари,няма да правят никакви икономии а ще си харчат - зер не са си стегнали задниците да ги изкарат а ги получават бадева.
32
3
 
18
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
потърси постоянна работа ,му казват ,че за неговите 50год. е стар да търси каквато и да било работа.Засегнах се и винаги се засягам на тази тема.НИЕ,НАВЪН,НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ НИКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ,МЪРТВИТЕ ДУШИ НА БЪЛГАРИЯ КРЕПИМ БЪЛГАРИЯ ,БЕЗ НАШИТЕ ПАРИ СТЕ СВЪРШЕНИ.Извинявам се на всички останали ,за които ние не сме родоотстъпници!Гърция няма да фалира никога ,защото те не се ядат помежду си,независимо кой колко е богат или колко беден!
31
3
 
15
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Ти,който обичаш България по-вече от мен,какво направи за Родината ни?Сигурно си седиш в България и чакаш някой като мен да ти изпрати месечната помощ от Гърция,Италия ,Испания или от друго място.Знаеш ли ,че аз от 10години всеки божи месец изпращам заплатата си на децата ми,които не са спирали да работят,дори и докато учеха.На майка ми,която има пенсия 90евро и плаща по 100лв кубика дърва за зимата.На брат ми ,който от година и половина е безработен и разчита на сезонна работа,защото когато потъ
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хейтърчета, излейти си злобата към гърците, ама не забравяйте, че планираните икономии в Гърция/които съвсем не е сигурно, че ще се осъществят/ са по-големи от целия бюджет на България...Все едно *** -катунар да се подиграва на Васил Божков, че му продават самолета за неплатени дългове, та и вашата работа такава..
29
6
 
5
 
! Отговори
дългокрация преди 11 години
не харесвам гърците, даже са ми супер противни, НО това което им се случва е умишлена финансова политика на дестабилизация и нео-колониализъм! същото се случи с Аржентина, Еквадор и Исландия! разгледайте примерите и какво направиха в Исландия. проблема е в кукловодите и над*пените политици, не толкова в гръцкия мързел.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и все пак
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мазол ми излезе на ушите да слушам вече 3 години за "фалита" на Гърция ! С толкова ресурси и такъв народ (100,000 под дъжда),Гърция никога няма да фалира !
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До malaki malakievIa vig kolko e minimalnata zaplata v gurzia predi da govrish gluposti ......480 4isto i ako si hodil v Atina za da vidish cenite moga da ti kaja 4e tezi 480 evros za si 400 lv za nachite standarti
25
2
 
9
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
В Америка като фалираха повече от 1000 банки от 2007г. досега да не би да стана нещо. Фалитът е най-нормалното нещо в икономиката-заминават си едни хора които не могат идват други които могат. Но в Европа феодалите няма да допуснат това. Ето вече си измислиха директно финансиране от европейски фондове. По този начин те винаги ще бъдат банкери, а ние работници. И помнете, че на континента на който не може да фалира и една банка ще фалираме всичките.
24
1
 
11
 
! Отговори
Емигрантка преди 11 години
До 23-Защото само с обич към Родината ,няма как да си платя сметките и заема .
23
2
 
12
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Причината за заразликата в стандартите изчезна. От една сртрана това бяха 500 млр. взети като заеми(кредити, ДЦК, съкровищни бонове и т.н.).Другата причина беше политическа. Европа наливаше милиарди, Щатите също до 7 млр. на година като военна помощ. И двете причини изчезнаха и всичко рухна. На тия които пишат колко по-добре били от нас ще напомня , че Видовден предстои и ще станете свидетели на истинска грътцка трагедия.
22
3
 
20
 
! Отговори
Емигрантка преди 11 години
Всичко което е писано от Емигрант е вярно.До 23-АЗ също обичам Родината си.НО,когато останах вдовица преди 15 г и сама се грижех за децата ми,от ДЪРЖАВАТА не съм получила и 1/една/стотинка помощ,според Вас,как трябва да постъпя след като ми казват ,че на 50 г работа МИ СЕ ОТКАЗВА ОТВСЯКЪДЕ.Тъй като съм невежа,бихте ли се мотивирали,според Вас дали съм постъпила правилно да работя в друга държава с по-добри условия?
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС ще държи гърците на "***" защото ако фалират с тях ще фалират и трите най големи ЕС банки, Уникредит, Дойчебанк и Париба. Това гърците добре го знаят и затова разиграват трагедии и така ще е докато ЕС не се опомни и не прежали тия три банки. Но на този етап това е невъзможно и ще доведе до финансов колабс на ЕС а от там и до разпад на евро-зоната а ина ЕС като цяло. В момента ЕС подготвят почвата, създават нови финансови структури, нещо като ФЕД в САЩ и когато това стане ще им спрат кранчето. Сега ще вземат пари от всички в евро-зоната и ще натрупат централен резерв и ще оперират с него, а заедно стова ще напечатат нови евраци. А излизането на гърците от евро-зоната си е равнозначно на фалит.
20
1
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
ре брато , кои са тези острови ,където няма нощувка под 100 е и кафе 4,5 .. дори на миконос и санторини се намират по- икономични нощувки. Ако знаеш къде по островите да ходиш , можеш да минеш по-тънко и от атина..
19
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До до 12Положението в Гърция колкото и лошо да става ,никога няма да стане по- лошо от това в България.Трябва ли да ти обяснявам защо ?По -добре да мислим за България ,защото нещата у нас не "вървят" към добро.С тези управляващи ще става и по-зле.
18
16
 
4
 
! Отговори
до Емигрант преди 11 години
Радвай се на живота си в Гърция, вземи гръцко гражданство, погърчей се. Пожелавам ти го. Явно мразиш родината си.
17
3
 
18
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Положението в гърция не е лошо, а предстои да стане такова. Заплатите им ще паднат поне два пъти. Това ще се случи след като изядат тази 130 милиарда от втория спасителен план. До тогава има 2 години. Ако исакте ми вярвайте но те за 2 години няма да се научат да работят.
16
3
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
тази и миналата година ,казват местните,не са имали от 6години.А на този остров няма кафе по евтино от 4,50евро,сокове 6евро и т.н.И не бяха всичките туристи чужденци,бяха 50 на 50.Коментирайте и това ,като имате пред вид ,че нощувката няма по-евтино от 100евро на нощ.Аз не знам какво бихме могли да коментираме!
15
1
 
8
 
! Отговори
Balkansky преди 11 години
Sega ostava da go izpalniat.Nikoga ne viarvai na garcite.Te osvem da lazat drugo ne mogat.Vsichko e teatar koito razigravat pred sveta za da prodalzat da zivejat na garba na ciala Europa
14
4
 
15
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Всички тук освен помощи,заплати и пенсии получават и бонуси по три пъти в годината ,за Коледа,за Великден и в началото на лятото.За годините ,откакто имат борд и подписаха две споразумения ,и взеха пари ,не са изпълнили нито едно от изискванията на борда.След снощните протести и баталщини по центъра ,до неделя всичко ще бъде измито ,изремонтирано и ще свети.Нямат отлив в туризма,имам преки наблюдения.Шефовете ми имат имот на прочутия остров Миконос и лятото прекарваме там.Толкова туристи ,колкот